Flytta över Windowsinstallationen till en ny hårddisk

Permalänk
Medlem

Flytta över Windowsinstallationen till en ny hårddisk

Det är så att jag har beställt en ny hårddisk då en hårddisk i en äldre dator gett upp. Då dagens minsta hårddiskar med bästa pris ligger runt 80 GB blev det en sån. Då det är avsevärt mycket mer än det behövs i den datorn så jag tänkte att man kunde använda den nya hårddisken i min nyare dator och i sin tur använda den äldre hårddisken i den äldre datorn.

Då hade jag tänkt mig att jag bara kopierar allt från C: till den nya hårddiskar och bootar upp med den, det borde väl inte vara några större problem med det? Jag hörde en nämna att det kan bli problem pga olika storlekar osv.

Det är Windows XP SP1 som är installerat på hårddisken.

Visst vore en ny ren installation smidigare, men jag har fäst mig vid min installation då den snart är 4 år gammal och fungerar perfekt, ett sorts projekt att hålla operativsystemet vid liv

Permalänk

ett tips kan vara att använda nån form av hårddisk cloning, du kan ju testa denna skivan
http://www.ultimatebootcd.com/

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Tack, funkade perfekt med ett program på skivan (PC INSPECTOR™ clone maxx). Gjorde först misstaget att använda HDClone och det slutade inte bra, jag avbröt efter 1 timme då jag upptäckte att det skulle ta runt 10 timmar.

Det tog ca. 45 minuter att klona en 60 GB till en 80 GB hårddisk med PC Inspector. Windows startade direkt utan problem, lite slö första gången bara då drivrutinerna installerades.