Bästa rollspelet till Playstation 2?

Permalänk
Medlem

Jag ser det som så att Japanska rpg:n har mer känsla involverat och oftast en roll som man ska leva sig in i(mer som att se en film) medan västerländska är mer stela men innehåller samtidigt mycket mer frihet.
I båda antar man sig en form av roll i alla fall...

Det är väl helt personligt vilket man föredrar, jag föredrar i alla fall den japanska sorten.

ONT: Jag rekommenderar Suikoden serien. Väntar också med spänning på ett nytt Chronospel (som inte kommer :/) och manaspelet som är på väg.
Suikoden V verkar väldigt lovande det med, jag gillar inte riktigt 3an och 4an.

Visa signatur

Dator: Asus Z370 Plus Gaming/ MSi DUKE RTX 2080 / i7-8700k med Pure Rock kylning / 16GB Corsair DDR4 3000 MHz CL15 / FD Define R7 TG / Zalman 850W / Logitech TGB / Sony WH-1000XM3 / Razer Deathadder 2013 / Svive 35" D501 / Samsung 960 Pro 512GB (OS) / Seagate Barracuda 3 TB / Windows 11 Pro / Laptop: HP Compaq CQ-57 401EO /

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av koppp
Jo jag föredrar ju RPG spelen som kommer från japan eller "japanstil". Dom spelen du nämner dära är mera PCs "RPG" utbud vilket jag tycker är helt kasst. Baldurs gate 1 var väl kul. Helt nytt i sin stil när det kom. Men alla spel som kommer nu har ju baldurs gates "grund" på ett visst sätt. Snarare dom som är linjära. Problemet med när man spelar dessa spel som baldurs gate 2, Neverwinter Nights, Dungeon Siege osv är faktiskt att man inte tänker ALLS vad skiten handlar om. Man bara lirar det.

Så jag kan förstå att du kanske gillar det lite mera då du vill kanske slappna av mera och inte anstränga dig allt för mycket.

Givetvis har jag lirat massa "RPG" till PC och klarat en hel del, så jag säger inte saker bara sådär. Ger alltid saker å ting en chans. Även om ja får dålig känsla innan.

Om man tycker om Japanska rpgs eller mer "västerländska" är ju en smaksak, vad alla spelar bryr jag mig inte om. Men när man fördömmer en alla andra för att man inte tycker om det man själv tycker om är vad jag stör mig på.

Angående dit uttalande om att man inte bryr sig om vad spel handlar om, så tycker jag du har helt fel. BaldursGate 1-2 som du nämner har en riktigt bra story som verkligen drog med mig. Så jag gissar att det är du som är slapp och vill ha allt serverat på ett silverfat och helst inte vilja anstränga dig mer än att lyckas trycka på A för att nästa filmsekvens ska ta vid.

Har spelat massor av Japanska RPGs och visst har de sin charm. Men de senaste 10åren har de stagnerat och inget nytt har kommit sen FF7 medans PC rollspel har utvecklats mer. Svårt att jämnföra BaldursGate med Gothic.. Eller Ultima8 med Morrowind...

Notera gärna att jag spelat många av de äldre japanska liren, några av de nyare oxå men känns ofta som man redan spelat dem före man tagit sig mer än 2h in i spelet. Har dock massor med goda minnen från Xenogears, Sukoiden, Final Fantasy serien, Wild Arms, Shining Force etc.

Som sagt, var uttalandet om att man inte kunde tycka om rollspel ifall man inte tyckte om japanska rollspel som fick mig att bli lite sne, ovanstående som jag antar kan ses som ett litet påhopp på genren är mina egna tankar om den för att "kontra" ovantsående citat.

Permalänk
Medlem

Tycker som du LocSin, klart det finns roliga Japanska rollspel, äger själv kompletta samlingar av Phantasy star och Shining Force,

det var bara koppps uttalande om att man inte gillade rollspel om man inte gillade ps2:ans rollspel som fick mig att surna till och överdriva i mitt förra inlägg.

Visa signatur

För övrigt anser jag att Capitán General borde visa bilder på sina pellets...
Skippy R.I.P. 17/7 2006