Permalänk
Medlem

xbox uppkopplad mot datorn?

Hej igen!
Skrev ett liknande inlägg förut, men det här ska innehålla lite mer specifika problem! Men huvudproblemet är att jag inte får kontakt med xboxen!

Sitter med ett chippat xbox och vill koppla upp det mot daton så jag kan ladda över lite filer. Tänkte göra det genom koppla ihop daton och xboxen i ett nätverk.
Har bytt upp mig sen tidigare till ett trådlöst internetuppkoppling, men har kvar ett "gammalt" nätverkskort som man kopplat med kabel. Tänkte därför ta och använde det nätverkskortet till koppla samma xboxen med datorn.

1. Står att man ska använda en KORSAD nätverkskabel om man vill koppla direkt till datorn utan någon router. HAr hittat en sådan och försökte därför koppla på det sättet. Misslyckades!!!
2. Nästa försök var koppla allt genom ett router, då ska man använda en RAK nätverkskabel mellan xboxen och routern (dock var jag inte säker på vad man skulle ha melaln datorn och routern). Även detta misslyckades.

Försökte reda ut vad jag gjorde fel genom följa olika guider som finns utlagda på internet, tex det nedanstående! (inom citationstecken)

Ett Problem var att jag inte hittar alternativet USE STATIC IP. har det något med att det e chippat att göra?
Nästa problem är att xboxen inte anger någon DNS-serveradress eller Standard-gateway, har hört att det inte ska spela någon roll, men ska man i så fall lämna det blankt?
Nätverksinställningarna är konfigurerat att det var en router ikopplad, kan det ha något med mina problem att göra? I så fall hur ska jag konfiguera det?
Ett annat problem är att jag inte hittar något inställningar för lösenord eller användernamn i xboxen, var göra man det? Det är ett begangnat xbox så kan vara ändrat, men han som ägde det innan trodde inte det!

"Tja alla xbox fans här Igen!!!!!

Jag vet nu hur man kopplar pc å xbox mellan varandra..

*skriver detaljerat..för ni som inte vet riktigt hur man gör*

Gör så här!!!!

*XBOXEN*

Starta xboxen, vänta till du kommer in till [menyn]. Gå in på [System Utils] där efter klicka på [settings], då kommer du in en meny som heter [Settings/Info] längre ner ser du [IP] [Nätmask] [Standard-Getaway].
Kolla nu så att du har en [IP adress] t.e.x 192.168.0.3 [Nätmask] 255.255.255.0 [Standard-Getaway] t.e.x 192.168.0.1 [Use static IP] ska va yes, Annars hittar inte datorn Xboxen när du ska använda [Flashfxp]. Stäng av Xboxen nu.

*DATORN*

Klicka på [startmenyn]därefter [Kontrollpanelen] klicka på [Nätverksanslutningar] klicka sen på [Anslutning till lokalt nätverk] eller [Nätverks brygga] klicka på [egenskaper] sen klicka på [Internet Protocol] [TCP/IP]
Markera [Använd följande IP adress] Skriv [IP adress]192.168.0.1 samma som [Standard-Getaway]som du hadde på din Xbox. sen nätmask 255.255.255.0 klicka ok sen, (vissa datorer startar om efter Nätverk inställningarna är klara).

*FLASHFXP*

Öppna Flashfxp klicka fliken [FTP]uppe i vänstra hörnet. sen [Qick Connect] skriv samma [IP adress] som du hadde på din xbox t.e.x 192.168.0.3 i [Server or URL] kolla så [port] är 21 & avmarkera [Anonymous] skriv xbox på [User namne] & [Password]. Sätt på din xbox, vänta till den har kommit in på Menyn igen. klicka sen Connect på Flashfxp.
Du kommer då se en massa mappar uppe i högra hörnet t.e.x c,d,e,f,g å så vidare. Kolla sen vilken mapp som du har mest hårddisk utrymme på.
Sen är det bara att föra över "

Permalänk
Testpilot

Sen kan även en smart grej vara att dela ut den vanliga internetanslutningen man har så att xboxet får tillgång till det, då kan man använda onlinegrejer, exempelvis Live! och RSS-feeds i XBMC.

Visa signatur

Kolla gärna in min RGB-LED-ljusstake i galleriet
[Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5][Intel Core i5 4690K][Corsair XMS3 16GB][Asus GeForce RTX 2060 Super Dual Evo OC]

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hunden
Sen kan även en smart grej vara att dela ut den vanliga internetanslutningen man har så att xboxet får tillgång till det, då kan man använda onlinegrejer, exempelvis Live! och RSS-feeds i XBMC.

Det var ju inget svar... =(

Permalänk
Testpilot

Uppfattade

Citat:

Tja alla xbox fans här Igen!!!!!

Jag vet nu hur man kopplar pc å xbox mellan varandra..

som att du hade löst problemet jag, tänkte då tipsa om en bra fortsättning.

Gateway ska du sätta din router som, vanligt att man har den som 192.168.0.1 och DNS kan du ta samma som du får av din ISP (kolla med ipconfig -all) alterntivt kan du ta routerns ip-adress här med om den har en egen DNS-funktion.

Visa signatur

Kolla gärna in min RGB-LED-ljusstake i galleriet
[Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5][Intel Core i5 4690K][Corsair XMS3 16GB][Asus GeForce RTX 2060 Super Dual Evo OC]

Permalänk
Medlem

jag kör.. dator -> switch -> Xbox (raka kablar)
Vilken dashboard kör du?

vanligen är användarnamn/lösen xbox/xbox, jag kör evoX, då är det bara att sätta på FTPkontot och börja överföra filer.

EDIT:DET RÄCKER MED EN TRÅD!

Visa signatur
Permalänk
Geeks
SweClockers

Korspostning är inte tillåtet. Läs reglerna.
Genom att bryta mot reglerna och korsposta har du förlorat möjligheten att få svar på din fråga.

*Tråd låst*

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015