Permalänk

LyxLAN

Har grunnat på en sak som jag ville sondera terrängen för. Jag jobbar på marknadsavdelningen på Södertuna Slott (www.sodertuna.se) som är ett fyrstjärnigt konferensslott utanför Gnesta.

Jag funderar på om man inte skulle kunna ordna ett ”LyxLAN” här på slottet. Inbillar mig att jag inte är den enda 40 åriga dataspelstok som skulle vilja åka på ett LAN men hyser hostila känslor mot att sova under datorn i sovsäck på betonggolv och har en mage som är i uppror i en månad efter 8 kebabpizzor på 48 timmar.

Så varför inte ett ”lyxLAN”?

Skissar därför på ett upplägg från fredag till söndag inklusive datorplats, frukostbuffé, lunch, middag, nattmat och logi.

Tänker mig att det kan kosta ca 3 500,00 i enkelrum.

Vi kan ju också organisera lite lerduveskytte IRL som man får prova när man är less på att dö. Vår pool och relax, välutrustade bar och annat finns ju. Lite kringarrangemang kanske skulle vara intressant också.

Finns det en intresse för detta? Inser ju att det hamnar ovanför mångas budget men jag inbillar mig att det finns 50 st 25 – 40 åringar som kan tänka sig ett lyxlan i Sverige.

Komments?

Permalänk
Medlem

Måste säga att det var en ganska "tuff" idé.. men som du sa, det är nog utanför mångas budget =P

Visa signatur

Intel Core i7 4770k || Asus Z87-Pro || 16GB DDR3 1600MHz || Gigabyte GTX 970|| EVGA Supernova G2 750W || BenQ XL2420T

Permalänk
Medlem

Jag är 25 år och det ligger innanför min budget iallafall.

3500SEK är ju bara 3011 NOK

Ja, jag tror definitivt det finns en marknad, men jag tror inte du hittar den på sweclockers.

Visa signatur

Jag tillverkar Elektronisk Background Music på bjokib dot com... Kanske passar något ditt projekt? Det är "gratis" :)

Permalänk
Moderator
Testpilot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nalta
Måste säga att det var en ganska "tuff" idé.. men som du sa, det är nog utanför mångas budget =P

Mångas? Vad är det för mångas man hittar på månen? Vakuum? I och för sig inte en gas. :-/

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt

Permalänk
Medlem

Riktigt roligt initiativ. Ligger utanför budget just nu men gillar idén skarpt. Har aldrig varit på ngt. större LAN men ett sånt här hade helt klart varit intressant.

Visa signatur

"Vi har vattenklosetten här som ju nu för tiden är en given del i det svenska folkhemmet. Förr så gjorde man det utomhus men nu i dessa dagar med våra verandor och campingbord så vill vi gärna äta ute och bajsa inne." - Bertil Svensson

Permalänk
Medlem

Det låter väldigt spännande faktiskt. Kul idé! En mix med trevligt och något mognare sällskap, mat utöver skräpmat, riktiga sovplatser och annorlundare kringarrangemang (med närhet till bar etc, uj uj). Frågan är väl när man ska ta sig tid att spela när det verkar finnas så mycket annat runt omkring. Det finns säkert en efterfrågan, men befarar att det kan bli besvärligt att finna den, just här åtminstone.

Visa signatur

Throw dirt on me and grow a wild flower

Permalänk

Jag håller just nu på att skicka ut lite trådar på olika forum. Vet egentligen inte vilket som är mest lämpat så det är lite hit and miss. Men all feedback är uppskattad.

Och som sagt. Detta är ännu bara på skisstadium. Kanske inte alls är genomförbart.

Därav lite sonderingar här och var.

Permalänk
Avstängd

Det stora problemet är att får man för sig att åka en sån bit och betala så mycket. Ja då är man inte sugen på lan längre. Man åker ju inte ensam på en sån sak, vill gärna känna någon på ett sånt lan. Och tja, då är det stor chans att man väljer att lägga pengarna på att hitta på nå kul med tjejen eller den nya hemmabion istället.

Problemet är nog inte att folk inte kan pröjsa pengarna för ett sånt lan, utan problemet är nog att när dom väl tänker hosta upp 8000:- för två personer så är det stor chans att man väljer ett annat alternativ.

Permalänk
Medlem

Riktigt kul idé, ni borde kolla upp att ha igång er "Mysteriet på Södertuna Slott" också, då det låter som en aktivitet för samma målgrupp (dock drar den upp priset rejält).

Visa signatur

I just love the fact that there is a global integer variable named 'i'. Just think, you will never need to declare your loop variable again!
To avoid collisions where a loop that uses 'i' calls another function that loops with 'i', be sure to stack 'i' and restore it when your function exits.

Permalänk
Medlem

Mycket bra ide. Sweclockers är deffinitivt fel plats för det dock. Jag tror dock flera företag hade nappat på ett sådant erbjudande.

Visa signatur

/
Life is like a DDR-ram chip
you never know what your going to get

Permalänk
Medlem

är man 40år och inte pallar sova på hårt betong golv så kanske det är dags att slänga in handuken och sluta med det hårda LAN livet???
finns biligare sätt än det där som man kan gör det så mycket bekvämare på..

Visa signatur

Motherboard:Asrock Z370 Extreme4
Cpu:Intel I5 8600K@Stock
Memory: Corsair Vengeance LPX 16Gig 3200Mhz
Gpu:PNY GTX 1080 8GB

Permalänk

Som vissa säger, det är en jäkligt nice ide. Men eftersom det erbjuds så mycket annat på slottet kommer det nog inte bli många som sitter och spelar för sina 3500:-

Permalänk

Nu är jag inte den som skulle dra på ett sådant här LAN direkt men jag skulle rekommendera o dra ner på lyxen en aning så man kommer strax under 2000?
Kanske skulle funka bättre då.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr.Schnucky
Nu är jag inte den som skulle dra på ett sådant här LAN direkt men jag skulle rekommendera o dra ner på lyxen en aning så man kommer strax under 2000?
Kanske skulle funka bättre då.

Precis så tänker jag med, 3500:- känns lite för mycket.

2000:- är ju ungefär som 2 DH.

Visa signatur

AMD 8320, Radeon 7950 etc... | Trächassi :) |

Permalänk

Re: LyxLAN

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SpaceCommie
..

Låter som en klart intressant idé!
Visst, det blir betydligt mindre folk att umgås jämfört med DH och liknande men å andra sidan så kanske det blir mera socialt och trevligt i en grupp på runt 50.
Hoppas det går arrangera så du får möjlighet utvärdera det hela. Bilder och erfarenheter från tidigare träffar torde göra det betydligt enklare locka personer till framtida evenemang.

För de som tycker priset är högt, titta runt vad hotell kostar. Enkelrum. Fyrstjärnigt. Alla måltider och "nattmat" inkluderat. Tror inte priset är så absurt med tanke vad som ingår.
Att erbjuda flera alternativ, t.ex enbart frukost eller inga mål alls inkluderade enbart husrum, kanske skulle dock kanske locka flera. Om man vill spara lite pengar och äta pizza, kebab och liknande ute på stan för "LAN atmosfärens" skull

Visa signatur

Gamla Bettan - [ P5N32-E SLI| C2D E6600 3ghz@1,35v| |4GB Kingston HyperX SLI RAM| Asus NVIDIA 8800GTS 320MB | SB X-FI Xtreme Gamer |2*500GB HD Seagate Barracuda 7200.9 | Antec P180 Gunmetal Black Case ]

Permalänk
Medlem

LAN utan skräpmat, förlite sömn och hårda sovplatser är inget LAN, inse.. du är gammal!

Permalänk
Geeks
SweClockers

LAN för oss "äldre" dog den dagen bredband blev tillgängligt även för dödliga.

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dinoman
Mångas? Vad är det för mångas man hittar på månen? Vakuum? I och för sig inte en gas. :-/

wow, skitballt....Om du inte förstod vad han sade kanske du borde söka hjälp?

Visa signatur

They invented "SUV" because they can't call them Jeep
"Tycker alltid att du är lite tjurskallig när du skriver till mig och andra.. har jag fel?" - tcntad
"Du är fan min idol på Sweclockers Martiis. Tack för att du finns!" -
Crippa90

Permalänk
Medlem

hmm jo det låter rätt fint. Sen om det var paketerbjudande med att skicka frugan på spa samtidigt så skulle ju allt vara klockrent!:PDock är jag väl inte den ålderna som det riktar sig till men. Har man ett någorlunda jobb typ volvo så klarar man ju o prioritera fram pengarna om man inte ligger på en hög levnadsnivå:)

Men priset kan nog dock vara något högt. men hör efter på nåt forum där det är mer folk som har lön:)

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xphaze
LAN för oss "äldre" dog den dagen bredband blev tillgängligt även för dödliga.

Sant, kommer knappt ihåg när jag sist konkade iväg datorn för att spela. Spela kan jag ju göra varje dag från datorsalen min....lol

Permalänk
Medlem

Vad kostar det normalt att vara där dessa dagar, dvs utan "Lan-Delen" ?

Visa signatur

Whisky kan drickas på 3 sätt:
1. Utan vatten. 2. Med vatten. 3. Som vatten.

CR-10S Pro, CR-10S5, CR-10 Max

Permalänk
Medlem

skulle nog inte lana, möjligen om några kompisar hängde med oxå, men jag skulle nog göra massa annat skoj, det är ju ett slott

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Låter riktigt tufft, men att det är slott-aktigt och lyxigt osv glömmer man lätt när man väl är inne i spelen osv, då blir det mest bara den lyxiga maten eller de lite bättre sovplatserna som gör det lyxigare, vilket låter lite halvt onödigt. Jag skulle nog inte nappa på det i vilket fall.

Permalänk
Medlem

Skulle ju vara lite schysst att sitta nånstans i nån gammal cell eller nåt på ett slott och spela nåt schysst skräckspel med surroundljudet igång Bara en tanke jag kom på pga samtalsämnet.

Visa signatur

Ryzen 7 5800X | 32GB DDR4 3200MHz | GeForce RTX 3080

Permalänk

Lite kul att läsa vad folk tycker om priset.

Att 3500:- för en helg, med mat, riktig säng att sova i, samt LAN med ca 50 personer, verkar många tycka är för dyrt.

Men att köpa ett chassi eller grafikkort för 3-5000:-, verkar det inga som helst problem att spendera pengar på.

Visa signatur

Asus ROG Crosshair VIII Dark Hero...AMD Ryzen 7 5800X @ 4600MHz / 1.23V...Phanteks P600S
G.Skill Trident Z RGB 2x16GB 3600MHz CL14...Sapphire Radeon RX 7900XT Pulse Gaming OC
LG 34'' UltraGear 34GN850...Logitech MX Keys S...Logitech MX Master 3S...Corsair RM750x
Kingston KC3000 2TB M.2 + Kingston KC3000 4TB M.2...Filserver - WD Gold 6TB x 4 + Seagate IronWolf PRO 8TB x 4

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lord_Moridin
Lite kul att läsa vad folk tycker om priset.

Att 3500:- för en helg, med mat, riktig säng att sova i, samt LAN med ca 50 personer, verkar många tycka är för dyrt.

Men att köpa ett chassi eller grafikkort för 3-5000:-, verkar det inga som helst problem att spendera pengar på.

Chassit och Graffikortet hänger nog med mer än 3 dagar

Permalänk

Detta skulle jag vara intresserad av. Allt hänger dock på upplägget. Ett lan i lyx-miljö lockar tyvärr inte tillräckligt. Omgivningen är en sak, sen är själva LANet en helt annan sak. Betalar man för lyx så skall utrustningen och sittplatserna vara av samma kvalitee.

Sen kommer antagligen priset filtrera bort det mindre mogna folket. Då får man hoppas att det äldre och mogna folket kan skapa en lika rolig och smått larvig stämning som är grunden i ett LAN.

Visa signatur

Intel i7 6700k @4.7Ghz | Be Quet! Dark Rock Pro 3 | Asus Z170 ROG Hero VIII | 32GB DDR4 Corsair Vengeance 3000Mhz | Asus 1080Ti Strix OC | Samsung 950 Pro M.2 250GB, Samsung EVO 850 120GB, Samsung EVO 840 250GB, & Seagate 7200rpm 4TB | Corsair HX 1050W | Fractal Design S | Asus Xonar U7 | Sennheiser PC360 | TrackIR 5 + ProClip | Eizo 27" EV2736W | HTC Vive | Windows 10 Pro

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Killers
Skulle ju vara lite schysst att sitta nånstans i nån gammal cell eller nåt på ett slott och spela nåt schysst skräckspel med surroundljudet igång Bara en tanke jag kom på pga samtalsämnet.

Kom lite vidare på din tanke. hehe

Alla har gått o lagt sig, man sitter där i rummet mitt i natten med lamporna släckta och spelar nått "skräckspel" och det är väldigt skrämmande o.s.v. Och sen eftersom man är i ett slott så knarrar det i dörrar, massa vind drag och så. Jag tror du hade spelat i c:a 2min. Sen hade man inte vågat mer. hehe

Permalänk
Medlem

Måste säga att även om jag inte själv har pengar till det så är det en av de bästa ideerna jag hört på länge!!

Borde inte vara något problem att få ihop 50 pers som är trötta på "vanliga" lan och fixa till något riktigt högklass-lan. Så lycka till!

Permalänk

Tack för all feedback!

Detta är inte för alla. Det inser jag med, självklart, jag tror bara (vilket bekräftas av många inlägg) att det finns ett sug efter en annorlunda upplevelse i samband med spelandet.

Jag tror inte heller att man blir sittandes vid datorn dygnet runt med allt annat som finns att göra - men det kanske inte är nödvändigt heller. Det här är ett tillfälle att dra iväg och få koppla av lite och ha lite kul.

Någon skrev att han ville ha ett spaupplägg för frugan också - fixar vi såklart.
Finns dessutom jakt, golf, ridning och annat vi kan fixa till hugade spekulanter.

Och är det någon som törs kan vi fixa ett dungeonlan nere i våra gamla källarvalv från 1300-talet. Och jo - självklart spökar det på slottet.

Normalt pris för en helpension är 1295 fredag till lördag och 1695 lördag till söndag. Då ingår fri tillgång till relaxen bland annat.

En del har skrivit att jag skall testa andra forum med folk med dinarer. Har ni förslag?

Och vad gäller att kasta in handuken, det skall jag göra när jag spelat klart Oblivion - eller vänta då kommer ju NWN2... efter det? Jo men jag har ju väntat en evighet på STALKER. Sen kan man ju inte sluta förrän man sett om det blir något mer Duke Nukem.

Och förresten har jag ingen lust.

Och sängar ÄR skönare än betonggolv.

BoH