Permalänk
Medlem

Skycom, ska man byta eller låta bli?

Jag och sambon fick ett väldigt bra erbjudande från Skycom via våran bostadsrättsförening.

Just nu sitter vi på Bredbandsbolaget LAN, deras s.k. 100-uppkoppling. Våran uppkoppling har inte blivit uppgraderad än (vilken dag som helst tror jag) så officiellt är den 10/10. Dock är den mer som 40/30 i praktiken, det är lysande hastighet och väldigt låg ping. Minimalt med tjafs från Bredbandsbolaget dessutom, saker bara funkar. När den blir uppgraderad ska det ju bli 100/10. Man får fem dynamiska IP-adresser och det är givetvis ingen larvig trafikbegränsning. Vi har dessutom BBB's IP-telefoni och den funkar helt tillfreds.

Hursomhelst. Skycom ger oss ett erbjudande som är 100/100, med likvärdiga principer. Istället för fem dynamiska adresser får man 1 fast, men killen jag snackade med sa att om jag ville ha fem fasta IP'n kunde jag få det istället. Det finns inga trafikbegränsningar, och hastigheten är givetvis "upp till" 100mbit åt båda hållen. Deras telefonitjänst ser ut att vara ett mycket bra val också ur ekonomisk synpunkt då den kostar en tjuga mindre i månaden och då ingår sånt som man får betala extra för hos BBB (nummerpres och röstlåda).

Det som lockar att byta är inte i första hand den marginella hastighetsökningen utan det faktum att det blir en nästan halverad månadskostnad med Skycom gentemot BBB. BBB vill ha 340 kronor i månaden, Skycom nöjer sig med 177.

Överhuvudtaget låter det här som ett kanonerbjudande - aningen bättre uppkoppling till mycket lägre pris! Jag har surrat med kontaktpersonen på Skycom och vi låg på samma våglängd. På papperet ser det ut som en suverän uppkoppling, och priset går ju inte att klaga på.

Men ändå gnager nånting i bakhuvudet som säger att det här är för bra för att vara sant. Det som gör mig lite nervös är en 36 månaders bindningstid. Om uppkopplingen är MINST lika bra som BBB-LAN har jag ingenting emot den långa tiden, men om uppkopplingen suger vill jag inte bli sittande där med skägget i brevlådan. Tyvärr är det nästan omöjligt att hitta kunder som uttalar sig om Skycom, och företaget finns inte ens listat på Cint vilket är det första stället jag kikar på efter omdömen kring en produkt. Jag har sökt på nätet, sökt här på forumet men inte fått tillräckligt med information för att antingen byta bolag eller behålla BBB. Om vi byter så blir det också ett byte av telefoniföretag, och därför skulle jag uppskatta alla åsikter kring den tjänsten också.

Så, är det verkligen för bra erbjudande för att vara sant? Kan någon som har Skycom i Umeå (eller Skycom-kunder överhuvudtaget) ge sina åsikter kring det här vore jag ytterst tacksam!

Visa signatur

Min andra dator är en IBM 709
If there was hope, it must lie in the proles, because only there, in those swarming disregarded masses, eighty-five percent of the population of Oceania, could the force to destroy the Party ever be generated.

Permalänk
Medlem

Jag hade stannat kvar vid BBB om det har fungerat klockrent. Det är värt 340 i månaden iaf enligt mig för en 100/10 som fungerar klockrent. Men mycket vill ha mer självklart

Du kan inte få prova på skycom i någon månad?

Visa signatur

Macbook pro 13" :)

Permalänk
Medlem

Jag har SkyCom i Umeå och tjänsten har bara strulat mer och mer sedan mitt byte.
Däremot har de få gånger som bredbandet gått bra tex när fiberkonvertern byttes ut så fungerade linan ypperligt.

En nackdel är att Skycom har lite taskig peering eller routeing eller vad man ska kalla det. Man har inte lika bra ping tider som hos de större operatörerna.

Hos mig är det också enbart upload hastigheten som har strulat. Nedladdningar har nästan alltid fungerat.

De har jävligt dålig support på skycom. Jag har skickat iväg ett mail för kanske 3 veckor sedan och jag har fortfarande inte hört något ifrån dem.

Det enda positiva med skycom är att de gått ihop med Labs2 och dom är la lite större och har förhoppningsvis mer erfarenhet än skycom på att bygga och upprätthålla nät.

Jag hade stannat med BBB om jag hade varit dig. Iallafall väntat.

Visa signatur

...

Permalänk
Medlem

Att skycom gått ihop med (blivit uppköpta av) BB2 är i mina ögon inget positivt då BB2 strular mer och mer för varje dag som går, dessutom vinner nog BB2's support pris som världens sämsta!
Nej stanna kvar hos BBB, du vet inte hur bra du har det

Visa signatur

[D'feldt Audioengine 5+][NuForce ICON HDP][Shure SRH1840][Sennheiser HD650][Alessandro MS1]

Let's go Rangers!

Permalänk
Medlem

håll dig borta med allt som har med AC-net och norrnod att göra

börjar väl vara uppe i 20000-25000 kunder på däras 350Mbit lina leverad av TDC

Bara Skelleftekraft har 10000 internetkunder i skellefteå

Visa signatur

Server: Intel Pentium D 2.66Ghz, 2x80GB SATA RAID-1, 2GB Ram, FreeBSD-7.0

Permalänk

Skekraft ftw!!! 10/10 här funkar perfa!!förutom i veckan då dom verkar pilla i våra brunnar elr nått :S men vafan ska inte gnälla fiber mitt ute i skogen är inte dumt

Visa signatur

amd 6000+ x2 4 gig pc6400 4 tib Lagring, asus 790fx osv osv

Permalänk
Medlem

Jag har bland annat skycom/labs2 eller vad man nu ska kalla det, kvaliten är väl, ja man ska nog inte nämna ordet kvalitet i samband med dom, ungefär så bra fungerar det.
Hastigheten är knappt en 1/100 del, dvs 1 Mbit får jag ut ungefär. Packetloss beroende på tid mellan 2% och 60%.
Responstiden ska vi inte ens snacka om.

Visa signatur

Hej

Permalänk
Medlem

Tack för all input!

Nu har jag och sambon beslutat oss för att ignorera Skycoms erbjudande och fortsätta vara BBB-kunder. Precis som jag misstänkte fanns det skäl till att inte välja Skycom, och ni bekräftade mina farhågor.

Visa signatur

Min andra dator är en IBM 709
If there was hope, it must lie in the proles, because only there, in those swarming disregarded masses, eighty-five percent of the population of Oceania, could the force to destroy the Party ever be generated.

Permalänk
Medlem

Jag skulle välja B2 100 gånger före skycom. B2 LAN går inte att jämföra med SkyCom LAN enl. vad jag har hört.

Visa signatur

fd. Teknikchef, Bahnhof

Permalänk
Medlem

Jag har skycom 100/100 i Sundsvall, har varit problem sedan starten i sommras, för 2 veckor sedan fungerade det hyffsat och man kunde komma upp i 5-8meg/s, men nu blir det sämre dag för dag, just nu ligger man som mest i 200kB/s upp / ner per transfer .... jippe, tar dagar att resolva adresser, känns som timmar innan sidor laddas, packetloss så det smäller om det ... kvalitetsgrejjer ... suck
Sitter på labs2 ip btw ....

Permalänk

Måste bara kommentera, sitter i Umeå med SkyCom 100/100. Har inga problem alls, tptest visar värdelösa farter men kör jag en tankning kan jag komma upp i 70-80 mbit nånstans. Spelar inget så pingen vet jag inget om, enda suget är farten mot BBB som skall ha något med peeringen och pengar att göra(?).

Permalänk
Medlem

Har också SkyCom i Umeå. Dom säger att den ska vara 10/10 till mig men det går i upp mot 90/90. Har inga problem eller något med pingtider eller liknande. Mot BBB går det fort för mig tycker jag.

Permalänk
Medlem

tycker inte att du skall byta de verkar ha sämst peering i fildelningsvärlden i alla fall, så fort jag tankar från någon med sky com så sitter den puttrar i ynka 300kB/s fast både jag och skycom liraren har 100meggabitt

Visa signatur

Chassi: BIGTower. CPU: Intel P4 3.0Ghz @ 3,9Ghz (30% överklock). RAM 1024 MB ddram Kingston (400Mhz). Moderkort: ASUS P4P800-E Deluxe. HDD: Div. hdd:s (3,9TB ATA100-133) Grafik: ATI X850XT. Ljud: SB Live 5.1. Skärm: Samsung SyncMaster 1200NF 22"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av isecore
Tack för all input!

Nu har jag och sambon beslutat oss för att ignorera Skycoms erbjudande och fortsätta vara BBB-kunder. Precis som jag misstänkte fanns det skäl till att inte välja Skycom, och ni bekräftade mina farhågor.

Bra val
Håll dock öronen öppna ifall skycom börjar gå som det ska. Som sagt har labs2 köpt upp dom vilket kan medföra riktigt fina hstigheter där uppe i norr inom något år.
Många påstår att labs2 inte är stabila alls. Men allt jag har haft o göra med dom så går smärtfritt och lite till så skycom kan mycketväl bli bättre inom kort ( 1-2 år )

Visa signatur

insert något finurligt