Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

AMD svarar angående processorbrist

Permalänk
Melding Plague

AMD svarar angående processorbrist

Vi har tidigare skrivit om att AMD under de senaste månaderna har haft problem med att försörja distributionskanalen med tillräckligt med processorer. Techreport har pratat med AMD angående dessa problem.

Läs nyheten: AMD svarar angående processorbrist

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Avstängd

"Enligt Stephen DiFranco beror bristen istället på en oväntat stor efterfrågan detta kvartal. Medan andra rapporter menar på att efterfrågan minskat eftersom många väntar på Vista"

Efterfrågan kan ju mycket väl ha minskat och ändå överträffat förväntningarna på samma gång. Dom hade kanske räknat med låg försäljning och därför anpassat produktionen efter det medans dom byter utrustning i sina fabriker.

Ändå trevligt att AMD har så starkt fäste nu att dom har råd att ligga under prestandamässigt och ändå sälja som smör.

Permalänk
Medlem

Intel lyckades ju med just det under flera år, så varför skulle inte AMD kunna göra detsamma?

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D CO + 2133 MHz FCLK GPU: Sapphire RX 7900 XT Pulse OC
RAM: Corsair 2x16GB 6000 MT/s CL30 (Hynix) BZ subtimings
MB: ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI SSD: Kingston KC3000 2TB PSU: Corsair RM850x

Permalänk
Avstängd

För att AMD inte har samma grepp om marknaden som intel. AMD har fått tävla med pris även fast dom haft prestandakronan länge. Och ändå sälja en femtedel av vad intel säljer.

Permalänk
Medlem

>Har faktiskt kollat lite runt i olika lagersaldo på sistone och kan säga att AMD säljer som aldrig förr.
Vi får la hoppas att dom jämnar ut prestandan bara.
IFS så kan vi inte klaga direkt för AMD har väl legat i toppen i några år nu.

Permalänk
Hedersmedlem

Det är nog ändå så att många AMD användare, vilka ser mer till reell användning än syntetiska test, väljer att göra en billig uppgradering. De mest krävande som de flesta "vanliga" användare utsätter sitt system för är spel. Med all respekt för C2D, men det krävs en grafikkortsuppsättning och skärm som ytterst få ens har råd med för att kunna börja märka några egentliga skillnader i prestanda i annat än syntetiska test.

Den här kommentaren tycker jag dock är märklig:
"Detta beror på att många leverantörer sänkt sina priser vilket har lett till att konsumenter som inte känner till Vista har köpt nya datorer nu."

Efter att MS har dundrat ut mastodont reklam för sitt Vista, vilken datorköpare skulle inte ha hört talas om Vista? Den gruppen kan ju knappast vara så stor att AMD's lager sinar. Jag tror att de skall vara tacksamma att de slipper vara Vistas första försökskaniner.

Permalänk
Avstängd

Finns nog en hel del som är nöjda med XP som inte bryr sig om Vista. Många köpte nog AMD när dom låg på topp och kanske bara vill byta CPU:n till en bättre , för AMD 64 är mer än klart godkänd som allroundmaskin.

Visa signatur

AMD Phenom II 955BE x4 @3.61GHz|SamSung 2 x 500GB 7200 RPM|Asus M4A79T Deluxe|4GB OCZ Black Edition 12800@1600MHz|Sapphire HD5870 1GB RAM|OS varierar, men mest Win XP x64