Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Produkttest: Ipod Shuffle (andra generationen)

Permalänk
Medlem

Förstår inte varför alla avskyr iTunes, förvisso använder jag enbart det till min Shuffle men det är ett synnerligen bra sätt att organisera sin musiksamling, speciellt om man har en shuffle och en stor musiksamling.

Vem vill ha sunkig musik på en mp3-spelare utan display? Det fungerar inte i längden.

Lyssnar jag på musik så använder jag givetvis foobar 2000, utantvekan.

Ang Shuffle:n.

Har själv tre styckna iPod Shuffle 2de gen. Kan inte säga någonting annat än att det är om inte annat den smidigaste mp3-spelaren jag någonsin haft. Bra ljud, förvisso inte någonstans nära min iRiver u10, men för den storleken så är ljudet enligt mig jäkligt bra!

Det låga priset samt smidigheten gör Shufflen till ett givet köp!

Visa signatur

❤️ Aruba, EdgeRouter, HPE, macOS & Armbian

Permalänk
Medlem

förstår mej itne riktigt på de som delar ut beröm till iTunes. helt hopplöst program, kasserat direkt. (trodde faktiskt inte det var så illa som omtalat, men det var värre)

använder winamp för att lägga in, och de gånger jag städar ur eller flyttar om kör jag mediamonkey.

Visa signatur

K M K !

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stalinn
Nja okej jag kan väl köpa delar av vad du säger. Men visst har frekvens omfånget med bruset att göra, testar jag med ett par andra något sånär hyfsade lurar (fast med mindre frekvens omfång) så hörs inte bruset. Fast det är sant att känsligheten också är förknippat med om man hör själva bruset.
Däremot så undrar jag lite vad du menar med känslighet, själv defineriar jag känslighet på lurar som förmågan att kunna känna av olika instrument och få en klar ljudbild. Nu är jag i och för sig ingen ljud expert, bara amatör lyssnare. Men jag kräver en hyfsad ljudbild, annars kan det lika gärna få va.

Och det bruset man har från shufflen verkar ligga på lågga frekvenser, så man uppfattar bruset först när man har lurar som kan hantera låga frekvenser.
Jag testa även att köra ut ljudet i mina golv högtalare (ett par Jamo d365), och ljudet blir faktiskt ok (för att ha en mp3-spelare som ljudkälla). Dessutom uppfattar jag faktiskt inte bruset...
Så lösningen är kanske att köpa ett par hederliga öppna stora lurar, istället för ett par in-ear.

nja, lite missledande av mig kanske. vad jag vill få fram var att lurarnas kvalitet inte har med bruset att göra, tvärtom kan dåliga lurar (vilket ofta innefattar betydelsen lågkänsliga) ge mindre upplevelse av brus eftersom sämre förstärkare släpper fram mer störningar i signalen vid lägre effekt så kommer ofelbart en lur som kräver mindre av den effekten också att brusa mer.

däremot har frekvensomfånget i praktiken ingen som helst betydelse, helt enkelt eftersom det knappt finns lurar med så snävt register att det påverkar där människan uppfattar ljud bäst, detta är i området runt 3500hz. så om lurarna klarar 20-18000hz eller 20-22000hz gör ingen skillnad för brus. (vilket är den normala maximala registret som räknas som hörbart och som därför många lurar specs sätts till som ett sorts kvalitetsgaranti)

så, din uppfattning om vad känslighet innebär är felaktig. (känslighet är helt enkelt ljudtrycket ut i dB vid en viss w-effekt in) däremot är det du beskriver det som exakt vad du ska leta efter i bra ljudåtergivare så fortsätt med det bara, allt annat är bara oviktiga teknikaliteter egentligen..

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint