Problem med min dator ang. spel.

Permalänk
Medlem

Problem med min dator ang. spel.

Hej, jag köpte min dator för 3 år sedan(så garantin är ute :/) och jag har alltid haft problem med att datorn verkar vara sämre än den egentligen är. Originalpriset(för 3 år sedan) var 27000, köpte AMD64 3500+, 2GB RAM, G-Force 6800 ultra, och massa diskspace. Problemet är att spel ALLTID har fungerat dåligt, men jag har inte orkat bry mig om att ställa mig själv frågan: var det verkligen prisvärt med tanke på hur det funkar?

Nu 3 år senare har jag börjat bry mig, t ex Oblivion, kan knappt spela på lägsta grafikinställningarna utan att det ska lagga. Helt jävla sjukt enligt mig, för att min kompis har i stortsett samma hårdvara och han kan lira på högsta på allt laggfritt. Rätt irriterande.

Nu igår när jag mekade lite uppstod problemet, jag fick ett tips om att Omega-drivers nya drivisar funkade skitbra till spel, så jag testade. När jag installerat dem och startade ett spel(GTA-SA/Oblivion) så frös datorn i 30sec och sedan startade den om. När jag startat om kom ett felmeddelande upp och sa att det var grafikkortets drivisar som itne klarade av texturerna osv osv osv, så jag installerade de gamla igen(Nvidias nyaste). När jag gjort det och startade ett spel så frös den inte.. MEN DEN STARTADE OM DIREKT ISTÄLLET!

Hjälp... Funderar på att köpa ett nytt grafikkort nu, men vet inte exakt om det är det som spökat i alla dessa år.. Hjälp mig att driva bort de inre demonerna! Kan det vara minnet det är fel på eller vafan kan det vara? Någon som kan tipsa om några bra tester som kan testa alla hårdvaror, t ex minnestester, grafiktester osv osv? Ge mig inte 3D-Mark för det suger hästpung på min dator

Tack för visat intresse! HEEEELP!

Och btw: Jag har kört stresstest för processorn(super-Pi) och processortempraturen går aldrig över 36, så det är nog inte det som är felet.

Permalänk

Köpa en dator för 27000 är aldrig prisvärt.

Permalänk
Medlem

Jag vill bara dela med mig av komiken.. Jag har alltså haft datorn i 3 år och den har funkat skit.

Nu såg jag att jag har glömt koppla in den extra strömsladden 6800 behöver.......................................................

Permalänk
Inaktiv

Ujujuj...surt att komma på det efter 3 år...

Permalänk
Medlem

haha det här är milleniumets bästa iaf!!

Visa signatur

1: 3600x-16GB-1070ti
2: 1600x-16GB-580x
3: fx8350-16GB-1050ti

Permalänk
Inaktiv

Va fan skulle du med 2gb ram för 3 år sen :S?