Permalänk

HTPC Hjälp!

Hejsan!

Jag håller på att bygga mig en HTPC och delarna jag funderar över är:

Moderkort: Asus P5N-E SLI, nForce-650i SLI
CPU: Intel Core 2 Duo E6700
Minne: Corsair TWIN2X 6400C4 DDR2, 2048MB CL4
HDD: WD Raptor 150GB
Nätagg: Tagan 480W
Grafikkort: 8800GTS

Ljudkort: Ingen aning än. Kanske: Auzentech HDA X-Meridian 7.1 24bit / 192kHz

Sen så småningom ska jag köpa till Blue-Ray eller en HD DVD till datorn.

Kommer datorn klara spela upp 1080p?

Datorn ska vara kopplad till en reciever, och jag vill ha bästa möjliga ljud ifrån datorn ut till mitt 5.1 högtalare. Därför har jag ingen aning om vad det ska vara för ljudkort?
Recievern jag funderar på är: Marantz SR4001! Bra köp?

Kommer man få ut lika bra bild och ljud som om man hade köpt en Blue-Ray spelare istället för datorn?
Några delar ni vill byta ut?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Hej, tycker det verkar lite overkill att använda dom komponenterna som HTPC men har du cashen så varför inte

Datorn bör väl klara 1080p men jag är inget proffs på det här. lycka till med ditt bygge

Visa signatur

---------------------------------------------------------------

Permalänk
Avstängd

det va ingen dålig htcp men det är grafikkortet o ljudkortet som avgör den biten i media o spel grafikkortet verkar vettigt då det har komposit video vilket är samma som hdmi skildnanden är bara att hdmi kan man länka en ljudsignal igenom med

men 1080p är väl samma som hd dormat å det förmodar jag den klarar med ett sånt kort

lycka till!!

Visa signatur

MIn dator: Intel i7 4770k@4,6ghz, Gtx 780, 32gb ddr3 1866 ,4,25tb hd
Min Htpc: Intel i7 2600k@4,6ghz 1*gtx 760 ,16gb ddr 1600 ,4tb hd

Permalänk
Medlem

Den datorn klarar 1080p utan problem till och med utan hjälp med hårdvaruacceleration av videodekodning från grafikkortet eftersom processorn du valt är så kraftfull. Dessutom har grafikkortet bra stöd för videoavkodning så det ska inte vara några som helst problem! Det är snarare onödigt bra tycker jag. Men är det dessutom en speldator du vill ha så kan jag förstå valet av grafikkort. Hade kravet enbart varit HTPC för HD-DVD eller Bluray och kanske lite spel ibland så hade t.ex. en E6600 och ett 7900GS grafikkort med HDCP varit en mer balanserad lösning om du vill spara lite pengar.

Det är DVI som är samma signal som HDMI förutom ljudet. Så med en DVI-HDMI adapter kan man ansluta HDTV. Ljudkort har jag dålig koll på men man vill nog ha något så man kan ansluta hemmabioförstärkare med en digital signal. Kanske finns det moderkort med integrerad digital ljudutgång som duger?

Jag hade nog valt en större men långsammare hårddisk, kanske en Samsung 400 GB. Man fyller otroligt många GB när man börjar spela in TV-program. Alternativt en liten tyst 2,5-tums hårddisk för operativsystemet och ha mediafilerna tillgängliga över gigabit-nätverk men det kräver i så fall någon NAS-lagring eller filserver. En raptor-hårddisk är ju bra om man vill ha snabba åtkomsttider och kunna starta program snabbt men för mediespelning är det maximalt utrymme som är största prioritet. Jag tror i alla fall att 150 GB är för lite som totalt utrymme för mediafiler. Vill du ändå ha Raptor 150 GB så kan du förstås komplettera med en stor lagringsdisk.