AMD har ont om pengar

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Korgan
Förstår inte resonemanget. "Jag köper en dyrare och sämre CPU idag så att jag kan köpa en billigare och snabbare imorgon"?

Mest "bang for the buck" tycker jag gäller vid varje tidpunkt för inköp.

Nja, det är väl inte så många som gör det valet i praktiken. Som tur är behöver vi inte göra det eftersom processorerna i samma prissegment är ganska likvärdiga. Det gäller i alla fall för det prissegment som jag är inriktad på (ca 2000kr). Där konkurrerar den lite billigare AMD X2 5600+ mot den aningen bättre Core 2 Duo E6600. Jag vet inte hur det ser ut i andra prisklasser men jag uppfattar i alla fall det nämnda som sweet spot i prislistan.

Permalänk

Blir lite less när jag läser det här. Är ju rätt synd för AMD och för oss konsumenter.

Men AMD är rätt prisvärda om man inte ska klocka och dom flesta av mina kompisar kan inte klocka så jag rekomenderar AMD prollerna före Intel. Mest bang for the buck.

Visa signatur

Eeeeeeh.

Permalänk

ingen kk komer att ske

eftersom oem tillverkarna inte vill att amd ska gå i kk
just nu kan dom säkert köpa in billiga intellprollar bara för att amd finns
skulle amd försvinan = svindyra prollar för oem tillverkarna och dom är ju inte dumma och bara köper in intelprollar bara för att dom klockar bättre men i stort sett så är intel int långt före oclockat

Visa signatur

assrock!! hehe

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zm
jag tror att Google kommer köpa upp Amd + Ati när de kk och sen köper microsoft upp google, och sen köper EA upp microsoft.

Tror mest på att google eller ea köper amd+ati i kk

....men ingen kan ju veta...så ingen har fel än så länge

Gud va hemskt att spela Ea spel med ett nvidia kort sen!

Visa signatur

"I wrap my raskal two times, because i like it to be joyless and without sensation. Its a way to punishing supermodels."

Permalänk

konkar AMD går väl ATi också ? Det är väl samma företag nu?

NViDiA och moderkorts tillverkare förlorar pengar på moderkort och chipset om AMD inte längre finns.

Visa signatur

Alienware 15R3, 7820HK, 16 GB DDR4 2667 MHz, 1080 Max-Q, 512 GB SSD + 1 TB 7200 RPM, 15.6" 120 Hz TN+WWA G-Sync, Killer 1550

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Korgan
Förstår inte resonemanget. "Jag köper en dyrare och sämre CPU idag så att jag kan köpa en billigare och snabbare imorgon"?

Det är det väl knappast någon som sagt. Det vore ju korkat och fanoboyism på låg nivå.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Korgan
Mest "bang for the buck" tycker jag gäller vid varje tidpunkt för inköp.

EXAKT. Men bara för att Intel råkar leda i högprestandasegmentet och vid överklockning, rekommenderar många rutinmässigt en Intel-combo (processor+ moderkort) även när en AMD-dito skulle ge mer för pengarna.

DET tycker jag är dumt.

Visa signatur

Gammal och gnällig

Permalänk
Geeks
SweClockers

AMD/ATI är såpass stora att de inte går i konkurs, utan blir istället uppköpta om allt går åt h-vete. Men kom ihåg att AMD sitter i en helt annan situation än för några år sedan, nu betraktas de som en likvärdig konkurrent till Intel. Det kan svänga snabbt.

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lumor_
Ja, jag tror att du har missuppfattat det hela. Eller också är det jag som har gjort det.

Jag uppfattar wikipedias text mer som en beskrivning av statligt monopol än av monopol i vidare bemärkelse. Ganska missvisande text i så fall.

När någon har 100% av en marknad råder monopol. (I praktiken även när de "bara" har 95-99% också eftersom det har samma effekter och väldigt lätt övergår till totalt monopol.) Monopol kan sägas vara motsatsen till konkurrens. Därför är de även de allra flesta som förespråkar fri marknad även positiva till kontrollerande instanser som t ex konkurrensverket.

Tyvärr kan det bli problematiskt på det globala planet eftersom vi inte har någon sådan instans i den sfären. Personligen hoppas jag att t ex EU kan komma att fylla en sådan funktion, i samarbete med andra organisationer i Asien och USA.
(även om jag i mycket annat ogillar EU)

Dumt att ha samma namn på två helt skilda saker men det är nog jag som missförstått, men det kan ju omöjligt vara olagligt att då ha monopol som någon nämde ovan?

Visa signatur

System: CPU: AMD Ryzen 9 3900X, MB: Gigabyte X570 Aorus Elite, Minne: Corsair 32GB DDR4 3200MHz, GPU: Asus GeForce RTX 2080 Super ROG Strix Gaming OC

Permalänk
Medlem

Låter lite oroväckande, men AMD (ATI) får absolut inte försvinna!

Varför inte gå in och stödköpa dem om man råkar behöva en ny PC. I vilket fall som helst ger ju AMD mest prestanda/krona och sen är det ändå grafikkortet som är viktigast. AM2-moderkorten stödjer ju ändå K10, så varför inte? K10 lär krossa C2D med råge och det behövs ju.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 3600 | 4x8GiB 18-20-16-36-52-2T DDR4-3400 | MSI B450-A Pro Max AGESA 1.2.0.7 | Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GiB | Crucial MX500 500GB | PNY CS900 2TB | Samsung 850 EVO 500GB | Samsung PM961 512GB | Scythe Kamariki 4 450W

Permalänk
Avstängd

Skulle det skita sig, så kan de la sälja ATI igen, lol

Permalänk

Ja, det går

Citat:

Ursprungligen inskrivet av FredrikMH
Dumt att ha samma namn på två helt skilda saker men det är nog jag som missförstått, men det kan ju omöjligt vara olagligt att då ha monopol som någon nämde ovan?

Vet inte hur det är i Sverige, men det är olagligt i USA. Där gäller s.k. antitrust lagar som ger rätt att splittra ett monopol till många små företag, som t.ex. hände Bell och AT&T .
Har för mig att det ska finnas något liknande regelverk i EU, men vet inte riktigt hur det funkar.

Visa signatur

e6600@3.2GHz@1.35v + P5B deluxe + corsair 2gb pc6400 + HD4350 m.m.

Permalänk

Igen har vi snillen som spekulerar. Monopol är förbjudet Jo ja tackar.

Visa signatur

"You know what's fun to do? Rent an adult movie, take it home, record over it with The Wizard of Oz, then return it so the next guy that rents it is thinking. 'When is this Dorothy chick going to get naked?'"
- Mark Pitta

Permalänk
Avstängd

Jag låter Lumor forsätta monopoldiskussionen, tänkte själv gå över till annat.

Jag läste just igenom daily-techs nyhet och vad jag kan seså är det ingen direkt anledning till oro just nu.

AMD har genom uppköp och investeringar spenderat större delen av sina likvida medel samt ökat sina lån med 2,5 miljarder dollar.

I andra ord, endast 2.5 miljarder är själva utgiften, resten har bara konverterats till "objekt" som ska ge avkastning.

AMD har för tillfället 1.1 miljarder dollar "på banken" och förlorade första kvartalet 611 miljoner dollar. I andra ord två lika usla kvartal till och AMD blir tvungna att minska solidariten betydligt,genom nya lån och andra nödåtgärder.

Man hade också planerat att till 2008 spendera 5.8 miljarder på fabriker i Dresden, också avkastningsobjekt.

Hur mycket av dessa 5.8 miljarder som redan lagts ut vet jag inte.

Eftersom AMD inte vill riskera "nödlån" och behöver pengar till sin Dresden investering så är det logiskt att ge ut aktieoptionerna då det troligen är det billgaste sättet att få kapital.

AMD kommer i andra ord inte att gå i konkurs inom 2 kvartal och därmed hinner deras nya processorer komma ut och troligen vända marknaden till deras fördel.

Permalänk
Medlem

Ja man kan ju inte förbjuda företag att vara ensamma, det vore ju en löjlig orimlighet. Det som är förbjudet är att utnyttja sin monopolställning på olika vis. (Vet inte exakt vad som är förbjudet och många gånger verkar det vara en bedömningsfråga.). Det är det som Microsoft mfl gjort sig skyldiga till.

Hoppas att AMD kan repa sig och att deras graffekort blir konkurrenskraftiga.

Maygahertz be with you...

Permalänk
Hjälpsam

Ton;

Ditt inlägg var lugnande nyheter, vi får hålla tummarna.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem

Amd gör väl bara en riktad nyemission till instutionella placerare. Ny pengar lär ju komma in.

Visa signatur

Torsdag hela veckan =D

Permalänk
Hedersmedlem

Jag har redan nämnt det i den andra tråden om AMD, men varför inte upprepa det: ifall någon söker efter ett mATX moderkortet för ett HTCP system så är AMD R690G + SB600 troligen det bästa ni kan hitta just:

- prestandan i grafik slåt Nvidias 6150 med marginal (i och för sig inget att bli upphetsad över, men för ett system som inte är tänkt för spel så är det nog så intressant)
- först med att ha integrerat HDMI på moderkortet
- HDCP stöds också av det integrerade grafikkortet
- fortsatt svalt chipset i jämförelse med Nvidia och Intel

Ett exempel på att AMD/ATI sammanslagningen ger resultat.

I övrigt: det tycks mig som om det bland massmedia skapas orimligt mycket spin kring AMD:s ekonomiska situation. Den mer intressanta frågan är kanske vem som skapar denna spin.

Permalänk
Medlem

Ja tror inget av de här skulle hända om inte AMD köpt upp ATI, ja fattar inte farför i helvete dom ens gjorde de, 5,4 miljarder dollar e mycke pengar.
De sjukaste av allt e att AMD sedan e tvugna att LÅNA från ATI.

Visa signatur

Skärm: Acer Predator X34A • Moderkort: ASUS Maximus V Gene • CPU: Core i5 2500K @ 4GHz • RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 16GB • GPU: ASUS GeForce GTX 1080 • APU: ASUS ROG Xonar Phoebus • SSD: Intel X-25 M 80GB • HDD: WD Caviar Black 1TB, Hitachi Deskstar 1TB

Permalänk
Medlem

lumor_ Volvo Lastvagnar försökte köpa Scanias lastbilstillverkning. Budet accepterades men fusionen stoppades av EU eftersom Volvo-Scania skulle ha fått en alltför dominerande ställning på den svenska/nordiska marknaden.

Det är iofs inte riktigt samma sak som att ett företag skulle få ett monopol genom att alla konkurrenter går i konkurs. Men som exempel, det finns inte en chans att Intel skulle få köpa AMD enligt amerikansk lagstiftning eller EU regler.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Porraz
Ja tror inget av de här skulle hända om inte AMD köpt upp ATI, ja fattar inte farför i helvete dom ens gjorde de, 5,4 miljarder dollar e mycke pengar.
De sjukaste av allt e att AMD sedan e tvugna att LÅNA från ATI.

Troligen är det för att AMD under sin expansion tyckte att uppköpet av ati skulle kunna ge dem en fördel gentemot intel bla, genom kombinerade lösninga etc.

Dessutom så är ju inte 5.4 miljarder dollar i sjön utan de finns ju fortfarande där som atis tillgångar. Visserligen är mycket av de 5.4 miljarderna borta i teorin pga att aktien gått ner men konkret har de fortfarande fått det de betalat för.

Sedan om det var särskilt smart att expandera i så stor omfattning att man blir tvungen att ge ut aktieobligationer och ta biffiga banklån är för tidigt att säga.

Det är mycket möjligt att AMD planerat sitt senaste drag och att det inte är en akt i ren desperation såsom media "alltid" försöker få saker att framstå som.

Permalänk

problemet som jag ser det är, vad ska förändra den hemska situationen?

ATI verkar ha skjutit sig i foten och utvecklat för dx10 som blir aktuellt först om ett år. Nvidia glufsar i sig marknad med sina budget dx 10 kort just nu. Där funger dx10 som reklam däremot och brist på tester är bara bra.

AMD gör strömslukande varma processorer som är långsammare än konkurentens. OEM hatar sådana då värme + ström = problem. Ingen gillar strömslukande varma processorer.

AMD kontrar förra generationen samtidigt som Intel släpper nästa generation.

Vad ska hända för att AMD situationen ska förbättras? Det finns ju ingen möjlighet då de inte släpper nytt på länge och ATI sitter i samma potta.

Visa signatur

dualsata2| A64 3500+ 2,7 ghz | Cruical ballistix 2 gig DDR 4000 | jag hatar Nvidia 8800GTS 100% buggar (nu 5% och gudomligt 660/1044)|Windows XP Pro | Proff deluxe - kungen av vattenkylning| 480 W Hiper typeR nätagg

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyarlathotep
problemet som jag ser det är, vad ska förändra den hemska situationen?

ATI verkar ha skjutit sig i foten och utvecklat för dx10 som blir aktuellt först om ett år. Nvidia glufsar i sig marknad med sina budget dx 10 kort just nu. Där funger dx10 som reklam däremot och brist på tester är bara bra.

AMD gör strömslukande varma processorer som är långsammare än konkurentens. OEM hatar sådana då värme + ström = problem. Ingen gillar strömslukande varma processorer.

AMD kontrar förra generationen samtidigt som Intel släpper nästa generation.

Vad ska hända för att AMD situationen ska förbättras? Det finns ju ingen möjlighet då de inte släpper nytt på länge och ATI sitter i samma potta.

Kanske förutspådde amds ledning just det du säger vilket skulle förklara alla nya investeringar. Amd väckte den sovande björnen så nu måste de ju köpa dyra vapen:P

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyarlathotep
AMD gör strömslukande varma processorer som är långsammare än konkurentens. OEM hatar sådana då värme + ström = problem. Ingen gillar strömslukande varma processorer.

Var har du fått detta ifrån? Det du plockar fram är AMD:s starka sidor. Vill du verkligen ha ett svalt system med låga energikrav, vilket inte ska överklockas, ja då är det AMD/ATI chipset och AMD processorer som ligger bäst till just nu. För mindre kontorssystem är egentligen AMD systemen fortfarande ett fynd, att det sedan inte överförs i verklig försäljning är ett annat problem.

Permalänk

Kan inte AMD ta ett lån? och få upp sin hastighet med att producera dom nya processorerna? Jag tror många skulle testa nya processorer från AMD om några kom ut på marknaden. Samt dom pengarna dom har kvar använda dom till utveckling av processorer. Om detta gick skulle INTEL bli chockade. Jag menar självklart en bättre processor and Core 2 duo. Jag skulle nog inte vilja upgradera min dator till AMD men det finns fortfarande dom svenssons som kan med AMD bättre än INTEL.Etc Kontorsdatorer behöver inte Core 2 duo processorer. Kanske skulle AMD satsa på att dra ut processorer till Kontorsjobb osv osv. Tills dom kom på fötter igen osen utveckla en game processor bättre än nu varande bästa game processorn Core 2 Duo.

Visa signatur

Intel Core i7 930 | Asus P6T SE | Corsair 6GB (3x2GB) 1600MHz PC3-12800 | 80GB 2.5" SSD Intel X25-M G2 SATA | Noctua NH-D14 | Corsair HX 750W 80+ Gold | Gigabyte Radeon HD7970 3072MB Ghz Edition |

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
Var har du fått detta ifrån? Det du plockar fram är AMD:s starka sidor. Vill du verkligen ha ett svalt system med låga energikrav, vilket inte ska överklockas, ja då är det AMD/ATI chipset och AMD processorer som ligger bäst till just nu. För mindre kontorssystem är egentligen AMD systemen fortfarande ett fynd, att det sedan inte överförs i verklig försäljning är ett annat problem.

Jo tjena! AMD processorer drar mer än 30% mer ström än core2 vid samma prestanda. Utan prestanda har AMD sina lågenergi processorer men dom har ingen högprestanda. Nu släpper intel sina lågenergiprocessorer som ett slutgiltigt dråpslag.

http://www.tomshardware.com/2006/07/14/core2_duo_knocks_out_a...

är ett bra exempel på energiförbrukning.

När jag körde min Opteron kunda jag inte klocka upp mitt 8800GTS för att nätagget på 480W inte pallade med och kylningen gick på knä. Med core2 kör jag 50% snabbare prestanda utan problem. Det fungerade med den kassa originalkylningen tillochmed.

Intel kör snart 45nm och då drar det ännu mindre ström. Både conroe och 8800 tekniken är otroliga framsteg som helt slog undan fötterna på AMD/ATI. Dom är så bra att dom nästan är dåliga för utvecklingen i längden tyvärr. Både 8800 och conroe klockar extremt till råge på allt. Jag kör över 3 ghz E4300 på originalvolt.

Mindre kontorssystem börjar för övrigt övergå till laptops. Vården köper numera laptops och hemandvändare oxo.

Visa signatur

dualsata2| A64 3500+ 2,7 ghz | Cruical ballistix 2 gig DDR 4000 | jag hatar Nvidia 8800GTS 100% buggar (nu 5% och gudomligt 660/1044)|Windows XP Pro | Proff deluxe - kungen av vattenkylning| 480 W Hiper typeR nätagg

Permalänk

-

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyarlathotep
Jo tjena! AMD processorer drar mer än 30% mer ström än core2 vid samma prestanda. Utan prestanda har AMD sina lågenergi processorer men dom har ingen högprestanda. Nu släpper intel sina lågenergiprocessorer som ett slutgiltigt dråpslag.

http://www.tomshardware.com/2006/07/14/core2_duo_knocks_out_a...

är ett bra exempel på energiförbrukning.

När jag körde min Opteron kunda jag inte klocka upp mitt 8800GTS för att nätagget på 480W inte pallade med och kylningen gick på knä. Med core2 kör jag 50% snabbare prestanda utan problem. Det fungerade med den kassa originalkylningen tillochmed.

Intel kör snart 45nm och då drar det ännu mindre ström. Både conroe och 8800 tekniken är otroliga framsteg som helt slog undan fötterna på AMD/ATI. Dom är så bra att dom nästan är dåliga för utvecklingen i längden tyvärr. Både 8800 och conroe klockar extremt till råge på allt. Jag kör över 3 ghz E4300 på originalvolt.

Mindre kontorssystem börjar för övrigt övergå till laptops. Vården köper numera laptops och hemandvändare oxo.

Visst, vid max load så drar de högst klockade AMD-processorerna rätt mycket. Har också sett det i tester. Däremot drog de inte mycket i idle, vilket datorn ligger betydligt oftare i än load. Så vid vanlig användning så drar antagligen ett likvärdigt AMD-system något mindre än ett Intel-system.

Sen tror jag inte kimtjik syftade på högt klockade processorer, utan lågt klockade AMD-processorer som faktiskt är väldigt billiga och drar nästan ingenting. ATI's chipset är också väldigt strömsnåla. Det passar faktiskt väldigt bra för kontor som inte behöver extrem prestanda.

Annars så har du rätt i att conroe och 8800 klockar väldigt bra och har bra prestanda. Skulle gärna själv sitta med sån utrustning men egentligen räcker det jag har nu, så det får vara.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 3600 | 4x8GiB 18-20-16-36-52-2T DDR4-3400 | MSI B450-A Pro Max AGESA 1.2.0.7 | Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GiB | Crucial MX500 500GB | PNY CS900 2TB | Samsung 850 EVO 500GB | Samsung PM961 512GB | Scythe Kamariki 4 450W

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyarlathotep
Jo tjena! AMD processorer drar mer än 30% mer ström än core2 vid samma prestanda. Utan prestanda har AMD sina lågenergi processorer men dom har ingen högprestanda. Nu släpper intel sina lågenergiprocessorer som ett slutgiltigt dråpslag.

http://www.tomshardware.com/2006/07/14/core2_duo_knocks_out_a...

är ett bra exempel på energiförbrukning.

När jag körde min Opteron kunda jag inte klocka upp mitt 8800GTS för att nätagget på 480W inte pallade med och kylningen gick på knä. Med core2 kör jag 50% snabbare prestanda utan problem. Det fungerade med den kassa originalkylningen tillochmed.

Intel kör snart 45nm och då drar det ännu mindre ström. Både conroe och 8800 tekniken är otroliga framsteg som helt slog undan fötterna på AMD/ATI. Dom är så bra att dom nästan är dåliga för utvecklingen i längden tyvärr. Både 8800 och conroe klockar extremt till råge på allt. Jag kör över 3 ghz E4300 på originalvolt.

Mindre kontorssystem börjar för övrigt övergå till laptops. Vården köper numera laptops och hemandvändare oxo.

Opteron är för servrar(?). Jämför med Xeon.
AMD X2 är den processorn du ska ställa mot Core 2 Duo. Och titta inte på TDP-värdena, AMDs är högsta tänkbara, Intels är ett medel.

AMD har också energispars-funktioner. PowerNow. Kika på AMD-processorn som kör med energisparsfunktioner, så ser du att den inte är många watt ifrån. Man bör även testa med flera olika moderkort (givetvis även till Intel-processorerna).

Visa signatur

Citera, tack!
Har du läst tråden om strandhögtalare och andra musiklådor?

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyarlathotep
... Utan prestanda har AMD sina lågenergi processorer men dom har ingen högprestanda. Nu släpper intel sina lågenergiprocessorer som ett slutgiltigt dråpslag.

http://www.tomshardware.com/2006/07/14/core2_duo_knocks_out_a...

är ett bra exempel på energiförbrukning.

...

m3tr0 plockade egentligen fram vad jag syftade på. Till det kan också läggas att artikeln i Toms Hardware, som man får ta med en nypa salt på senare år (var mer objektiv till en början), är daterad juli 2006. I nuläget är AMD X2 processorerna tillgängliga i klockfrekvenser upp till 2,6GHz med ett TDP 65W (finns även en 35W version av 2,0GHz, tyvärr för dyr i nuläget för att vara ett ekonomiskt alternativ, men det säger ju något om vart det lutar när det gäller kommande processorer ifrån AMD). Om därför 89W och t o m 125W trots allt enligt Toms Hardware inte ligger långt ifrån Intels 65W energiförbrukning i "idle" så kan du lätt räkna ut vad slutresultatet nu blir. Dessutom, precis som m3tr0 också skrev måste moderkortet och dess chipset också tas med i beräkningen.

Att ett 480W nätaggregat inte räckte till i ditt tidigare system kan också ha att göra med att du hade ett nVidia NF4, en chipset-arkitektur som ogärna fungerade väl med svaga nätaggregat.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyarlathotep
Jo tjena! AMD processorer drar mer än 30% mer ström än core2 vid samma prestanda. Utan prestanda har AMD sina lågenergi processorer men dom har ingen högprestanda. Nu släpper intel sina lågenergiprocessorer som ett slutgiltigt dråpslag.

http://www.tomshardware.com/2006/07/14/core2_duo_knocks_out_a...

är ett bra exempel på energiförbrukning.

När jag körde min Opteron kunda jag inte klocka upp mitt 8800GTS för att nätagget på 480W inte pallade med och kylningen gick på knä. Med core2 kör jag 50% snabbare prestanda utan problem. Det fungerade med den kassa originalkylningen tillochmed.

Intel kör snart 45nm och då drar det ännu mindre ström. Både conroe och 8800 tekniken är otroliga framsteg som helt slog undan fötterna på AMD/ATI. Dom är så bra att dom nästan är dåliga för utvecklingen i längden tyvärr. Både 8800 och conroe klockar extremt till råge på allt. Jag kör över 3 ghz E4300 på originalvolt.

Mindre kontorssystem börjar för övrigt övergå till laptops. Vården köper numera laptops och hemandvändare oxo.

du hänvisar till ett test som är nästan ett år gammalt och där intel precis hade släppt c2d. det testet jämför alltså c2d (65nm) mot windsor (90nm) och där låg intel före men sen dess är brisbane (65nm) släppt och den ligger på ungefär samma energiförbrukning som c2d. http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2889

Visa signatur

enlisy Systemd
WS1: X2 4400+ | WS2: X2 4000+ | Laptop: Athlon2 P520 | Server: XP 2400+