Flatrate (data) som tillägstjänst.

Permalänk
Medlem

Flatrate (data) som tillägstjänst.

Börjar det inte bli dags nu. Alla stora operatörer gör så mycket reklam för deras portaler osv, även deras sketna "mobila bredband" har flatrate. Däremot så kan man inte få det till ett vanligt "samtals abonemang". Jag använder min mobil till ganska mycket fluff, irc när jag är i skolan och massa slösurf. Kan bli lite wikipedia på föreläsningarna osv.
Min datamängd brukar rusa iväg lite då och då och med 20:-/mb så är det hiskeligt dyrt.

Jag började luska nån gång innan sommaren, hittade inga tjänster hos någon operatör som hade flatrate data. Ringde Telia (Bor i Umeå, måste ha Telia) och frågade om de hade några tilläggstjänster för mig. Jag får då tre alternativ med fixerade MB och nu snackar vi inte ~100mb/mån utan typ 3/5/10. Surnade till och la på, sådär demostrativt som man kan göra ibland.

Gick sedan ner till Teliabutiken i Umeå och ställde lite frågor rörande deras mobila bredband. Stolpskottet säger då att deras mobila bredband är ett "vanligt abonemang" med SIM-kort och ett nummer. Även fast nummret inte används så finns det där. Följdfrågan från mig blir självklart att jag undrar om man kan få det som tilläggstjänst till ett vanligt abonemang eller liknande.
Det var dock helt totalt fullkomligt omöjligt, inte heller kunde man ringa röstsamtal med dataabonemanget.
Anledningen till att det inte gick att kombinera dessa två var en "fakturateknisk" fråga.

Så nu sitter jag här på jobbet, irc på mobilen och surar över att jag inte kan surfa på den när jag är på landet (blåtandsmodem till bärbara) utan att det ska kosta en månadslön.

Har ni funderat kring detta? Vet ni något jag inte vet? Snälla...

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag tänker som du och väntar fortfarande på tele2.

Permalänk
Hedersmedlem

om ni har tele2 företags ab så kan man välja bland ett par olika data paket till abonnemagnet

Permalänk
Medlem

Tre har ju sitt 199/mån för turbo-3g som tilläggstjänst på vanliga abonnemangen iallafall...så operatörer med flatrate finns, dock inte telia som du ville ha...men telia är väl alltid lite långsamma

Permalänk

Om du har tele2 så har de ett datapaket man kan välja till för 169:- / månaden, då får du 1 GB per månad att utnyttja, det är inte oändligt, men det ger dig ändå dryga 33 MB per dag vilket är ganska så ruskigt mycket på en mobiltelefon

Detta är alltså en tilläggstjänst till din vanliga telefon precis som du är ute efter och inte ett mobilsurf-abbonemang. Jag har själv ringt och kollat med tele2 så att det verkligen gick att använda med sin vanliga mobiltelefon för vanligt wappande / e-post / whatever då jag själv varit intresserad av det och det ska det göra.

Visa signatur

Microsoft Longhorn operating system is going to be Windows Vista. As in “a view into the distance” which surely refers to the prolonged development timeline of the OS