Permalänk
Medlem

överklocking för cpu och minnen

Hej!

Jag har läst mycket om dels moderkortet, gigabyte DS4,Corsair TWIN2X 6400cl4 och core 2 duo E6750 hur man ska överklocka, men jag har fastnat av den lilla kunskap jag har om dessa "små" saker jag tyvärr inte kan och har lärt mig. Har undvikt att skapa en tråd om detta men efter all läsning och prövade varianter har jag tyvärr inte haft många andra val för att låta systemvaran vara på en rätt låg nivå. Tex att minnerna körs i CL5 mode.

Senaste gången jag var inne i BIOSEN och prövade att ändra både cpu:n Mhz till 400x8 och minnerna i 4-4-4-12 läge så startade inte datorn längre och började istället boota om automatiskt efter varannan 5 sekund.Dock startade datorn efter en stud igen, men normala standart inställningar.Men mycker därför jag vill få allt i bra skick och störa er tid istället för att förstöra datorn, vilket kan inträffa utan att jag haft kanske "turen" med mig den gången...

Nä väl. Tänkte höra med er som har likadan setup som mig och skulle berätta i detalj hur jag ska ändra i BIOSEN för att få ett bra resultat utan för hög som kan skapa för mycket värme. Jag vet att även om man har likadana hårdvara grejer så kan det skillja sig i resultat. Men jag vill inte få ut max, utan bara i en liten överklockning utav cpu:n samt att få minnerna att ligga i CL4 läge m.m.

Jag hoppas ni tar er tid och förklarar i detalj hur jag ska göra och säga om det är någonting man ska tänka på innan. Samt om några av er inte har tid, länka i så fall en länk på tidigare forum's trådar men likadana problem som jag har. Men jag skulle uppskatta en guid av er personligen istället.

Tack på för hand!

//Mvh Elviii

Permalänk
Medlem

meeeeeeeera volt till minnena... mina kör jag i cl4... se sign

Permalänk
Medlem

försök köra minnena i 1:1 mot FSB

och höj vcore.
Kör upp volten till minnena med +0.2

Visa signatur

E6300 | Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua 120mm 1200rpm | Gigabyte GA-965P-DS3 | 3GB Corsair XMS2-6400 CL5

Permalänk
Medlem

Kört mera volt och det ser inte ut att fungera med just det. vcore går inte att höja för mig utan ligger vid 1.3500 eller någonting i stilen. Lite mer hjälp med detalj,tack. Alltså i cpu-z så ser man inte,för mig, timnings för minnerna osv, bara att det är 2048mb. Så några inställningar måste vara dåligt inställda för mig.

Permalänk
Medlem

du har fått svar i detalj av sunkBurk, om du inte förstår det så är det dags att läsa överklocknings faq:en..