Permalänk
Medlem

Datorn startar inte!

Har nyss monterat i ett nytt moderkort MSI Socket Am2 K9MM-V ny prolle AMD Sempron 3400+ 256kb L och ett Kingston minne DDR2 på 1GB. Den vill inte starta upp inget bios eller nånting, skärmen är svart,det enda som går är fläktarna,har kollat monteringen några kompisar har gjort det också. Men det syns inget konstigt,HDD funkar den snurar på det kan man höra.

Permalänk
Medlem

Hoppsan, inte speciellt roligt när sånt händer
Dum fråga: du har väl ett grafikkort i?
Kollat så alla sladdar och distanserna bakom moderkortet sitter som dom ska?
Testat en gammal hederlig BIOS-reset? Sånt kan lösa en massa skojiga fel. Sitter CPUn som den ska, med kylpasta och sånt enligt konstens alla regler?

Visa signatur

"We're paratroopers, lieutenant. We're supposed to be surrounded!" - Lt. Winters, Bastogne 1944

Permalänk
Medlem

ATX12V ansluten?

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Avstängd

Biosinställningar e de rätta för denna config.

Visa signatur

Phenom 2 4 GHZ Graffe 6950 900 / 1375 resten är tiptop. väntar på nästa cpu av AMD.

Permalänk

Jag har ett exakt likadant problem!, fick det ikväll då jag bytte skärm. testade att byta moderkort och det fungerad. Dessutom så var det moderkortet som inte ville gå till bios för min del ett helt sprillans nytt asus kort...

btw. då jag bytte mobo för att testa så hade jag en annan prolle, grafik och ett ramminne. drog igång utan cpufläkt bara för att se om jag kunde komma till bios, och det gjorde jag. Så det var inte fel på skärmen.

Permalänk
Medlem

har sett detta fenomen vid två tillfällen tidigare. Vid det första tillfället var det moderkortet som var defekt och vid det andra var det minnet som skulle sitta i slot 1 istället för slot 2. Minnena kan även vara defekta. Grafikkortet kan också vara en bov i dramat. Skulle rekomendera att byta plats och flytta runt minnena lite. Fungerar inte det så prova att låna minnen från kompis samt grafikkort om du har möjlighet och prova att byta ut komponenterna enskilt för att se om felet ligger i att komponenter är defekta. Kan som sagt även vara moderkortet.

Visa signatur

Intel Core 2 Duo E8400 @ 4005 | True 120 Extreme | 2*2048 Corsair Xms2 6400 5-5-5-18 @ 891 | Asus P5Q Deluxe | HD 4850 @ 700/1100 accelero S1 Rev 2 | P180B | corsair HX 520w

Permalänk
Medlem

Hej ! Jag får tacka för alla svar!!!! Har väll haft samma funderingar som ni har skrivit i svaret men ville kolla runt lite med andra.