Permalänk
Medlem

bärbar mercedes?

Hallå!

Ska köpa ny bärbar. Det ska vara en riktigt bra. Den ska kunna allt en stationär kan och inte bara ha hög prestanda utan bästa kvalitet i själva konstruktionen. Vilket märke kan ge detta? På affärer som elgiganten känns det mesta ganska "klent" på nåt sätt, även om dom kan ha bra processor och minne osv. Vi har också tittat på macbook pro och den verkar väldigt fin men vi har ingen erfarenhet av mac så vi vet inte riktigt. Jag tänkte att det finns många kunniga här som kanske kan tipsa oss om en riktigt bra dator som "klarar allt" och är riktigt stabil. Ljudet är också viktigt att det är så bra som det nu kan bli på en bärbar. Och finns det nån affär i sthlm som är liksom en datorernas motsvarighet till hifi-klubben, där man kan lita på att allt där håller hög kvalitet?

Tacksam för svar.

Permalänk
Medlem

tips är att du handlar på internet, i elgiganten kommer du aldrig hitta det du letar efter

sen är frågan hur stor skärm vill du ha ?

Alienware laptops har ganska fin design, men lite overprice...

www.alienware.com

Permalänk
Medlem

tror inte Mercedes har några datorer, men Ferrari och Lambo finns ju..

skämt åsido. skaffa du en MacBP, (den är nog mer Audi än Mercedes iof) så om du inte härdar ut OSX så är det lätt gjort att få in Windowse på den istället.

du kommer dock aldrig få samma prestanda i en bärbar som en stationär, det är inte möjligt. men det kan bli bra nog säkerligen.

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk

mja bra att veta är ju hur mycket du kan tänka dig lägga ner.... om priset inte spelar nån roll så kan du nog få en som kan ersätta en lite äldre stationär, men de bärbara som finns idag kan inte ersätta de sationära som kommer idag. av rent praktiska skäl så som värme...

Visa signatur

Lenovo Thinkpad Tablet > Android 4.03 > Tegra 2

Asus UX32VD-R4002V > Intel i7 3517U > Geforce GT 620 > 13,3" IPS @ 1920 x 1080

Permalänk
Permalänk
Medlem

Jag har en 13 månader gammal MBP, billigaste modellen. Det är alltså en Core 2 Duo på 2.16 Ghz med 120GB hårddisk. Minnet uppgraderade jag nyligen till max, 3 GB.

Man skulle utan problem ha kunnat få tre användbara eller två hyfsade laptops för priset av en MBP så det fanns väl en och annan som tyckte jag var galen när jag köpte denna. Jag skulle ju ha kunnat köpa en hälften billigare maskin, använda den ett och ett halvt år och sedan lägga resten av pengarna på en ny maskin nu i vår eller så.

13 månader senare så känns min MBP dock fortfarande som ny i tangentbord, styrplatta, gångjärn, chassi osv så den klarar garanterat ett par år ännu utan att börja kännas trött. Prestandan är det absolut inget fel på heller. En riktigt billig bärbar skulle troligen vara halvt förbrukad nu, och en "hyfsad" skulle kännas lite halvdassig.

Jag tror inte du kommer att bli besviken på en MacBook Pro. OS X Leopard lär du dig använda i en handvändning, även om det givetvis tar ett tag innan du "får upp farten" och kan jobba lika snabbt som med det operativsystem du är van vid sedan tidigare.

I värsta fall kan du ju byta till windows. Jag skulle inte köpa en bärbar mac för att använda som windowsdator eftersom musen och tangentbordet trots allt skiljer lite, men annars kommer windows att funka lika bra som på vilken annan dator som helst.

Annars håller jag med om att MacBook Pro är mer Audi än Mercedes. Raka linjer, minimalistisk design och gedigen känsla. MacBook är Volkswagen, dvs den billigare lillebrorsan som fortfarande har en del audikänsla och tyskt stram design. Alienwares maskiner är mer som en chockrosa lamborghini gallardo roadster.

Ett annat alternativ kan väl vara att titta på någon dyrare variant av Lenovo/IBM Thinkpad. Funktion går före form, för det är "fulsnygga" och väldigt gedigna maskiner med kvalitet och kvalitetskänsla som igen annan kommer i närheten av. Ungefär som en gammal Mercedes från tidigt 1990-tal alltså.

Permalänk
Medlem

Tack så mycket för era svar!
Det verkar som att det är Lenovo och Mac som gäller då. Hittade också denna artikel: http://www.techspot.com/news/23245-lenovo-and-apple-offer-bes...
Är det nån som skulle kunna säga nåt om en jämförelse mellan Macbook Pro och Thinkpad T61? Eller kanske komma med andra förslag?

Permalänk
Medlem

Sen beror det väl lite på hur du menar att datorn ska vara bra.
Macbook är väl kända för att ha mycket fin kvalitet. Dock så är väl inte spelprestandan den bästa man kan få (även om den duger rätt bra med 8600m GT kortet).

Dell och Toshiba har båda en del laptops med bättre prestanda.

Men är design och kvalitet det absolut viktigaste är det nog Macbook som är att föredra skulle jag tro. Har hört många som köpt sig en sån som är mycket nöjda.

Håller med alla andra här att det är internet som torde vara att föredra.
Elgiganten och liknande storkedjor är ju rätt kända för att försöka kränga datorer med medioker prestanta och kvalitet..

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tjenixenNR1
http://www.prisjakt.se/kategori.php?k=v594&o=produkt_pris_ink...

--> Längst ner<--

vem fan skulle köpa den haha 52000 sjukt

Visa signatur

 macbook alu 2,4ghz 2048 ddr3 250gb 7200rpm hd geekforce m 9400 ddr3

Permalänk

Toughbook är väl till för att tåla stryk osv? det är väl itne direkt en prestanda maskin?

Visa signatur

Lenovo Thinkpad Tablet > Android 4.03 > Tegra 2

Asus UX32VD-R4002V > Intel i7 3517U > Geforce GT 620 > 13,3" IPS @ 1920 x 1080

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sepemulle
Toughbook är väl till för att tåla stryk osv? det är väl itne direkt en prestanda maskin?

haha en data för dampbarn

Visa signatur

 macbook alu 2,4ghz 2048 ddr3 250gb 7200rpm hd geekforce m 9400 ddr3

Permalänk

det heter dator

Visa signatur

fuck intel core 2duo and fuck windows vista