Intel sätter käppar i hjulet för Nvidia

Permalänk
Medlem

Det är en riktigt intressant situation det här. Det har varit knepigt att bygga datorer de senaste åren efter att sli och crossfire kommit allt mer och vidarutvecklats. Bryr man sig inte så mycket om sli och crossfire har det varit ganska enkelt. Men att bli tvungen att köpa ett nforce moderkort för att köra sli har varit väldigt dåligt eftersom en del nforce-moderkort har stora problem. Antingen får Nvidia förbättra sitt sammarbete med Intel eller får de sluta tillverka nforcechip till moderkort + skrota sli på moderkort och satsa på dual gpuer. Nvidia sitter nu i knäet på intel. Kan tänka mig att AMD/Ati är ett glada ett tag tills de kanske hamnar i liknande situation men de behöver inte se det lika hopplöst då de har heltäckande lösningar som Spider.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KnightCharger
Anledningen till att Nvidia haft svårt med sina kretsar till Intel processorer är för att Intel inte lämnar ut all information till dem (som de behöver för att göra bra styrkretsar till deras processorer).

Jag tror nog det är mer än saknade specifikationer det beror på. De tillverkade kassa chipset även till A64, och de speccarna var fria (det var innan AMD köpte ATI, så AMD var ivriga att få så många som möjligt att bygga chipset åt dem).

Är det ingen som kommer ihåg NForce4?
- Hårdvarubrandväggen ('ActiveArmor' eller vad den kallades) som fick XP att blådumpa för den messade med Windows IP-stack.
- 'Network offloading' som skulle minska CPU-användningen genom att beräkna CRC i hårdvara, men som istället fick många downloads att bli korrupta.
- Drivrutinerna till sina egna SATA-kretsar som kraschade vid hård last, och därmed sabbade filsystemet.

Hade själv ett NForce4 SLI-kort (numera skänkt den burken till frugan), och råkade ut för samtliga ovanstående problem. Var inte sådär superkul när jag dessutom betalat extra för funktionaliteten och prestandan.

Nu är kortet visserligen stabilt, men det beror ju på att all funktionalitet som skulle ligga i hårdvara, nu körs i mjukvara, samt att jag använder Microsofts SATA-drivrutiner istället för nVidias...

Så... Jag tror inte enbart att det är för att Intel inte lämnat ut speccarna.

Visa signatur

Gammal och gnällig

Permalänk
Inaktiv

Vad bra, skit i nV som kör fulspel m m, slipper vi deras varma dålig chipsets, vilket kommer göra daamit starkare förmodligen(?)