Bästa lagrings enehten?

Permalänk
Medlem

Bästa lagrings enehten?

Om 20-40 år, beroende på hur länge jag lever Så kommer jag att vilja kunna titta på semester kort/kalas kort/hemvideos etc. Garanterat ni med
Vad ska man då lagra det på? Har hört någonstans långt tillbaka att en cd/dvd inte kan hålla sin information så länge, iaf inte mer än 20-30 år... (rätta mig om jag har fel)
Vad är då valet? Minneskort, känns som det bästa valet, då det säkerligen kommer finnas konverter i framtiden till usb osv. Hårddiskar? hmm, de byter ju ingångar och kontakter de med, så som ide/sata nyligen. Kanske inte kommer fler, vad vet vi nu liksom

Bara en tanke som slog mig nyss...

Visa signatur

d:D Antec180pB, Hiper Type-R Modular 580W...
| AMD 64 3000+ Venice Thermalright 120ultra, asus 7800gtx DFI sli-dr, 1GB TwinMOS |
Pumpar på BBB 15/14Mbit...

Permalänk

Det enda ganska säkra mediet jag känner till är nog en av Verbatims dvd-skivor "DataLifePlus Advanced"

Citat:

Superior resistance to UV irradiation. 100 years archival life

lite svårt att bevisa dock

Permalänk
Medlem

Är det så viktigt för dig så kan du lagra dem på flera olika ställen och sätt samt bränna nya skivor med jämna mellanrum.

Permalänk
Hedersmedlem

Ja, det är väl lite omöjligt att säga vad som kommer finnas i 20-30 år och som fortfarande går att använda. Utvecklingen kommer väl bara gå fortare och det vi använder nu är väl rena antiken då. Det bästa är väl att försöka hålla sig modern hela tiden och flytta över till nyare medier.

Kolla på Super8 och diabilder till exempel. Nu finns det som tur är sätt att fortfarande läsa och få dem digitala, men de är ju inte speciellt vanliga idag.

Om någon sparade något på VHS för 10 år sedan så är det nästan så att det måste överföras idag till DVD eller något annat för att kunnas se i framtiden. Nu finns det ju fortfarande VHS-spelare men är det lika möjligt om 10 år till?