Permalänk
Medlem

Autodesk Inventor 2008 hjälp?

Har precis instalerat inventor på datorn hemma så jag slipper göra läxorna i skolan. problemet är det att när vill rotera ett objekt jag skapat så snurrar den inte runt sin egen axel utan den snurrar i en stor cirkel, vilket är väldigt irriterande. jag måste då alltid zomma ut väldigt mycket för att kunna se vart den tar vägen. och i desperata försök att få den i rätt läge råkade jag zomma ut lite för mycket och nu syns den inte i bild utan den är och gömmer sig någonstans ute i det blåa havet. lyckas inte hitta den.

1. Hur får jag den att snurra runt sin egen axel?
2. finns det någon knapp som gör att jag kan hitta tillbaka till mitt försvunna arbete?

Tack på förhand //Joel

Permalänk
Medlem

1. Ja det gör det. Det finns flera sätt. Det enklaste är att när du roterar modellen (med frirotationsverktyget antar jag) så ser du en cirkel. Prova att inte klicka och dra i den, utan strax utanför på olika ställen, så roterar denb runt olika axlar.
2. Det finns en knapp som heter "visa allt/zoom all" eller dylikt beroende på vilket språk du använder. Den ser ut som en fyrkant i en fyrkant (Ungefär, sitter i linux nu så kan inte kika exakt, men den finns uppe i toolbaren som zoom-verktygen finns i). Den zoomar allt till ett läge när hela modellen tar upp nästan hela skärmytan.

Ett annat tips när du roterar är att du alltid börjar med att klicka på detaljen du skall rotera, då fokuseras den och den roterar runt punkten där du klickat. Annars kan modellen som sagt bara flyga iväg.

Visa signatur

smaaland

Permalänk
Medlem

Tack så mycket för hjälpen.