Komma åt HDD utan att formatera hur?

Permalänk
Medlem

Komma åt HDD utan att formatera hur?

Hej!

En polares dator började krångla med bluescreen och man kunde inte komma in i windows. Men där finns många saker han vill spara från sin hårddisk och då tänkte jag att man bara kopplar in hårddisken i en annan dator som slave och sedan kan man ju bara gå in o plocka allt man vill spara :D.. Men jag kopplade in den till min dator och den hittar den i windows som D: och jag dubbelklickar på den får att komma in i den men då kommer det fram istället "Disketten i enhet D är inte formaterad" "vill du formatera den nu?" och nej det vill jag inte men hur gör jag för att komma åt den på annat sätt?

Visa signatur

AsRock 939 Dual-Sata2 M1695 - AMD 64 3000+ @ 2,46Ghz 9x274 - 2x512 Dual Kingston 400Mhz - Timings 7 3 3 2.5 2T - Leadtek 6800LE @ 12x1.6vp Clock 400/850

Permalänk
Medlem

Har en Über-Lösning på detta problem...

Du tankar ner ubuntu (http://www.ubuntu.com/getubuntu/download) och bränner iso:n på en CD eller DVD-skiva.

Sen startar du ubuntu, går in på "examples" och väljer "Local Disk" eller vad den heter... Då mountas disken och det är bara plocka ut filerna.

Om inte detta funkar, så använd någon "data-recovery" verktyg inifrån windows.

Ps. Om du formaterar hårddisken (quick format iaf) så försvinner inte filerna, man kan alltså återställa dem med recovery mjukvara. De syns inte bara, men om du lägger ny data på disken när den är formaterad skrivs den över...

Permalänk
Medlem

Vill du vara säker på att få ut så mycket data, som möjligt utan att betala ett dataåterställningsföretag så är det första du skall göra en avbild av disken. Sedan återställer du datat med "recovery-program" från avbilden. Lämpliga program för att göra en avbild med är ddrescue och dd_rescue då de är gjorda för att rädda data från trasiga diskar.

Visa signatur

Fagerja