Grafikkort trasigt vid installation av drivrutin?

Permalänk
Medlem

Grafikkort trasigt vid installation av drivrutin?

Tjenare!
Det är som rubriken säger att jag installerade den senaste drivrutinen till mitt nvidia 8800 gtx och då gick det mesta åt skogen,

Det började med att under installationen att det blinkande till sedan dök det upp en del lustiga streck på skärmen. Efter en kort stund så blev det en bluescreen, jag startade om datorn och allt fungerade som vanligt men jag avinstallerade drivrutinen och installerade den gamla igen. Funkade helt perfekt.

Dagen därpå sen funkade det ett tag men sedan när jag skulle dra igång ett spel dök det upp en massa streck igen och senare fick jag en bluescreen. Jag startade om datorn men då kom jag bara så långt som efter vista laddningsbaren då det bara blev svart men man såg mus pekaren men inget kunde man göra förutom att flytta runt musen.

Startade om och provade med felsäkert läge och kom precis lika långt då. Startade om igen och lät sedan datorn stå på ca en kvart för att se om något hände men icke. Dessvärre verkar det nu som grafikkortet har gått sönder för nu får jag inte alls någon bild längre...

Tar ut grafikkortet och sätter I ett annat och provar då kommer jag till samma ställe som förrut (strax efter vista laddningsbaren). Provar hårddisken I en annan dator och där fungerar den utan problem, provar inte om jag kommer längre med en annan datorn om den försöker boota vista utan bara kopplar in och ser om den är trasig. Så bestämmer mig för att formaterar och allt fungerar perfekt med det gamla kortet men när jag sätter I mitt gtx får jag ingen bild alls.

Så min fråga är gick grafikkortet åt skogen när jag installerade drivrutinen eller vad hände?

Har inga temperatur problem, det satt nästan inget damm I fläkten heller. Har tyvärr ingen möjlighet att prova kortet I någon annan dator så vet ju inte om det är något annat I datorn som inte längre fungerar ihop med kortet, lite lustigt om det vorre så då det fungerar med mitt gamla kort.

Systemet:

Processor: E8500
Grafikkort: XFX 8800 Gtx
Moderkort: XFX 780i
Minnen: corsair
Nätagg: corsair 520
OS: Vista Ultimate 64
Drivrutinen som krånglade: 190.38

Allt är ocklockat och har fungerat felfritt I ca ett år.

Permalänk
Hedersmedlem

Testa att reseta bios/cmos.

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Medlem

Tack för förslaget tyvärr hjälpte det inte att reseta bios/cmos med några lyckade resultat. Inga fler förslag på vad man kan tänkas göra?

Permalänk
Medlem

byt drivrutiner.. dom här drivrutinerna är fatalt misslyckade. de fuckar up fläkten på olika vis. läst att en hel del haft problem med dessa.

Visa signatur

Luftkyld AMD Phenom II X2 550BE @ 3.7ghz (Alla kärnor upplåsta!),2x2gb Corsair XMS2 ram, GTX460 1gb SLI!, iPhone 3GS 16gb Jailbroken med BlackRa1n!

Permalänk
Medlem

gå på en gammal drivrutin, 190 e buggfylld så man vill gråta.