Tystaste chassit på marknaden?

Permalänk

Tystaste chassit på marknaden?

Letar efter ett tyst chassi. Har kollat här på förumet och på nätet men tycker det flesta tillverkare inte isolerar sina chassin tillräckligt. Är man tvungen att ta saken i egna händer och köpa Bitumen ? Skulle helst vilja slippa det och köpa ett chassi som är färdigt istället.

Priset spelar ingen roll så länge det är prisvärt. Tycker det borde finnas någon som försöker göra bra grejer åtminstone. Så har ni några förslag om vad som skulle kunna passa mig ?

/Mvh Krillo

Permalänk
Medlem

Vad kan chassit kosta?

Permalänk

Helst inte över 2000kr. Men om det skulle kosta mer så är det bara att tipsa ändå.

Permalänk
Medlem

NZXT Whisper kanske? Finns en recension här på swec.

Permalänk

Eller varför inte Antec P18x (P182-P183 t.ex)

Visa signatur

Intel Core i5 760, Gigabyte P55A-UD4, 2x4gb 1333mhz, 120gb Intel 510 SSD + Hitachi 2TB 59xx rpm, Corsair HX650 nätagg, Fractal Design R4 White.

Permalänk
Medlem

Zalman har ett trevligt chassie med, fast det är fånigt dyrt.

Annars får du köpa en "ljudhuv" som man hade på 90 talet.

Visa signatur

"Om man arbetar tillräckligt länge med att förbättra ett föremål går det sönder. "

Hjälp oss göra världen lite snällare! www.upphittat.nu

Permalänk
Medlem

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=257686

lite i gränsfall.. de medföljande fläktarna är inte helt perfekta. Men det är helt ljuddämpat, förutom där bak. Sedan så tycker jag personligen att det är det snyggaste chassit på marknaden. byt fläktarna så borde den nog vara helt tyst, bara du inte har något högljutt grafikkort.

Permalänk

Har lite fläktar sen innan. Och har tänkt köpa en ssd disk så upphäning av hdiskar är inte så viktigt. Men läste en resention från sweclockers precis om Lian Li PC-B25 och det var tydligen inte så bra i ljudsynpunkt.

Permalänk
Medlem

Vad tänker du ha för prylar i det, för det är ju en fin gräns mellan ljudnivå vs. prestanda vs. effektivitet, dvs. många watt = behöver bra med kyla.

Så det man borde börja med är väl att skaffa tyst CPU/GPU/HDD/mm..

Vill du ha ett riktigt tyst case får du nog ljuddämpa själv tyvärr, ta ett case med tjockt material i och ett fåtal 120mm fläktplatser. (de bästa fläktarna kommer i 120mm)

Undvik chassin med många fläktar/öppna ytor/mycket galler.

Permalänk
Permalänk
Visa signatur

"If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer." (jayhall0315)
Celeron 352 @ 7822.8mhz 50k Vantage 40k 3Dmark06

Permalänk

Det är ju egentligen inte chassit som är avgörande till om datorn blir tyst utan vilka komponenter som man väljer sig att använda sig av. Är stor skillnad på en cpu med låg tdp, en ssd hårdisk, samt ett passivt grafikkort. Mot en cpu med hög tdp, flertalet hårdiskar, dubbla grafikkort eller ett med dubbla gpu'er.

Jag kör själv med ett antec p182 till min main burk. Har bytt ut fläktarna mot noctua fläktar som går i 7v. Har planerat luft flödet så att grafikkortet körs passivt mm.

Vad har du för komponenter som ska vara i chassit så är det enklare att tipsa om chassi / produkter som hjälper dig att få en tyst dator.

Visa signatur

Workstation:*Acer TimelineX 4830tg *8gb DDR3 1066MHz *Core i5, 2410M, *GeForce GT 540M 2gb, *80gb ssd intel x-25 g2*Griffin Elevator
HTPC:*Lian Li C36B*Gigabyte GA-MA78GM-UD2H*AMD Athlon X2 4850e 2.5GHz + Scyte Shuriken*2x1gb pc8500 corsair dominator*XFX Radeon HD5450 512MB - passivt*40gb ssd intel x-25 g2

Permalänk
Medlem

Ja hur tyst chassit blir kan man styra ganska mycket själv med rätt delar och komponenter, och beror ju mycket vad man ska ha inne i chassit man får ta hänsyn till i valet av chassi också.

Tex jag har burken i sign och har lyckats få den så pass tyst att det inte är några problem att sova i samma rum, det är nära ljudlös under idle, lite knatter från raptorn ibland som är den del som för mest oväsen vid idle.

Fast om alla fläktar går på max så är den ju som 3 st dammsugare ihop

Visa signatur

Acer Predator Helios 300