Permalänk
Medlem

Är det svårt att bygga en egen server?

Skulle behöva en ny server på jobbet.
Uppgifterna den skulle få är att ha en Subversion-server, MySQL och visa några websidor internt på företaget.

Funderar starkt på detta chassi:
http://www.dustin.se/pd_5010051703.aspx - COMPUCASE S411, främst då det är rackmonterbart och det verkar fått rätt bra betyg, samt att det inte är hiskeligt dyrt jämfört med andra rackmonterbara.

Längre än så kommer jag inte riktigt. Jag har tidigare byggt många "privata" datorer och klockat processorer mm, men jag har heller aldrig satt upp en RAID så mina kunskaper är spridda.

- Vad för LINUX-dist. är bra att ha som OS på servern?
- Hur mycket minne bör man ha, och någon speciell sort?
- Vilken typ av RAID är bäst? Det måste vara säkert framförallt och klara av att nån disk kraschar.
- Finns det nån anledning att försöka få tag på nån Xenon-processor, eller går det lika bra att köra på en bra QuadCore eller i750?

Vi kommer vara mellan 2-5 pers som sitter och kodar mot Subversion samt ha en del interna databaser i MySQL som inte kommer vara särskilt krävande. Generellt ganska klena krav gissar jag på.

Permalänk
Medlem

För det du nämner räcker det nog med vilket skrot som hellst. Allt som fortfarande rullar borde kunna göra det du nämner. Gärna Pentium4, men P3 borde gå också. Om du inte har kört så mycket Linux förut kan Ubuntu Server, Suse eller Fedora kanske vara lämpligt.

Visa signatur

Militant VIM-användare.

Permalänk

Prestandan är nog inga problem, men tänk igenom driftsäkerheten så du har backupsystem fixat etc. och inte förlorar data eller får driftstopp om nåt krashar.

Permalänk
Medlem

Var kan jag lära mig mer om det? Jag är ute efter något som tar så lite tid som möjligt att sätta sig in i, men är tillräckligt bra för att vara "säkert".

Vi kör retrospect från en backupserver på jobbet som backar upp alla datorerna, så jag antar att jag kan köra det på Linux (hoppas) och backa upp det viktiga där.