Riktig Jävla Osis! HD500GB SATA Seagate Laptop

Permalänk
Medlem

Riktig Jävla Osis! HD500GB SATA Seagate Laptop

Okej, som ni kan gissa så är min hårddisk paj.

Jag hade kopplat den till TVn för att kolla film, samtidigt som jag var responsbar för mina kontakter över msn och skype. D.v.s inget ovanligt för en sen eftermiddag.

Filmen rullade och plötsligt skrev någon, jag tänkte svara lite snabbt så att jag kunde fortsätta att se på filmen så jag böjde mig ner och försökte skriva ordet: Maybe. Jag stavade fel och skulle precis skriva om det när allt låste sig! Filmen blev stillastående, jag kunde inte sudda ut / skriva något till personen i fråga. Jag kunde däremot fortfarande röra musen.

Samtidigt som allt låste sig så började ett varningsljud dra igång, påminner lite om en lastbil som backar, varningsljudte alltså. Bip, Bip, Bip, fast lägre då.

Jag startade om datorn.

En logga kommer fram: Samsung
Loading...

men inget händer, varningsljudet drar igång varje gång jag försöker starta datorn. Men den rör sig inte ur fläcken, Spelar ingen roll hur jag gör, hur jag försöker starta datorn, eller hur många gånger, samma visa. Första bilden som dyker upp på skärmen är den sista.

Jag kunde till att börja med inte komma åt bios eller recovery. Datorn står endast och gnetar, efter en minut dock så blir bilden svart och en text framträder: Operating System not found.

Efter att bollat lite idéer med några kompisar så får jag rådet att kolla om hårddisken är synlig i Bios. Jag visste ju dock då att jag inte kunde komma i in bioset men slutligen så lyckades jag i vilket fall. Som väntat, bioset kunde inte hitta hårddisken. Jag valde då att ersätta hårddisken med en äldre hårddisk och allt gick som på räls igen, nackdelen var bara att hårddisken var en äldre version med ganska dåligt utrymme och med saknaden av mina filer.

Jag hade oerhört mycket viktiga filer, skolarbeten, information, historik som jag är i väldigt stor nöd utav.

Jag gör en returanmälan på misco.se där jag köpte min Samsung R720 bara några månader sedan och blev hänvisad till Samsung Supporten. Jag ringde och råkade berätta att jag funnit problemet och att jag temporärt ersatt hårddisken så att jag inte blir underkänd i någon kurs i skolan.

Supporten svarade då direkt att " samtalet kommer registreras, du kommer få stå för alla kostnader då du uppenbarligen har skruvat på din laptop "

Själv så trodde man ju dum som man är att de skulle uppskatta att man redan funnit felet och att jag fortfarande hade 1.5 år kvar av min garanti, men nej, min garanti slutade nu att gälla redan efter 2-3 månader efter att jag köpt min nya laptop för mina sista ihop sparade slantar. ( jag är under 18 och går fortfarande i grundskola )

Supporten hänvisade mig då till en sida där jag skulle köpa en ny hårddisk och tydligen också ett operativ system som jag var tvungen att införskaffa även om jag fått vista med datorn samt rätt till en gratis uppgadering till Windows 7. men nej, iaf. Jag förstod direkt att jag inte skulle kunna göra detta då det skulle kosta mig uppåt 2,000 kronor.

Så jag får väl hoppas helt enkelt att något går att göra åt min trasiga hårddisk.

Jag har som sagt inte haft datorn länge, det är en relativt ny modell. Hårddisken bara la av helt utan förvarning, utan några fysiska skador eller dylikt.

Nu vill den helt enkelt inte starta eller bli igenkänd av datorn. Finns det något sätt att rädda den som inte kommer att kosta för mycket eller går det åtminstone rädda datan inuti då det är MYCKET viktigare för mig då en del står på spel om jag inte får tillbaks datan?

Jag uppskattar alla tips och råd!

Permalänk
Medlem

Insistera att ta RMAn direkt med misco istället, du har borde ha rätt till reklamationsrätten via dem då samsung uppenbarligen är lite väl kinkiga med sina garantier.

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.

Permalänk
Medlem

Du kan få tillbaks så gott som all data sålänge du har pengar.

http://www.ibas.com/

Sniket av Samsung att bete sig sådär tycker jag, Misco med för den delen... fan så arg jag blir.

Visa signatur

4690k 1.25V 4.8 ghz |16 gb Corsair Plat|Slitmoddat 780TI 1250 mhz|Z97x SOC force|Seasonic plat 750W|Evo 850 250 gb.

Permalänk

Koppla in din disk i en dator som har ett operativ på sig redan och se om du kan nå den via Den här Datorn, för att kopiera över eventuellt material.
Kan ju av konstiga anledningar vara så att den vägrar boota ett OS, men ändå kan få kontakt med datorn.

Permalänk
Medlem

Skulle föreslå att du kopplar in hårddisken i en stationär dator, testa gärna via en USB adapter då jag själv har funnit dom väldigt smidiga när man har krånglande hårddiskar.

Lyckas du få igång hårddisken så kopiera ut allt viktigt först och sen mindre och mindre viktig data och sen när du är klar kastar du den i soporna och köper en ny.

Samsung kommer aldrig hjälpa dig att få tillbaka din förlorade data, det är upp till en själv att ta backup på det.

Och vill dom inte ge dig en ny hårddisk på garantin så har du ju inte många mer val än att köpa en ny och sen installera om datorn, Dock kan jag inte förstå varför du inte skulle kunna använda den Vista licens du redan hade??
Edit:
En sådan här brukar jag använda mig av med gott resultat:
http://www.dustinhome.se/pd_5010101569.aspx

Visa signatur

Numer nästan helt drogfri!

Permalänk
Hedersmedlem

Men vafan, ska man inte ens få byta hårddisk utan att garantin bryts? Det brukar ju till och med finnas fina luckor för det på undersidan så att man slipper skruva isär hela datorn! =/
Tycker du borde läsa igenom garantivillkoren och se om det där verkligen stämmer.
Och klart du inte ska behöva köpa nytt operativsystem, du äger ju licensen! Licensnyckeln brukar väl för övrigt stå på undersidan av datorn?

Visa signatur

CPU: Intel i5-4670K MB: Asus Maximus VI Gene RAM: Patriot Viper3 16GB 2133MHz CL11 GPU: Zotac GeForce GTX 780 PSU: Corsair AX860 Chassi: Silverstone Temjin TJ08-E Kylning: Corsair H80i Lagring: 1x Samsung 840 Pro 256GB, 2x Seagate Barracuda 3TB (döda efter 3,5 år), 1x Seagate Firecuda 2TB, 1x Seagate Barracuda 2TB

Permalänk
Medlem

Som flera tidigare skrivit ovan koppla in din 2.5" SATA HDD till en stationär dator och försök nå dina filer via ett annat OS. Om det inte fungerar kan man ju alltid testa via ett externt hårddiskkabbinet http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=317452, men om hårddisken är död hjälper nog inte ett externt chassi via USB. Om nu hårddisken inte är stabil så måste du förmodligen köpa en ny i alla fall, Samsung har ju uppenbarligen övergett dig.

Sen vad gäller din Vista licens så försvinner inte den bara för att du byter ut hårddisken och det är inte Samsung som bestämmer detta utan Microsoft. En vanlig OEM licens försvinner bara när man byter ut ett moderkort, men eftersom du byter ut en hårddisk bör din licens fortfarande vara giltig. Om du inte fick med en OS installation's skiva från Samsung kan du istället installera med en vanlig Vista skiva och därefter aktivera med din giltiga ursprungslicens väl inne i Vista.

För att få gratis uppgradering till windows 7 går du bara in på MS hemsida http://www.microsoft.com/sverige/windows/buy/offers/upgrade.a... och följer instruktionerna, erbjudandet går ut 31 Januari 2010.

Vad synd att Samsung har så stränga garanti regler som inte tillåter att kunder själva byter ut hårdvara.

Hoppas att något av alternativ fungerar!

Visa signatur

Intel Core2 Quad Q6600 2.4GHz, Noctua NH-U9F 92mm, Gigabyte GA-X38-DQ6, Intel SSD X-25 160GB G2, Mushkin SP2-6400+ 4096MB, Nvidia 8800GTS 512MB, Corsair HX 620W, Auzentech X-Meridian 7.1, monterat i Antec P182 SE, med x64 Windows 7
[b]---=SSD FAQ: Intel X25-M G2=---[/b]

Permalänk
Medlem

Något så enkelt som en hårdisk ska väll inte vara så farligt att byta?
om inte misco är snälla så får du väll pröjsa för en ny disk själv.

Om du har behandlat datorn som ett ägg borde det ju vara fabriksfel. Kan man inte skicka in disken som om man köpt den separat eller kräver de kvitto?

Permalänk
Medlem

Jag ska se vad jag kan göra med att koppla in den till en stationär, har för tillfället ingen andra hands dator, därmed varför det var så viktigt att jag fick igång datorn snabbt igen. Men farsan har en stationär dator, kanske kan åka ut till honom och koppla in den där, vet dock inte vad för utrustningen jag behöver exakt eller vad det kostar.

Angående andra inlägg.

Ja det finns " fina luckor utsatta på undersidan av datorn för nästan samtlig hårdvara, hårddisken var mycket smidig att byta ut "

Och ja, jag har behandlat min dator mycket försiktig, aldrig haft någon " phsyical impact or so to say "

Permalänk

Om du får ut dina filer, sätt tillbaka disken i datorn och dra en rövare.. dvs ring igen och säg att datorn inte startar..

Permalänk
Medlem

Det måste vara fabriksfel den ska hålla längre.
Du behöver en s-ata kabel. Strömkontakten ska sitta på hans nätaggregat. Om nu inte datorn är för gammal.