Permalänk
Medlem

Datorn laddar windows och dör

Hejsan, har fått ett nytt problem nu efter det efter det gamla problemet jag led av.

Min dator rigg
EP35-DS4
C2D E8400
PC6400 4GB
8800GTS 512MB
7st HDDs

Igår började detta problemet, jag startade upp datorn som vanligt, men när jag var inne i Windows 7 så var datorn jätte seg. Fick starta om datorn 3-4ggr innan den var normal igen.

Idag så startar jag datorn, den bootar upp som vanligt, men när den börjar ladda Windows dör den bara. Den rebotar automatiskt efter 2-3 sec, den kör något minnes test och sedan på hårdiskarna (som vanligt) när den är klar med det dör den. Rebotar efter 2-3 och så håller den på så till man stänger av den på knappen.

Alltså först kommer den till windows dör och sedan kommer den inte ens fram till bios.

Har startar om den några gånger manuellt, när den startar för första gången kommer man in till bios och allt ser ut som vanligt. Sparar man och lämnar bios och försöker komma in i Windows dör den och startar om.

Försöker man komma in i felsäkertläge så dör den exakt när skärmen blir svart och den börjar ladda felsäkertläge och startar om.
När man starar om dator manuellt så händer det ibland att den frågar exakt innan man ska ladda windows om man vill reparera os:et, väljer man det så kommer man fram tills den blåa välkomst skärmen där det stor loading (eller nått) sedan dör den.

Om man bara låter datorn stå så laddar den windows, dör startar om och sedan kommer den bara fram till hdd testet och dör startar om och där loopar den tills man stänger av datorn.

Så jag undrar vad fan det är som händer? vad ska jag göra?
Mitt gamla problem om att datorn hänger sig har inte hänt på ett par dagar efter jag skrev tråden så la det på is.

mvh

Edit: Plockade nyss ur alla delar ur datorn, förutom cpun. Sade sedan tillbaka allt och försökte starta upp datorn. Nu blir den ingen bild och fläktarna går på max och något knastrar lite (typ det knastret som finns i vissa värme skåp) Efter ca 30 sec stänger datorn av sig.

Edit: Har nu testat 3 olika grafikkort, 2 som behöver extra ström och ett som inte behöver det. Har gjort detta med 1hhd och 1 minne. Då är det bara CPUN, Agget och moderkortet som kan vara fel på? Vilket verkar mest troligt?

Har nu kört in agget i en annan dator och den startar inte heller, tror jag löst det.

Datorn fungerar nu efter ett nytt agg!

Visa signatur

pff