Permalänk
Medlem

BIOS krashade med Asus Update?

Som jag skrev, körde AsusUpdate för att flasha mitt BIOS (har ett Asus P5KC) och efter jag gjort det och rebootat så startar datorn i 2-3 sekunder, sen stängs den av och startar upp igen efter ca. 5 sekunder, och så håller den på. Någon som har något tips på vad man kan göra? Har googlat runt lite och det verkar vara fler som har problem med Asus Update har jag märkt nu så här i efterhand. Funderar på att kontakta Asus support för att försöka få ett nytt MoBo... Verkar ju helt knas att deras egna windowsbaserade BIOS-flash program ska förstöra min ASUS BIOS... Det här är vad jag tror är fel, är det någon annan som har något tips på om det kan vara något annat fel, så skriv gärna. Har försökt rensa CMOS genom att flytta jumprar och tagit ur batteriet också förresten, men det har inte gått. Tacksam för snabbt svar!

Min setup ser ut som följer:
ASUS P5KC
Intel C2D E6850 @ 3.0GHZ
4 GB DDRII PC6400 800MHZ
XFX GeForce 8800GTX 768MB DDRIII 600MHZ
Windows Vista Home Premium 64-bit

Permalänk
Medlem

Prova starta datorn med din drivrutinsskiva i. På den ska det finns ett återställningsprogram som fixar ett skadat bios.
Ditt kanske är för förstört, men det är värt att prova.

Permalänk
Medlem

Fungerar desvärre inte, har provat flera ggr. Tror inte den hinner märka att det är en CD-skiva i ens, så fort slocknar den.

Permalänk

tråkigt nog har det hänt ganska många att Asus Update har fuckat bios. oftast finns inget man kan göra utom att byta bios-chips på mobot. till och med Asus själva har varnat för att Asus Update inte är stabilt. tyvärr.

Visa signatur

Holler at thy dragonmaster

Permalänk
Inaktiv

asus update suger. på min laptop så brukar asus update dra upp till 100% cpu-kraft av någon anledning, och gör inte ett dugg nyttigt.