Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Medlem

Ser onekligen snyggt ut (även om färgpaletten du valt sticker ut lite väl mycket för min smak). Men vad är det för problem du försöker lösa med den nya designen? Har du liksom en aning om varför Sweclockers ser ut som det gör nu och vad i det försöker du ändra/förbättra?

Jag förstår att det är en superbra träning (sitter själv och gör likadana skisser), men det gäller att ha lite tanke bakom om du nu vill att det ska bli verklighet.

Skulle vilja se en version med reklam innan jag ger min slutgiltiga tumme.

Permalänk
Medlem

Adda lite shadows för att få djup så är jag nöjd

Adda lite shadows för att få djup så är jag nöjd

Permalänk
Medlem
Skrivet av nanberg8:

Första inlägg

Jag gillar verkligen mobilversionen!
Dock känner jag att jag inte vill att även SweC ska gå mot tiles/ModenUI. Skulle vara gött att hitta en annan lösning som sticker ut och även har funktionalitet.
Jag skulle inte banga för en sida som nyttjar lite samma funktionalitet som en terminalsession mot en AS/400 där man skriver in vilken meny man vill in på men även med interaktiviteten från dagens teknologi!
Och till slut, en native "night mode" variant av sidan.

Visa signatur

🟢 Main: Ryzen7 5800X | Strix x470-I | 32GB | RTX2070S | Samsung C49RG9
🔵 unRaid: Ryzen5 2700X | B450M DS3H | 32GB
🟠 Tfn: Google Pixel 7 Lime Green

-:| @ eller citera för svar |:-

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nanae:

Jag kan tycka att det börjar bli för "rent" överallt så identiteten och karaktären hos sidorna blandas ut.

Här måste jag verkligen hålla med, är nöjd med sweclockers som det är nu och sidan har verkligen en egen karaktär som känns igen direkt! När detta var sagt så måste jag påpeka att TS design var stilren och estetiskt tilltalande även om jag inte är helt såld på den minimalistiska eran vi är i. Försök fånga sweclockers karaktär lite mer så blir jag nöjd, älskar den grå färgen som inte sliter så hårt på ögonen!

Permalänk
Medlem

Om det kommer en Windows RT version av SweC e det såhär det ska se ut

Visa signatur

*L_A_N_N_Z_Y*

Permalänk
Medlem

Update 1.3

Inte jätte mycket ändringar, men har minskat utrymmet mellan boxarna som många gav som förslag.

Permalänk
Hedersmedlem

Mycket tjusigt, frågan är bara hur man snyggt integrerar reklamen.

Visa signatur

Går det bra, eller går det som vanligt?

Permalänk
Medlem

skulle skelv vilja se några mindre boxar så man kan placera tex 2st mindre nyheter brevid varandra på samma rad

Permalänk
Skrivet av nanberg8:

Inte jätte mycket ändringar, men har minskat utrymmet mellan boxarna som många gav som förslag.

Jag hade gärna sett:

- Återgå till nio trådar i "Nytt i forumet", samt en synligare färg för antal inlägg?
- Ta bort "Visa video >" från "Senaste videoklippen" - går lika bra att bara klicka på videon?
- Minska texten för "12 December" och öka istället för antal kommentar - mer intressant att framhäva kommentarer?
- Minska tomrum runt text i rutorna till höger?
- Större logga?
- Ta bort "Start" då man ändå kan klicka på loggan för att komma dit?

Permalänk
Medlem

Bara det går ändra till mörkt tema med en knapptryckning. Så ögonen slipper "blöda" när man sitter i mörker

Visa signatur

BlackJava - Svart bälte i kundkorg ;) :P

Permalänk
Medlem
Skrivet av FeedHurley:

Det känns som att Microsofts Metro-gränssnitt har smittat av sig i IT-värden!

Med raka linjer och funktionalitet i centrum så påminner det om den svenska "funkis"-stilen / funktionalismen som var populär på 20-30 talet!
Än en gång visar det att mode går i cirklar!

Verkligen, senaste CCleaner 5.0 ser ut som Win 8.x jämfört mot innan. Ser förjävligt ut!!!!

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk
Medlem

Jag tycker det ser riktigt stiligt ut. Den följer trenden bland hemsidor att allt ska vara "plattare". Jag tycker den är betydligt snyggare en sweclockers nuvarande design!

Permalänk
Medlem

Älskar platta hemsidor. Tycker det ser riktigt bra ut.

Permalänk
Medlem

Måste hålla med om att det är rätt konstigt att Sweclockers inte är responsiv i design. En "omdesigning" av hemsidan hade varit välbehövligt. Vill även tillägga att en av anledningarna till att hemsidor visar "mindre" information är för att göra bättre UI/UX för en vanlig användare. En vanlig dödlig som besöker en sida för första gången vill inte bli bombarderad med en massa information, vilket är tänket bakom Google Materials, Windows metro och Apple SpringBoard. Jag tycker det är en bra utveckling och skyr hemsidor såsom prisjakt eller cdon som har 0 UX tänk bakom sig.

För att kommentera designen tycker jag det ser bra ut, men det hade varit bra med en alternativ design för att kunna jämföra för och nackdelar.

Permalänk
Hedersmedlem

Jag borde veta bättre än att hänga upp mig på ett ord, men…

Skrivet av Nanae:

Jag skulle påstå att det är modern och stilrent, men samtidigt obehagligt platt. Detta är såklart en personlig åsikt från min sida, jobbar dagligen som grafiker med både webb samt mediadesign. Jag har börjat blivit ordentligt trött på den minimalistiska, platta stil som jag och de flesta andra använt nu under de senaste 2 åren. Visst är den elegant, men den är även extremt tröttsam i längden.

Skrivet av Alibaba123:

Stilren men lite tråkig ändå. Den som är aktuell just nu på sidan är bättre tycker jag. Påminner lite om adlibris hemsida eller något kosmetika-internet-shop. Tycker vi ska ha kvar den som vi har nu.

Skrivet av nanberg8:

Den kanske blev lite för stilren och kall/tråkig som ni säger. Ska försöka göra den mer hemtrevlig

Skrivet av RevlolveR:

Oj det var fräscht och fint. Däremot ser det lite för kantigt och trist ut, för stilren. Lite mer energi och lekfullhet kanske?

Skrivet av norrtobben:

Ser riktigt snyggt ut! Själva upplägget i sig är väldigt stilrent och inte lika "huller om buller" som jag anser att den nuvarande layout'en är.

Skrivet av Teson:

Här måste jag verkligen hålla med, är nöjd med sweclockers som det är nu och sidan har verkligen en egen karaktär som känns igen direkt! När detta var sagt så måste jag påpeka att TS design var stilren och estetiskt tilltalande även om jag inte är helt såld på den minimalistiska eran vi är i. Försök fånga sweclockers karaktär lite mer så blir jag nöjd, älskar den grå färgen som inte sliter så hårt på ögonen!

Det är möjligt att ordet "stilren" ibland används enligt dess betydelse "följer en stil" ovan, men mer än ofta så misstas det för att i sig betyda "minimalistisk". Betydelsen är snarare "stilistiskt ren", dvs något som följer en viss stil strikt, än "av en ren stil", dvs något som skulle följa en stil som i betraktarens ögon anses "ren", dvs med ett minimum av detaljer.

Detta är en typiskt "stilren" stol:

Stilen må inte vara "minimalism", men likväl är den stilren enligt en viss stil.

Meningar som "Jag gillar stilren design" och liknande blir rätt intetsägande .

(Jag vet också att ords betydelser kan förändras med tiden, och av någon anledning verkar en hel generation ha anammat "stilren"=="minimalistisk", men ordet är mer användbart i sin egentliga betydelse, och det finns ingen anledning att ändra detta .)

Dold text

Vad gäller designen så är den, som du säger, modern, och det till en närmast extrem grad . Jag har personligen alltid varit en fan av mer minimala lösningar, och speciellt när man ser att det går hand i hand med funktionalitet (vilket minimalism har en tendens att ofta göra i högre grad än annat), men samtidigt så går det lätt till överdrift så till den grad att man nästan baxnar av hur "tråkigt" det kan bli på vissa sidor. Med det sagt så är jag mer glad i en sådan trend är vissa andra som tidigare varit.

Den närmast överdrivna luftigheten (som ofta är en del av den tidstypiska designen just nu) är något som i mina ögon går emot lite av funktionalitetstänkandet, dock, eller mer exakt uttryckt: det känns som en teknisk artefakt av "mobile first"-design, dvs en bieffekt av adaptiva sidor, som sedan organiskt har blivit en sorts "stil" genom sin rena existens. Det känns som att stil har följt en teknisk nödlösning (snarare än faktisk funktion) på den fronten. Den variant som du just nu visar upp i första posten ser jag inga större problem med här, men jag ser att andra kommenterat om detta tidigare, så det kanske ändrats.

För att återgå till "tråkighet" i design: det finns områden där det är en dygd och har en funktion att inte sticka ut, men design av en hemsida som riktar sig till allmänheten är nog egentligen inte ett av dem. Man kan vilja hålla sig nära gängse formspråk, och en design som helt frångår normer vad gäller exempelvis hur länkar och navigation fungerar anser jag gör en användbarhetsmiss, men samtidigt behöver det adderas något som sticker ut. Denna balans är svår, och anledningen till att vi har designers är för att de ska vara tränade på att kunna lösa detta (men ibland får man haverier som Slashdot Beta).

Just det "platta" formspråk" som råder är lite tveeggat i denna aspekt: dels så kan det te sig svårt att hitta något ställe att vara kreativ, men samtidigt så (vilket är en stor del av poängen med platt design överhuvudtaget) så minskar man den kognitiva lasten för betraktaren, och små särdrag blir mer märkbara, och blir alltså kraftfullare för att skapa ett "eget" utseende. Det kan räcka med en karakteristisk fasad kant eller någon rundad detalj för att bilda sig en "egen" design. Se hur exempelvis Ikeainstruktioner är globalt identifierbara trots att de egentligen "bara" är streckfigurer och sprängskisser. En parallell är frångången från det skeumorfiska formspråket till just en platt design; se exempelvis Flat pixels — The battle between flat design and skeumorphism [Sacha Greif].

Det är lite svårt att se på bilden, men en annan designtrend som jag ibland anser helt och hållet kan förstöra sidor, inte bara på ett "jag gillar inte hur det ser ut"- utan på ett "jag kan banne mig inte ens läsa denna sida längre rent praktiskt"-sätt, är en sorts jakt på minskad kontrast och ljusa gråskalor. Det fungerar bra när man vill tona ner ett element av en designmässig anledning: vissa texter är mindre nyttig information. Dock så används det ibland till det rena innehållet på sidor, så som kommentarstexter, och ibland till avskiljande linjer så till den grad att de närmast helt tappar sin funktion. Ska man göra en sida som riktar sig till mer "tekniskt" lagda personer så skulle jag fördomsfullt generalisera att de snarare uppskattar läsbarhet än ett överdrivet ljust (eller mörkt, men man kan bli förvånad) formspråk.

Man kan nämna att detta inte minst kombinerar med mindre bra kalibrerade skärmar, där just TN-paneler från fabrik ofta har "brightness" uppdraget genom taket för att bilden nästan ska "vibrera" och sticka ut, vilket ofta ger ett helt OK resultat (i mina subjektiva ögon), men det leder också till problem med just ljusa gråskalor som flyter ihop och ibland helt försvinner mot vitt. Kontraster är en sak som jag personligen tycker den nuvarande SweClockers-designen har fått "rätt".

Med det sagt så är ovanstående till stor del personliga tyckanden (och till viss del rena utsvävningar utan ens koppling till exemplet i tråden) snarare än någon sorts "designmall" alla skriver under på. Det skadar dock aldrig att grundligare tänka över vad man själv faktiskt tycker i olika frågor.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Medlem

Fett och minimalistisk design.
Sweclockers är känd redo för Windows 10

Visa signatur

Intel 5820k @ 4,7 Ghz| Asus X99-s | GTX 1080TI | 16 GB G.skills Ripjaws DDR4-2400 | WD Black M.2 512GB OS drive | Samsung 860 EVO 1TB Game drive | NZXT H440 | Watercooled, 2 x Alphacool ST30 360mm radiator, 7 x Nb E-loop B12-PS | EK - Supremacy EVO - Acetal + Nickel (Original CSQ) | Dell S2716DG

Permalänk
Medlem

För dom som missat så är ju nya sweclockers redan under konstruktion. Den processen tar dock ganska lång tid.
Fanns en tråd uppe för ett tag sedan där vi kunde ge kritik och råd, önskelistor på funktioner osv.

Visa signatur

Canon 70D | 2x Dell Ultrasharp 24" | Ryzen 3700X | 32B | GTX 1080Ti

Permalänk
Medlem

Update 1.4

Små updates, mindre padding på sido boxarna mm.

Permalänk
Medlem
Skrivet av nanberg8:

http://i.imgur.com/CJ4ofTT.png

Små updates, mindre padding på sido boxarna mm.

Tycker om konceptet här är mina 10 ören.

* Där du har Bli medlem / Logga in, känns lite som wasted space att ha en hel tom rad bara för att separera inloggningen. Kanske skippa det helt och om man nu vill ha en rand kanske placera det under menyn eller att hela Headern blir orange.

* Färgerna spelar de någon roll d.v.s. är de baserade på något eller är de på måfå. Vad jag vill säga är kanske man kan ha färger för nya 'huvud' nyheter samt andra färger där det finns kommentarer etc.

* Alla artiklar har inte heller en hel bild över så visa koncept över hur det skall se ut när man har en mindre bild skulle också vara intressant

* Forumen är jag också intresserad av hur det ser ut där. Nuläget stör jag mig att forumet inte tar upp hela bredden så jag har löst det själv med css och stylish för att få den använda mer.

* Som andra kanske har noterat mörkare varianter. Jag personligen kör med mörkt tema helt för att slippa den vita bakgrunden, men som sagt alla tycker olika.

Visa signatur

Arch - Makepkg, not war -||- Gigabyte X570 Aorus Master -||- GSkill 64GiB DDR4 14-14-15-35-1T 3600Mhz -||- AMD 5900x-||- Gigabyte RX6900XT -||- 2x Adata XPG sx8200 Pro 1TB -||- EVGA G2 750W -||- Corsair 570x -||- O2+ODAC-||- Sennheiser HD-650 -|| Boycott EA,2K,Activision,Ubisoft,WB,EGS
Arch Linux, one hell of a distribution.

Permalänk
Medlem

Update 1.5

Skrivet av Kauge:

Ser onekligen snyggt ut (även om färgpaletten du valt sticker ut lite väl mycket för min smak). Men vad är det för problem du försöker lösa med den nya designen? Har du liksom en aning om varför Sweclockers ser ut som det gör nu och vad i det försöker du ändra/förbättra?

Jag förstår att det är en superbra träning (sitter själv och gör likadana skisser), men det gäller att ha lite tanke bakom om du nu vill att det ska bli verklighet.

Skulle vilja se en version med reklam innan jag ger min slutgiltiga tumme.

Skrivet av vargeEEEEn:

Mycket tjusigt, frågan är bara hur man snyggt integrerar reklamen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Daemon:

Wow, detta var riktigt användbart! Tack för denna!

Visa signatur

Byter hårdvara alltför ofta.... Mest troligt sitter jag på en dator med någon linuxdist på.

Permalänk

Nu är det inte bara mot trådskaparen men alla dessa ny designer, jag kräks nästan.
Trådskaparen har gjort ett bra jobb, men verkligen helt tvärsom min smak.

Är det bara jag som tycker det ser ut som ett skämt allt ihop, som barn har designat.

Då syftar jag på iOS 7, Windows 8 etc.

Ser ut som det är designat till pensionärer som ser dåligt.

Kolla bara här, jag tycker iPhone ser ut som en oseriös leksak nu för tiden.. De förstörde premium känlsan, från premium utseende och insida till denna leksaks design..

Och om det blir så att Sweclockers skulle byta design, så önskar jag med hela mitt hjärta att det finns någon sorts "toggle" att byta till nuvarande design.
Hånar/skrattar nästan åt dagens "moderna design" haha

En video jag tycker är lite rolig

(Satt och letade efter klippet jag syftade på men hittade det inte men det var ungefär "If Ive designed the world" så var Coca Cola, Star Wars och sånt gjort i iOS 7 designen Hittade dock bilder.

http://www.wired.com/2013/06/jony-ive-redesigns-things-tumblr/

Visa signatur

Intel I5 7600K @ 4.8Ghz undervolt, Hyper 212 Evo | 16GB ddr4 | Kingston m2 1TB | Msi 1060 6GB

Legion 5 Pro: Intel 12500H | 16GB ram | Samsung 980 Pro 1TB | RTX 3060 mobile

Permalänk
Medlem

Kan du visa designen på trådarna och alla andra funktioner i SC om du har lust?
Tycker själv det här är väldigt intressant.

Visa signatur

RABBLERABBLERABBLERABBLERABBLERABBLERABBLERABBLERABBLERABBLE

Permalänk
Entusiast

Informationsdensitet.

Jag pratade tidigare om informationsdensitet i mina tidigare inlägg i den här tråden. En bild säger mer än tusen ord, så jag tänkte visa vad jag menar med följande skärmdump:

Här får det plats rätt mycket information på bildskärmen utan att det blir för grötigt. Fast... det är ju en smaksak och det köper jag.

Ännu ett exempel:

Lägger till ännu ett exempel.
Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Permalänk
Medlem

Allt som ser ut som Dustins hemsida går tyvärr bort.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SysGhost:

Jag pratade tidigare om informationsdensitet i mina tidigare inlägg i den här tråden. En bild säger mer än tusen ord, så jag tänkte visa vad jag menar med följande skärmdump:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/14775223/Sweclockers.com/...

Här får det plats rätt mycket information på bildskärmen utan att det blir för grötigt. Fast... det är ju en smaksak och det köper jag.

Ännu ett exempel:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/14775223/Sweclockers.com/...

Dold text

Jag håller delvis med dig, visst ska man försöka få med så mycket som möjligt på skrämytan men jag tycker att det är betydligt viktigare att man lätt ser vad som är viktigt på hemsidan och att det inte blir grötigt. Sen var texten ganska svår att läsa med den mörka bakgrunden.

Skrivet av Bozzeta:

Allt som ser ut som Dustins hemsida går tyvärr bort.

Svårt att se likheterna med min design och Dustins, kan du ge exempel?

Skrivet av gabinono:

Kan du visa designen på trådarna och alla andra funktioner i SC om du har lust?
Tycker själv det här är väldigt intressant.

Kan göra en design på forum delen också om jag har tid, det blir i sådant fall i helgen.

Skrivet av juniorjesper:

Nu är det inte bara mot trådskaparen men alla dessa ny designer, jag kräks nästan.
Trådskaparen har gjort ett bra jobb, men verkligen helt tvärsom min smak.

Är det bara jag som tycker det ser ut som ett skämt allt ihop, som barn har designat.

Då syftar jag på iOS 7, Windows 8 etc.

Ser ut som det är designat till pensionärer som ser dåligt.

Kolla bara här, jag tycker iPhone ser ut som en oseriös leksak nu för tiden.. De förstörde premium känlsan, från premium utseende och insida till denna leksaks design..

http://cdn.bgr.com/2013/06/ios-7-evolution-1.jpg

Och om det blir så att Sweclockers skulle byta design, så önskar jag med hela mitt hjärta att det finns någon sorts "toggle" att byta till nuvarande design.
Hånar/skrattar nästan åt dagens "moderna design" haha

En video jag tycker är lite rolig

https://www.youtube.com/watch?v=RZp7BvQJnU8

(Satt och letade efter klippet jag syftade på men hittade det inte men det var ungefär "If Ive designed the world" så var Coca Cola, Star Wars och sånt gjort i iOS 7 designen Hittade dock bilder.

http://www.wired.com/images_blogs/underwire/2013/06/StarWars....

http://www.wired.com/wp-content/uploads/images_blogs/underwir...

http://www.wired.com/2013/06/jony-ive-redesigns-things-tumblr/

Dold text

Alla tycker olika men jag själv tycker att iOS7/8 är betydligt mycket snyggare än iOS6 etc. Sen tycker jag inte att det är rättvisa jämförelser du gör. Dels för att dom är väldigt överdrivna samt att de är helt olika objekt designen appliceras på. Fysiska saker och film är helt annorlunda än mjukvarudesign i mina ögon.

Permalänk
Medlem

Snyggt Genast kändes Swec-designen föråldrad. Den gråaktiga bakgrunden tycker jag däremot gör så det känns lite trist. En rätt så matt men ändå brun/beige färg hade jag nog tyckt om där istället.

Visa signatur

i7-2700K 5GHz | 16GB DDR3-1600 | ASUS Maximus V Gene | GTX 980

Permalänk

Gillar skarpt din design. Avstånden gör informationen lätt för ögat, den är stilren och färgvalen känns balanserade.

Dock är reklamen som du testar med väldigt neutral och smälter lätt in i en design utan att förstöra för mycket.
Hur fungerar det i ett "worst case scenario"? Om reklamen är skrikig, har starka färger och annorlunda typsnitt.

Sedan har du längre artiklar, forum mm där nya problem måste lösas
Dock ger jag tummen upp till ditt "koncept" då det är rätt uppenbart att en så luftig design har plats för dessa lösningar

Permalänk
Medlem
Skrivet av juniorjesper:

Wall of stuff[/URL]

Jag instämmer helt och hållet. Detta "minimalistiska" och "stilrena" börjar gå till överdrift. Fattas känsla i det hela, det saknar personlighet. Riktigt anskrämligt.

Visa signatur

+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

"Real stupidity beats artificial intelligence every time." - Terry Pratchett, Hogfather

Permalänk
Medlem

Jag trycker det hade varit intressant att se hur man interagerar med sidan, inte bara hur den ser ut.

Om jag bläddrar ner, rullar huvudet bort ifrån bilden som det gör idag eller är den alltid fast högst upp i bild?
Hur ser det ut när man markerar rubriker osv, är det klart att det är en länk för i bilden ser ju allt ut som allt är en helt vanlig text, och man vet inte vad man kan klicka på förrän man hovrar över texten.

Sen hur ser det ut om man är inloggad? Hur ser huvudet ut då? Finns det några extra funktioner du skulle vilja lägga in?

Jag hade velat se att man kunde ta genvägar till olika platser genom t.ex högerklick på en flik högst upp för att ta sig till olika saker.

Annars tycker jag den är snygg, lite väl platt kanske, jag är en av dem som tycker om volym, men detta syns bäst när man surfar på sidan och kanske du tänkte på just det fast det syns inte på när sidan när det bara är en screenshot.

Visa signatur