Byta från pc till konsol, hjälp sökes

Permalänk
Medlem

Byta från pc till konsol, hjälp sökes

Hej!

Av olika anledningar så börjar jag fundera på att inte uppgradera min dator utan i stället byta till konsol. Men som gammal PC spelare har jag tidigare blivit frustrerad av kontrollerna när jag spelat konsolspel. Därför behöver jag er hjälp!

Vad bör jag börja med för spel, och då även vilken konsol, för att vänja mig vid kontrollerna?

Tack på förhand!

Visa signatur

"Min dator är bättre än din dator!" /Pimpim666

Permalänk
Medlem

Ps4, inte fps eller siktaspel om du skall värma upp först.

Assassins creed, lite sikta men ej precision, tänker på black flag vet ej hur unity är. Dark souls om du klarar av en utmaning o gillar rpg. Dark souls är riktigt bra kontroller och utmanande.

Lr kör ps3a om du inte vill lägga ut så mycket pengar i början. Samma spel finns till den.

Visa signatur

AMD Ryzen 1500X @ stock | Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB | Asus ROG Strix B350-F Gaming | 2x8GB 3200MHz Corsair | EVGA Supernova G3 550W | Acer XF270HUA 1440P 144MHz Freesync

Permalänk
Medlem

Wii U är den enda riktiga konsollen.
Jag har den och PS4, men PS4'an är en billig pc i förklädnad, samma med xbone.
Så det beror ju på vad du är ute efter.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

Det första du bör fråga dig är vilka exklusiva spel du vill spela. Sen köper du den konsoll som har de spel du vill ha.

Permalänk
Medlem

Tycker pc och ps4 kompletterar varandra. spelar gärna trials fusion, fifa eller andra spel tillsammans med min son på den. pc är för ensamvarglirande. ps4 för att softa i soffan, umgås och lira lite. två olika maskiner till olika syften... MEN! PC är huvudmaskinen, ps4 är komplementet. Så ser jag på det.

Visa signatur

i5-12600K med Noctua 12A | MSI z690 d4 | 2x16 corsair ddr4 lpx 3200mhz | evga 3060ti xc | samsung 980 m2 | LG 27" GP850 | xfx pro 850w | fractal design r6

Permalänk

Vad har du i datorn? Konsolerna är inte vidare uppgraderade dom heller, så i många fall kan det vara värt att bara ha kvar datorn som den är istället.

Visa signatur

Dator:
*Censurerad av jantelagen*

Permalänk
Medlem

Om du primärt spelar "sikta skjuta spel" så kommer du troligen ha problem och du måste träna och inte ge upp. Men när det gäller andra typer av spel så är det faktiskt enkelt att spela med en kontroller och du kommer troligtvis att föredra det när du har vant dig.

Permalänk

Jag har själv gått från PC gaming till konsoll nu. Har endast min Surface Pro 2 som PC för att tex betala räkningar osv.

Jag tröttnade på de spel som jag spelade på PC och ser inga nya spel som intresserar mig att spela på PC. Samt att spela på PC för mig var mer eller mindre på blodigt allvar, jag var väldigt tävlingsinriktad när det gällde PC. Detta orkar jag inte längre med nu när jag är lite äldre. Handlar inte om att man inte har "skillsen", man orkar helt enkelt inte längre finns viktigare saker än att försöka vara bäst i ett spel. Konsoll känns perfekt då det är så layed back jämfört med PC. Samt att PC gaming är allt för dyrt IMHO. Ja du betalar mer för mycket mer prestanda men det är fan inte värt det. För mig räcker det med att spela GTA V i Full HD och 30FPS, jag behöver inte 4K 120FPS med allt på max. Jag kommer aldrig uppskatta den skillnaden när jag spelar, jag sitter inte och kollar på texturerna på en vägg och drägglar Samt att när jag spelar FPS spel kompetitivt så drar jag ner på grafiken och tar bort alla onödiga effekter för att se bättre. För de pengar man lägger ut på ett bra grafikkort får du en hel konsoll som räcker gott och väl och blir bara bättre och bättre med tiden.

Vilken konsoll rekomenderar jag?

Xbox ONE. Låt mig förklara varför innan ni hoppar på mig.
Först vill jag säga att jag har ägt en PS4 innan fanboysen hoppar på mig. Jag är ingen fanboy själv, jag använder det som passar MIG bäst. Detta är varför jag valde en XB1 över PS4.

1. Kontrollen (smaksak).
Jag kunde helt enkelt inte spela med PS4 kontrollen i mer än 20min utan att få kramp. Jag har alltid starkt ogillat PS kontrollen sedan PS1. XB1 kontrollen är enligt mig ett mästerverk. Passar min hand PERFEKT. Och detta är mycket viktigt då det är kontrollen du gör allt med. Upp till dig att testa dig fram. Lampan på min PS4 kontroll var bara en irritation. Den lilla högtalaren på min PS4 kontroller var också bara en irritation, samt att när jag spelar med headset så hör jag ändå inte den lilla högtalaren. Vibrationer i trigger knapparna i XB1 kontrollen är vääääldigt nice, speciellt när du spelar bilspel där du kan känna i fingertopparna när däcken greppar eller inte. DET är en bra funktion som ger en ny känsla. En irriterande lampa som byter färg, en liten irriterande högtalare som jag ändå inte hör och en trackpad som aldrig används är inte funktioner som höjde min spelupplevelse.

2. Äkta multitasking
Detta är en funktion PS4 också fått nu men innan det fanns var detta ganska irriterande med PS4an. Detta fick PS4an att kännas som en klassisk dum konsoll. Medans XB1 känns mer som en PC där du kan snabbt hoppa mellan spel och appar osv.

3. Snap app
Jag använder detta dagligen och det är en otroligt bra funktion. Jag använder detta när jag spelar och tex. Kollar på YouTube, Serier/filmer på Netflix, Fotbollsmatcher på Viaplay, Streamar spotify till min Chromecast (mer om detta) m.m.

4. HDMI-in port
Jag har en Chromecast kopplad till HDMI-in porten på konsollen. Detta gör att jag kan streama ljud och bild från min Nexus 6 till konsollen. Ja Spotify finns på PS4 nu vilket inte finns till XB1. Men möjligheterna är oändliga med en HDMI-in port. Du kan tex ansluta din PC till XB1 och när du inte spelar och vill surfa lite med datorn byter du till "TV-appen" och avänder din dator via XB1 på din TV/skärm.

5. Skype
Otroligt fint med Skype på XB1, speciellt om du har Kinect

6. Kinect (ej måste)
Använder dagligen. Kommer hem från jobbet. Medans jag springer runt i lägenheten och fixar saker kan jag prata med min XB1 för att göra saker. "Xbox on", "Xbox go to Youtube", "Xbox play movie nr 1", "Xbox volume up", "Xbox turn off". osv osv. Eller när jag spelar ett spel "Xbox record that", "Xbox take screenshot", "Xbox snap Netflix", "Xbox broadcast" (streama via Twitch) osv osv. Helt underbart. Samt att det är en Full HD kamera i kinect vilket är perfekt för Skype som nämndes ovan. Kameran är även smart och följer dig när du rör dig. Om ni är 2 pers i samtalet zoomar den ut eller in för att ni ska vara med i bild. Testade Xbox Fitness med Kinect. Faktiskt kul och det var en bra träning Juste glömde nästan nämna att Kinect har en inbyggd IR-blaster som kan kontrollera din TV och högtalarsystem. Tänka sig att folk hatar Kinect...

7. Spelen (smaksak)
Detta är självklart beroende på dig som person. Jag har alltid mer föredragit Xbox spelen är Playstation spelen.

8. TV-tuner (finns ej än i Sverige)
Vet ej om detta kommer till Sverige men det bör det göra. En USB till TV tuner till Xbox One. Då kan du ansluta din antennkabel till Xboxen samt ha något i HDMI porten. Snacka om all in one

10. Menyerna (smaksak)
Jag tycker att UIt i XB1 är underbart. Snabbt att hitta och stilrent.

11. Tystare
Ja XB1 är fet och ful jämfört med PS4 men det finns en fördel med det. Den är faktiskt mycket tystare. När jag hade min PS4 var det inte ovanligt att den började låta som en liten dammsugare. Andra vänner jag har har samma problem med PS4. Min brorsa lämnade in sin på service då han trodde något var fel. Det är dock inte konstigt när man klämmer in mer prestanda i en mindre låda. Men jag har hellre en ful diskret och tyst låda än en snygg låda som låter som en dammsugare i vardagsrummet.

12. utbytbara batterier på kontrollen
Detta är en fördel och/eller en nackdel beroende på hur man ser det. Med PS4an får du en kontroll som har integrerade laddningsbara batterier ur boxen. Jätte bra. Med XB1 får du en kontroll med ett par vanliga batterier, inte speciellt kul. Mao fördel för PS4 kortsiktigt. Men vi vet alla att batterier inte håller för alltid. Detta hände mig med min PS3a. Hade flera kontroller där batteriet slutade fungera. Vilket gjorde att jag tvingades köpa en helt ny kontroll eller sitta med kabel ansluten till kontrollen. Om dina batterier dör i XB1 kontrollen så är det bara att byta ut dem. Mao fördel XB1 långsiktigt.

13. Uppdateringar
Microsoft uppdaterar XB1 varje månad och det har hänt otroligt mycket. Prestandan har gått upp den del. Det finns väldigt många nya funktioner som har tillkommit. Och i framtiden kommer Windows 10 samt DX12 till XB1. Vad detta innebär vet jag inte men det kan inte bli sämre Alla som testade XB1 när det lanserades och tyckte det var dåligt bör testa det nu och se själva hur mycket som har förändrats. Visst detta är sant för ALLA konsoller. Alla konsoller blir bättre med tiden men XB1 har verkligen skjutit i höjden tack vare detta.

TLDR;
Om du går över till konsoll köp en XB1 då det är den konsollen som är närmast en PC när det kommer till funktionalitet.
Detta är ENLIGT MIG.

/MVH omEn LabZ på XB Live

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X, 16 GB RAM, RTX 2080Ti, Meshlicious

Permalänk
Medlem
Skrivet av omEn||LabZ:

Jag har själv gått från PC gaming till konsoll nu. Har endast min Surface Pro 2 som PC för att tex betala räkningar osv.

Jag tröttnade på de spel som jag spelade på PC och ser inga nya spel som intresserar mig att spela på PC. Samt att spela på PC för mig var mer eller mindre på blodigt allvar, jag var väldigt tävlingsinriktad när det gällde PC. Detta orkar jag inte längre med nu när jag är lite äldre. Handlar inte om att man inte har "skillsen", man orkar helt enkelt inte längre finns viktigare saker än att försöka vara bäst i ett spel. Konsoll känns perfekt då det är så layed back jämfört med PC. Samt att PC gaming är allt för dyrt IMHO. Ja du betalar mer för mycket mer prestanda men det är fan inte värt det. För mig räcker det med att spela GTA V i Full HD och 30FPS, jag behöver inte 4K 120FPS med allt på max. Jag kommer aldrig uppskatta den skillnaden när jag spelar, jag sitter inte och kollar på texturerna på en vägg och drägglar Samt att när jag spelar FPS spel kompetitivt så drar jag ner på grafiken och tar bort alla onödiga effekter för att se bättre. För de pengar man lägger ut på ett bra grafikkort får du en hel konsoll som räcker gott och väl och blir bara bättre och bättre med tiden.

Vilken konsoll rekomenderar jag?

Xbox ONE. Låt mig förklara varför innan ni hoppar på mig.
Först vill jag säga att jag har ägt en PS4 innan fanboysen hoppar på mig. Jag är ingen fanboy själv, jag använder det som passar MIG bäst. Detta är varför jag valde en XB1 över PS4.

1. Kontrollen (smaksak).
Jag kunde helt enkelt inte spela med PS4 kontrollen i mer än 20min utan att få kramp. Jag har alltid starkt ogillat PS kontrollen sedan PS1. XB1 kontrollen är enligt mig ett mästerverk. Passar min hand PERFEKT. Och detta är mycket viktigt då det är kontrollen du gör allt med. Upp till dig att testa dig fram. Lampan på min PS4 kontroll var bara en irritation. Den lilla högtalaren på min PS4 kontroller var också bara en irritation, samt att när jag spelar med headset så hör jag ändå inte den lilla högtalaren. Vibrationer i trigger knapparna i XB1 kontrollen är vääääldigt nice, speciellt när du spelar bilspel där du kan känna i fingertopparna när däcken greppar eller inte. DET är en bra funktion som ger en ny känsla. En irriterande lampa som byter färg, en liten irriterande högtalare som jag ändå inte hör och en trackpad som aldrig används är inte funktioner som höjde min spelupplevelse.

2. Äkta multitasking
Detta är en funktion PS4 också fått nu men innan det fanns var detta ganska irriterande med PS4an. Detta fick PS4an att kännas som en klassisk dum konsoll. Medans XB1 känns mer som en PC där du kan snabbt hoppa mellan spel och appar osv.

3. Snap app
Jag använder detta dagligen och det är en otroligt bra funktion. Jag använder detta när jag spelar och tex. Kollar på YouTube, Serier/filmer på Netflix, Fotbollsmatcher på Viaplay, Streamar spotify till min Chromecast (mer om detta) m.m.

4. HDMI-in port
Jag har en Chromecast kopplad till HDMI-in porten på konsollen. Detta gör att jag kan streama ljud och bild från min Nexus 6 till konsollen. Ja Spotify finns på PS4 nu vilket inte finns till XB1. Men möjligheterna är oändliga med en HDMI-in port. Du kan tex ansluta din PC till XB1 och när du inte spelar och vill surfa lite med datorn byter du till "TV-appen" och avänder din dator via XB1 på din TV/skärm.

5. Skype
Otroligt fint med Skype på XB1, speciellt om du har Kinect

6. Kinect (ej måste)
Använder dagligen. Kommer hem från jobbet. Medans jag springer runt i lägenheten och fixar saker kan jag prata med min XB1 för att göra saker. "Xbox on", "Xbox go to Youtube", "Xbox play movie nr 1", "Xbox volume up", "Xbox turn off". osv osv. Eller när jag spelar ett spel "Xbox record that", "Xbox take screenshot", "Xbox snap Netflix", "Xbox broadcast" (streama via Twitch) osv osv. Helt underbart. Samt att det är en Full HD kamera i kinect vilket är perfekt för Skype som nämndes ovan. Kameran är även smart och följer dig när du rör dig. Om ni är 2 pers i samtalet zoomar den ut eller in för att ni ska vara med i bild. Testade Xbox Fitness med Kinect. Faktiskt kul och det var en bra träning Juste glömde nästan nämna att Kinect har en inbyggd IR-blaster som kan kontrollera din TV och högtalarsystem. Tänka sig att folk hatar Kinect...

7. Spelen (smaksak)
Detta är självklart beroende på dig som person. Jag har alltid mer föredragit Xbox spelen är Playstation spelen.

8. TV-tuner (finns ej än i Sverige)
Vet ej om detta kommer till Sverige men det bör det göra. En USB till TV tuner till Xbox One. Då kan du ansluta din antennkabel till Xboxen samt ha något i HDMI porten. Snacka om all in one

10. Menyerna (smaksak)
Jag tycker att UIt i XB1 är underbart. Snabbt att hitta och stilrent.

11. Tystare
Ja XB1 är fet och ful jämfört med PS4 men det finns en fördel med det. Den är faktiskt mycket tystare. När jag hade min PS4 var det inte ovanligt att den började låta som en liten dammsugare. Andra vänner jag har har samma problem med PS4. Min brorsa lämnade in sin på service då han trodde något var fel. Det är dock inte konstigt när man klämmer in mer prestanda i en mindre låda. Men jag har hellre en ful diskret och tyst låda än en snygg låda som låter som en dammsugare i vardagsrummet.

12. utbytbara batterier på kontrollen
Detta är en fördel och/eller en nackdel beroende på hur man ser det. Med PS4an får du en kontroll som har integrerade laddningsbara batterier ur boxen. Jätte bra. Med XB1 får du en kontroll med ett par vanliga batterier, inte speciellt kul. Mao fördel för PS4 kortsiktigt. Men vi vet alla att batterier inte håller för alltid. Detta hände mig med min PS3a. Hade flera kontroller där batteriet slutade fungera. Vilket gjorde att jag tvingades köpa en helt ny kontroll eller sitta med kabel ansluten till kontrollen. Om dina batterier dör i XB1 kontrollen så är det bara att byta ut dem. Mao fördel XB1 långsiktigt.

13. Uppdateringar
Microsoft uppdaterar XB1 varje månad och det har hänt otroligt mycket. Prestandan har gått upp den del. Det finns väldigt många nya funktioner som har tillkommit. Och i framtiden kommer Windows 10 samt DX12 till XB1. Vad detta innebär vet jag inte men det kan inte bli sämre Alla som testade XB1 när det lanserades och tyckte det var dåligt bör testa det nu och se själva hur mycket som har förändrats. Visst detta är sant för ALLA konsoller. Alla konsoller blir bättre med tiden men XB1 har verkligen skjutit i höjden tack vare detta.

TLDR;
Om du går över till konsoll köp en XB1 då det är den konsollen som är närmast en PC när det kommer till funktionalitet.
Detta är ENLIGT MIG.

/MVH omEn LabZ på XB Live

Dold text

Ah bra lista, skulle bara komplettera "den är fet o ful" med att xbox one är stor som ett skåp i jämförelse med ps4 samt du får med en strömadapter stor som en halv ps4a på köpet:

Dold text

Och i nästan alla spel som kommit till båda konsolerna så kör ps4an antingen högre upplösning eller fps.
http://m.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resol...
(Nu kommer snart det vanliga "prestandan är inte allt" och jag kan hålla med men på två nya konsoler i samma segment ska det inte vara så stor skillnad i prestanda).

Nej jag kan inte låta denna gå förbi:

Skrivet av omEn||LabZ:

12. utbytbara batterier på kontrollen
Detta är en fördel och/eller en nackdel beroende på hur man ser det. Med PS4an får du en kontroll som har integrerade laddningsbara batterier ur boxen. Jätte bra. Med XB1 får du en kontroll med ett par vanliga batterier, inte speciellt kul. Mao fördel för PS4 kortsiktigt. Men vi vet alla att batterier inte håller för alltid. Detta hände mig med min PS3a. Hade flera kontroller där batteriet slutade fungera. Vilket gjorde att jag tvingades köpa en helt ny kontroll eller sitta med kabel ansluten till kontrollen. Om dina batterier dör i XB1 kontrollen så är det bara att byta ut dem. Mao fördel XB1 långsiktigt.

Dold text

Det är typ 6 skruvar så är ps3 kontrollen öppen o man kan byta batteriet i den. O batterierna som kommer med har sjukt bra kvalitet och håller i år och dar. Så att köpa ny kontroll för att batteriet är dåligt är det ju inte en kotte som gör.
Så sjukt smidigt att kunba ladda dem i kontrollen än att antingen ha AA batteri hemma (använder ngn sådana batteri mer ens?) lr ha uppladdningsbara AA som man ska plocka ut o köpa laddade till etc. Iofs har man två uppsättningar uppladdningsbara så är det smidigt. End of rant

Haha en sak till, du måste nog vara en i en mycket liten skara som använder kinect. De följer inte ens med xbox längre och knappt ngn lär köpa den löst. Sådant som är kul i en timme sen spelar man bara på den som vilken annan konsol som helst.

Visa signatur

AMD Ryzen 1500X @ stock | Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB | Asus ROG Strix B350-F Gaming | 2x8GB 3200MHz Corsair | EVGA Supernova G3 550W | Acer XF270HUA 1440P 144MHz Freesync

Permalänk
Medlem

Klart du kan vänja dig vid kontrollerna, då jag började med pc var konceptet mus i spel otänkbart.
Var lite tufft i början av half life men jag blev van vid det.
Angående vilken konsol så finns det egentligen bara två val.
Wii U eller ps4/xbone.
Wii U om du vill ha unika spel och ps4/xbone om du vill ha samma spel som till pc. Eventuellt både valen framöver.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Stationär: Core i9 13900k | Asus X790 ROG Strix Gaming-F | 32GB DDR5 | RX 7900 XT | Lian Li PC-O11 dynamic evo
Laptop: Macbook Air | Apple M1

Permalänk

Klarar du dig utan 3e part stödet: Wii U
Den har definitivt mest intressanta spelbiblioteket av konsolerna, och wiimote+nunchuk är väldigt naturligt övergång från PC för t.ex FPS-spel.
Wii U har även bakåtkompatibilitet så det finns 100-tals spel att spela igenom där

Visa signatur

Huvudburk: POP_OS! 22.04 | Ryzen 3900X | Asus Prime B350m-a | 32GB RAM | Sapphire RX 6800 | Sleeper-chassi (Tänk P4)
Xbox: POP_OS! 22.04 | Ryzen 5600G | B550I AORUS PRO AX | 16GB RAM | Urholkad OG Xbox som chassi

Permalänk
Skrivet av stimpen:

Ah bra lista, skulle bara komplettera "den är fet o ful" med att xbox one är stor som ett skåp i jämförelse med ps4 samt du får med en strömadapter stor som en halv ps4a på köpet:

Och i nästan alla spel som kommit till båda konsolerna så kör ps4an antingen högre upplösning eller fps.
http://m.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resol...
(Nu kommer snart det vanliga "prestandan är inte allt" och jag kan hålla med men på två nya konsoler i samma segment ska det inte vara så stor skillnad i prestanda).

Nej jag kan inte låta denna gå förbi:

Det är typ 6 skruvar så är ps3 kontrollen öppen o man kan byta batteriet i den. O batterierna som kommer med har sjukt bra kvalitet och håller i år och dar. Så att köpa ny kontroll för att batteriet är dåligt är det ju inte en kotte som gör.
Så sjukt smidigt att kunba ladda dem i kontrollen än att antingen ha AA batteri hemma (använder ngn sådana batteri mer ens?) lr ha uppladdningsbara AA som man ska plocka ut o köpa laddade till etc. Iofs har man två uppsättningar uppladdningsbara så är det smidigt. End of rant

Haha en sak till, du måste nog vara en i en mycket liten skara som använder kinect. De följer inte ens med xbox längre och knappt ngn lär köpa den löst. Sådant som är kul i en timme sen spelar man bara på den som vilken annan konsol som helst.

"Och i nästan alla spel som kommit till båda konsolerna så kör ps4an antingen högre upplösning eller fps.
http://m.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resol...
(Nu kommer snart det vanliga "prestandan är inte allt" och jag kan hålla med men på två nya konsoler i samma segment ska det inte vara så stor skillnad i prestanda)."

Som du säger det märks inte, speciellt när man spelar. När man spelar märks inte 900p vs 1080p. Det som märks är 30FPS vs 60FPS. Men i de flesta fall där XB1 är låst till 30FPS så är PS4 också låst till 30FPS eller olåst 30FPS vilket leder till att FPSen åker upp och ner som en bergochdalbana vilket gör spelupplevelsen sämre än stabila låsta 30FPS då det även ibland dippar under 30FPS.

"Det är typ 6 skruvar så är ps3 kontrollen öppen o man kan byta batteriet i den. O batterierna som kommer med har sjukt bra kvalitet och håller i år och dar. Så att köpa ny kontroll för att batteriet är dåligt är det ju inte en kotte som gör."

Inte en kotte som gör? Är du seriös? Är alla människor tech-savy Sweclockare som du och jag? Tänk efter nu, eller du kanske bara trollar? Låt oss leka med tanken att alla vet hur man öppnar en PS3 kontroll och vet hur man byter batteri. Ska man verkligen behöva göra detta? Den är inte gjord för att öppnas av konsumenten. Är det inte isf bättre att gå och köpa ett nytt batteri som ändå som enligt dig själv håller i år och dagar.

"Så sjukt smidigt att kunba ladda dem i kontrollen än att antingen ha AA batteri hemma (använder ngn sådana batteri mer ens?) lr ha uppladdningsbara AA som man ska plocka ut o köpa laddade till etc. Iofs har man två uppsättningar uppladdningsbara så är det smidigt. End of rant"

Om du inte visste det så finns det uppladdningsbara batterier till XB1 och XB360. Det blir en högre startkostnad. Dock en lägre kostnad i det långa loppet.
Som sagt det är en fördel eller nackdel med båda lösningarna beroende på hur man ser det.

"Haha en sak till, du måste nog vara en i en mycket liten skara som använder kinect. De följer inte ens med xbox längre och knappt ngn lär köpa den löst. Sådant som är kul i en timme sen spelar man bara på den som vilken annan konsol som helst."

Ja det är en liten skara som använder Kinect. Många som inte ser grejen med det. Många hatar Kinect för att andra hatar det. Många vill inte ha det för att det drar upp priset. Men har dessa personer prövat Kinect? Jag säger inte att alla behöver en. Men många hatar saker bara för att det är coolt. Jag har Kinect som sagt. Mina vänner som köpte sina XB1 utan Kinect vill nu ha en Kinect efter att de spelat på min konsoll pga att det är så smidigt. Men Kinect är absolut inget måste.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X, 16 GB RAM, RTX 2080Ti, Meshlicious

Permalänk
Medlem
Skrivet av omEn||LabZ:

"Och i nästan alla spel som kommit till båda konsolerna så kör ps4an antingen högre upplösning eller fps.
http://m.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resol...
(Nu kommer snart det vanliga "prestandan är inte allt" och jag kan hålla med men på två nya konsoler i samma segment ska det inte vara så stor skillnad i prestanda)."

Som du säger det märks inte, speciellt när man spelar. När man spelar märks inte 900p vs 1080p. Det som märks är 30FPS vs 60FPS. Men i de flesta fall där XB1 är låst till 30FPS så är PS4 också låst till 30FPS eller olåst 30FPS vilket leder till att FPSen åker upp och ner som en bergochdalbana vilket gör spelupplevelsen sämre än stabila låsta 30FPS då det även ibland dippar under 30FPS.

"Det är typ 6 skruvar så är ps3 kontrollen öppen o man kan byta batteriet i den. O batterierna som kommer med har sjukt bra kvalitet och håller i år och dar. Så att köpa ny kontroll för att batteriet är dåligt är det ju inte en kotte som gör."

Inte en kotte som gör? Är du seriös? Är alla människor tech-savy Sweclockare som du och jag? Tänk efter nu, eller du kanske bara trollar? Låt oss leka med tanken att alla vet hur man öppnar en PS3 kontroll och vet hur man byter batteri. Ska man verkligen behöva göra detta? Den är inte gjord för att öppnas av konsumenten. Är det inte isf bättre att gå och köpa ett nytt batteri som ändå som enligt dig själv håller i år och dagar.

"Så sjukt smidigt att kunba ladda dem i kontrollen än att antingen ha AA batteri hemma (använder ngn sådana batteri mer ens?) lr ha uppladdningsbara AA som man ska plocka ut o köpa laddade till etc. Iofs har man två uppsättningar uppladdningsbara så är det smidigt. End of rant"

Om du inte visste det så finns det uppladdningsbara batterier till XB1 och XB360. Det blir en högre startkostnad. Dock en lägre kostnad i det långa loppet.
Som sagt det är en fördel eller nackdel med båda lösningarna beroende på hur man ser det.

"Haha en sak till, du måste nog vara en i en mycket liten skara som använder kinect. De följer inte ens med xbox längre och knappt ngn lär köpa den löst. Sådant som är kul i en timme sen spelar man bara på den som vilken annan konsol som helst."

Ja det är en liten skara som använder Kinect. Många som inte ser grejen med det. Många hatar Kinect för att andra hatar det. Många vill inte ha det för att det drar upp priset. Men har dessa personer prövat Kinect? Jag säger inte att alla behöver en. Men många hatar saker bara för att det är coolt. Jag har Kinect som sagt. Mina vänner som köpte sina XB1 utan Kinect vill nu ha en Kinect efter att de spelat på min konsoll pga att det är så smidigt. Men Kinect är absolut inget måste.

Dold text

"Inte en kotte som gör? Är du seriös? Är alla människor tech-savy Sweclockare som du och jag? Tänk efter nu, eller du kanske bara trollar? Låt oss leka med tanken att alla vet hur man öppnar en PS3 kontroll och vet hur man byter batteri. Ska man verkligen behöva göra detta? Den är inte gjord för att öppnas av konsumenten. Är det inte isf bättre att gå och köpa ett nytt batteri som ändå som enligt dig själv håller i år och dagar."

Jag är seriös, jag har tänkt efter och jag trollar inte. Men du kanske ska tänka efter lite. Att kalla ngn tech-savy för att skruva loss 6 skruvar och ta av bakre kåpan och byta batteriet som sitter rakt under kåpan med en vanlig kontakt är att ta i. Den är som gjord för att man ska kunna byta själv. Som att byta batteri i en fjärrkontroll fast du får skruva ut 6st skruvar först, pissenkelt. Inte meningen man ska köpa en ny handkontroll för batteriet blir dåligt.
Jag har inte ens tänkt i banorna att det inte skulle vara gjort för att man skulle byta själv då det är så självklart och enkelt. Om man så tar det skitlångsamt och försiktigt tror jag inte man klarar att överskrida 10minuter vid ett byte.
Gör man det i normal takt tar det 2-3 minuter.

Det är som gjort för att man enkelt ska kunna byta det och vem som helst klarar av det.
Och bytet behöver du göra kanske en gång per 5år+.

Visa signatur

AMD Ryzen 1500X @ stock | Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB | Asus ROG Strix B350-F Gaming | 2x8GB 3200MHz Corsair | EVGA Supernova G3 550W | Acer XF270HUA 1440P 144MHz Freesync

Permalänk
Avstängd
Skrivet av stimpen:

"Inte en kotte som gör? Är du seriös? Är alla människor tech-savy Sweclockare som du och jag? Tänk efter nu, eller du kanske bara trollar? Låt oss leka med tanken att alla vet hur man öppnar en PS3 kontroll och vet hur man byter batteri. Ska man verkligen behöva göra detta? Den är inte gjord för att öppnas av konsumenten. Är det inte isf bättre att gå och köpa ett nytt batteri som ändå som enligt dig själv håller i år och dagar."

Jag är seriös, jag har tänkt efter och jag trollar inte. Men du kanske ska tänka efter lite. Att kalla ngn tech-savy för att skruva loss 6 skruvar och ta av bakre kåpan och byta batteriet som sitter rakt under kåpan med en vanlig kontakt är att ta i. Den är som gjord för att man ska kunna byta själv. Som att byta batteri i en fjärrkontroll fast du får skruva ut 6st skruvar först, pissenkelt.
Jag har inte ens tänkt i banorna att det inte skulle vara gjort för att man skulle byta själv då det är så självklart och enkelt. Om man så tar det skitlångsamt och försiktigt tror jag inte man klarar att överskrida 10minuter vid ett byte.
Gör man det i normal takt tar det 2-3 minuter.

Det är som gjort för att man enkelt ska kunna byta det och vem som helst klarar av det.
Och bytet behöver du göra kanske en gång per 5år+.

Om man måste skruva loss 6 skruvar på en liten handkontroll för att byta batteri är den inte "gjord för det". Vem fan orkar sitta och hålla på med skruvar för att byta batteri..? Vilket millångt steg bakåt i utvecklingen.

Jag röstar på Xbone. Av endast anledning 1) HATAR handkontrollerna till PS, helt värdelösa imo. 2) Spelen. Typ Halo serien främst.
Men det finns många bra spel till PS också, Last of Us var riktigt bra. Men knappt spelbart pga den satans handkontrollen. Förstår verkligen inte..

Som nån skrev ovan så är HDMI in jävligt nice, kör själv digital box in där med tillgång till både spotify och HBO.

Visa signatur

Mr. Scriptman

Permalänk
Skrivet av Lagerlöf:

Om man måste skruva loss 6 skruvar på en liten handkontroll för att byta batteri är den inte "gjord för det". Vem fan orkar sitta och hålla på med skruvar för att byta batteri..? Vilket millångt steg bakåt i utvecklingen.

Så det är därför folk övergår till konsol. Klarar inte av att byta grafikkort med några års mellanrum, för att dom sittet fast, med skruvar!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator:
*Censurerad av jantelagen*

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lagerlöf:

Om man måste skruva loss 6 skruvar på en liten handkontroll för att byta batteri är den inte "gjord för det". Vem fan orkar sitta och hålla på med skruvar för att byta batteri..? Vilket millångt steg bakåt i utvecklingen.

Jag röstar på Xbone. Av endast anledning 1) HATAR handkontrollerna till PS, helt värdelösa imo. 2) Spelen. Typ Halo serien främst.
Men det finns många bra spel till PS också, Last of Us var riktigt bra. Men knappt spelbart pga den satans handkontrollen. Förstår verkligen inte..

Som nån skrev ovan så är HDMI in jävligt nice, kör själv digital box in där med tillgång till både spotify och HBO.

Så du menar att skruva ut 6st skruvar och ett batteribyte som tar 2-3min per 5år+ inte är "gjord för det"?
Wow vad millångt steg bak att skruva ut 6 skruvar lol, skämtar du eller?
Men du verkar ju känna rent hat så kanske svårt att kunna resonera logiskt då.

Skrivet av n_sandstrom:

Så det är därför folk övergår till konsol. Klarar inte av att byta grafikkort med några års mellanrum, för att dom sittet fast, med skruvar!

Skickades från m.sweclockers.com

Inte ofta jag håller med dig, men denna gången sa du faktiskt något väldigt förnuftigt

Visa signatur

AMD Ryzen 1500X @ stock | Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB | Asus ROG Strix B350-F Gaming | 2x8GB 3200MHz Corsair | EVGA Supernova G3 550W | Acer XF270HUA 1440P 144MHz Freesync

Permalänk
Avstängd
Skrivet av stimpen:

Så du menar att skruva ut 6st skruvar och ett batteribyte som tar 2-3min per 5år+ inte är "gjord för det"?
Wow vad millångt steg bak att skruva ut 6 skruvar lol, skämtar du eller?
Men du verkar ju känna rent hat så kanske svårt att kunna resonera logiskt då.

Pratar vi inte om PS4? Menar du att batteriet i en PS4 handkontroll håller 5+ år utan att behöva laddas?

Jag känner rent hat mot utformningen av deras kontroller. Vad det hade med resten att göra vet jag inte. Men det måste vara svårt som fanboy att hantera kritik på ett vettigt sätt.

Jag har aldrig ägt varken PS3 eller PS4. Men jag står fast vid att det är extremt mycket mer arbete att behöva skruva upp grejer för att byta batteri mot att ha en lucka som typ alla andra grejer har när det gäller tv- och konsollkontroller. Men om den håller 5 år, nej då är det absolut inga problem. Men det kändes inte så troligt heller

http://www.trustedreviews.com/opinions/ps4-controller-battery...

http://www.gamespot.com/forums/playstation-discussion-1000002...

http://www.reddit.com/r/PS4/comments/2n5wwg/what_is_the_avera...

Visa signatur

Mr. Scriptman

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lagerlöf:

Pratar vi inte om PS4? Menar du att batteriet i en PS4 handkontroll håller 5+ år utan att behöva laddas?

Jag känner rent hat mot utformningen av deras kontroller. Vad det hade med resten att göra vet jag inte. Men det måste vara svårt som fanboy att hantera kritik på ett vettigt sätt.

Jag har aldrig ägt varken PS3 eller PS4. Men jag står fast vid att det är extremt mycket mer arbete att behöva skruva upp grejer för att byta batteri mot att ha en lucka som typ alla andra grejer har när det gäller tv- och konsollkontroller. Men om den håller 5 år, nej då är det absolut inga problem. Men det kändes inte så troligt heller

http://www.trustedreviews.com/opinions/ps4-controller-battery...

http://www.gamespot.com/forums/playstation-discussion-1000002...

http://www.reddit.com/r/PS4/comments/2n5wwg/what_is_the_avera...

Nej jag har ingen erfarenhet av att byta batteri i ps4 kontrollen. Är ps3 han innan klagade på att han var tvungen att köpa en ny handkontroll då batteriet blev dåligt för att de inte gick att byta.

Och att de håller 5 år stämmer. Den ps3 jag har nu är en slim med 120gb hd slutades tillverkas 2010 för då kom 160 och 320gb versionerna. Så köpte den innan dess och de två kontrollerna märker jag fortfarande ingen försämring i batterikapaciteten.
Dock har jag bytat batteri till kontroll till tjock ps3.

Visa signatur

AMD Ryzen 1500X @ stock | Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB | Asus ROG Strix B350-F Gaming | 2x8GB 3200MHz Corsair | EVGA Supernova G3 550W | Acer XF270HUA 1440P 144MHz Freesync

Permalänk
Avstängd
Skrivet av stimpen:

Nej jag har ingen erfarenhet av att byta batteri i ps4 kontrollen. Är ps3 han innan klagade på att han var tvungen att köpa en ny handkontroll då batteriet blev dåligt för att de inte gick att byta.

Okej. Jag missförstod nog lite, läste inte att batteriet slutade fungera helt. Tolkade det som att man skulle skruva upp och byta batteri istället för att ladda det.

Visa signatur

Mr. Scriptman

Permalänk
Skrivet av Lagerlöf:

Pratar vi inte om PS4? Menar du att batteriet i en PS4 handkontroll håller 5+ år utan att behöva laddas?

Jag känner rent hat mot utformningen av deras kontroller. Vad det hade med resten att göra vet jag inte. Men det måste vara svårt som fanboy att hantera kritik på ett vettigt sätt.

Jag har aldrig ägt varken PS3 eller PS4. Men jag står fast vid att det är extremt mycket mer arbete att behöva skruva upp grejer för att byta batteri mot att ha en lucka som typ alla andra grejer har när det gäller tv- och konsollkontroller. Men om den håller 5 år, nej då är det absolut inga problem. Men det kändes inte så troligt heller

http://www.trustedreviews.com/opinions/ps4-controller-battery...

http://www.gamespot.com/forums/playstation-discussion-1000002...

http://www.reddit.com/r/PS4/comments/2n5wwg/what_is_the_avera...

Du behöver inte öppna nånting för att ladda batteriet. Det är bär det uppladdningsbara batteriet har nåt sin livslängd som det måste bytas. Vilket för min PS3 ännu inte hänt på 7 år

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator:
*Censurerad av jantelagen*

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lagerlöf:

Okej. Jag missförstod nog lite, läste inte att batteriet slutade fungera helt. Tolkade det som att man skulle skruva upp och byta batteri istället för att ladda det.

Ah ok, nej skulle man skruva upp den varje gång man skulle ladda hade jag nog hatat ps kontrollen också

Skrivet av n_sandstrom:

Du behöver inte öppna nånting för att ladda batteriet. Det är bär det uppladdningsbara batteriet har nåt sin livslängd som det måste bytas. Vilket för min PS3 ännu inte hänt på 7 år

Skickades från m.sweclockers.com

Jupp de håller riktigt bra. Den ps3 jag har nu är en slim med 120gb hd slutades tillverkas 2010 för då kom 160 och 320gb versionerna. Så köpte den innan dess och de två kontrollerna märker jag fortfarande ingen försämring i batterikapaciteten.
Dock har jag bytat batteri till kontroll till en tjock ps3.

Är vi alla kompisar igen fast vi gillar olika konsoler?

Visa signatur

AMD Ryzen 1500X @ stock | Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB | Asus ROG Strix B350-F Gaming | 2x8GB 3200MHz Corsair | EVGA Supernova G3 550W | Acer XF270HUA 1440P 144MHz Freesync

Permalänk

Vi är alla kompisar vad jag vet. Att vissa inte gillar Playstation kontrollen är normalt. Alla kontroller har olika former och alla händer är olika. Vissa saker passar bättre än andra.

Att batterierna håller i 5 år säger jag inget om. Dock är min erfarenhet att de höll i max 2 år. Jag kanske laddade dem för ofta? Jag vet inte men de höll inte i mer än 2 år iaf.

Det spelar ingen roll att det är lätt att skruva loss 6st skruvar. Kontrollen är inte gjord för att servas av konsument. Detta gör din garanti ogiltig. En snickare som skruvar alla dagar i veckan behöver inte veta hur man byter batteri på en PS3 kontroller bara för att det är skruvar som håller ihop den. Att du jämför en konsoll kontroll som för det första inte är gjord för att öppnas och sedan är monterad med 6st skruvar med en vanlig TV-kontroller som är gjord för att lätt och enkelt byta batterier är.... mind blown.

Du får tycka att det är pissenkelt att byta batteri på en PS3. Men du kan inte förvänta dig att en vanlig Svensson skall komma på och klara av detta på en produkt som inte är gjort för det.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X, 16 GB RAM, RTX 2080Ti, Meshlicious

Permalänk
Skrivet av n_sandstrom:

Så det är därför folk övergår till konsol. Klarar inte av att byta grafikkort med några års mellanrum, för att dom sittet fast, med skruvar!

Skickades från m.sweclockers.com

Om man själv byggt en PC så vet man hur man skruvar loss ett grafikkort samt att datorn är gjord för att delar enkelt skall kunna bytas ut.
Har man köpt en färdigbyggd dator så ställs inga krav på att du själv skall kunna byta grafikkort. Därav att du köpte ett färdigbyggt system.
Samt att tillverkaren INTE VILL att du ska pilla. Att du pillar betyder att problem kan uppstå = RMA = kostnader för tillverkaren.

Som att säga att alla som äger bil skall åka cykel för att de inte vet hur man själv byter ut motorn på en bil.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X, 16 GB RAM, RTX 2080Ti, Meshlicious

Permalänk
Skrivet av omEn||LabZ:

Om man själv byggt en PC så vet man hur man skruvar loss ett grafikkort samt att datorn är gjord för att delar enkelt skall kunna bytas ut.
Har man köpt en färdigbyggd dator så ställs inga krav på att du själv skall kunna byta grafikkort. Därav att du köpte ett färdigbyggt system.
Samt att tillverkaren INTE VILL att du ska pilla. Att du pillar betyder att problem kan uppstå = RMA = kostnader för tillverkaren.

Som att säga att alla som äger bil skall åka cykel för att de inte vet hur man själv byter ut motorn på en bil.

Fast nu handlade det ju om batterier. Alla som åker bil borde köpa ny bil när batteriet tar slut.

Batteribytet på en dualshock händer långt efter att garantitiden tar slut. Inga problem med RMA där.

Visa signatur

Dator:
*Censurerad av jantelagen*

Permalänk

Så varför tar du fram grafikkort i diskussionen? Du tycker min text är idiotisk. Det är meningen, för det är en reflektion på ditt troll-inlägg om grafikkort som sitter fast med skruvar.

Bilen är gjord för att batteriet skall bytas ut. En PS3 kontroll är inte det. Börjar du förstå?

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X, 16 GB RAM, RTX 2080Ti, Meshlicious

Permalänk
Medlem

Consoler duger bara till racing , sportspel och typ Assasin creed spel. allt annat är mycket bättre(enklare och mer överskådligt) att spela på PC.
Skaffa en konsol för att komplettera din PC med, inte ersätta,

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem

jag kör kontroll till min dator. funkar lika lätt.

hur som, hade jag bytt till en konsoll hade jag personligen nog tagit xbox one. att sitta och argumentera om vems prestanda som är bäst gör så lite när pc är den solklara vinnaren. utan handlar mer om funktioner som du kan vara ute efter.
jag gillar xbox kontrollen (både 360 och one) bättre än ps kontrollen. gillar deras layouts bättre, och achievements>trophies.
båda är lika dåliga fast i olika skeden.

Visa signatur

Min dator: Silent Base 600 | 1700X @ 3.9Ghz | MSI Gaming X 1080TI | RM750X | 512Gb M2 | 16Gb 3200mhz Ram | S34E790C @ 3440x1440
Tjejens dator: Define r4 | i5 3570k @ 4.2ghz | GTX Titan | 750w Supernova | 240gb SSD | 32gb ram
Citera/Tagga för svar!

Permalänk
Skrivet av omEn||LabZ:

Så varför tar du fram grafikkort i diskussionen? Du tycker min text är idiotisk. Det är meningen, för det är en reflektion på ditt troll-inlägg om grafikkort som sitter fast med skruvar.

Bilen är gjord för att batteriet skall bytas ut. En PS3 kontroll är inte det. Börjar du förstå?

Nej, jag förstår inte vart du vill komma.
En bil har ett inbyggt laddbart batteri med livslängd på 5-6 år. Utbytbart med verktyg.
En PS3-kontroll har ett inbyggt laddbart batteri med livslängd på 5-6 år. Utbytbart med verktyg.

Och dom det är något av dessa byten som dom allra flesta hushåll har verktyg till hemma, så är det inte bilen..

Visa signatur

Dator:
*Censurerad av jantelagen*

Permalänk
Skrivet av omEn||LabZ:

Jag har själv gått från PC gaming till konsoll nu. Har endast min Surface Pro 2 som PC för att tex betala räkningar osv.

Jag tröttnade på de spel som jag spelade på PC och ser inga nya spel som intresserar mig att spela på PC. Samt att spela på PC för mig var mer eller mindre på blodigt allvar, jag var väldigt tävlingsinriktad när det gällde PC. Detta orkar jag inte längre med nu när jag är lite äldre. Handlar inte om att man inte har "skillsen", man orkar helt enkelt inte längre finns viktigare saker än att försöka vara bäst i ett spel. Konsoll känns perfekt då det är så layed back jämfört med PC. Samt att PC gaming är allt för dyrt IMHO. Ja du betalar mer för mycket mer prestanda men det är fan inte värt det. För mig räcker det med att spela GTA V i Full HD och 30FPS, jag behöver inte 4K 120FPS med allt på max. Jag kommer aldrig uppskatta den skillnaden när jag spelar, jag sitter inte och kollar på texturerna på en vägg och drägglar Samt att när jag spelar FPS spel kompetitivt så drar jag ner på grafiken och tar bort alla onödiga effekter för att se bättre. För de pengar man lägger ut på ett bra grafikkort får du en hel konsoll som räcker gott och väl och blir bara bättre och bättre med tiden.

Vilken konsoll rekomenderar jag?

Xbox ONE. Låt mig förklara varför innan ni hoppar på mig.
Först vill jag säga att jag har ägt en PS4 innan fanboysen hoppar på mig. Jag är ingen fanboy själv, jag använder det som passar MIG bäst. Detta är varför jag valde en XB1 över PS4.

1. Kontrollen (smaksak).
Jag kunde helt enkelt inte spela med PS4 kontrollen i mer än 20min utan att få kramp. Jag har alltid starkt ogillat PS kontrollen sedan PS1. XB1 kontrollen är enligt mig ett mästerverk. Passar min hand PERFEKT. Och detta är mycket viktigt då det är kontrollen du gör allt med. Upp till dig att testa dig fram. Lampan på min PS4 kontroll var bara en irritation. Den lilla högtalaren på min PS4 kontroller var också bara en irritation, samt att när jag spelar med headset så hör jag ändå inte den lilla högtalaren. Vibrationer i trigger knapparna i XB1 kontrollen är vääääldigt nice, speciellt när du spelar bilspel där du kan känna i fingertopparna när däcken greppar eller inte. DET är en bra funktion som ger en ny känsla. En irriterande lampa som byter färg, en liten irriterande högtalare som jag ändå inte hör och en trackpad som aldrig används är inte funktioner som höjde min spelupplevelse.

2. Äkta multitasking
Detta är en funktion PS4 också fått nu men innan det fanns var detta ganska irriterande med PS4an. Detta fick PS4an att kännas som en klassisk dum konsoll. Medans XB1 känns mer som en PC där du kan snabbt hoppa mellan spel och appar osv.

3. Snap app
Jag använder detta dagligen och det är en otroligt bra funktion. Jag använder detta när jag spelar och tex. Kollar på YouTube, Serier/filmer på Netflix, Fotbollsmatcher på Viaplay, Streamar spotify till min Chromecast (mer om detta) m.m.

4. HDMI-in port
Jag har en Chromecast kopplad till HDMI-in porten på konsollen. Detta gör att jag kan streama ljud och bild från min Nexus 6 till konsollen. Ja Spotify finns på PS4 nu vilket inte finns till XB1. Men möjligheterna är oändliga med en HDMI-in port. Du kan tex ansluta din PC till XB1 och när du inte spelar och vill surfa lite med datorn byter du till "TV-appen" och avänder din dator via XB1 på din TV/skärm.

5. Skype
Otroligt fint med Skype på XB1, speciellt om du har Kinect

6. Kinect (ej måste)
Använder dagligen. Kommer hem från jobbet. Medans jag springer runt i lägenheten och fixar saker kan jag prata med min XB1 för att göra saker. "Xbox on", "Xbox go to Youtube", "Xbox play movie nr 1", "Xbox volume up", "Xbox turn off". osv osv. Eller när jag spelar ett spel "Xbox record that", "Xbox take screenshot", "Xbox snap Netflix", "Xbox broadcast" (streama via Twitch) osv osv. Helt underbart. Samt att det är en Full HD kamera i kinect vilket är perfekt för Skype som nämndes ovan. Kameran är även smart och följer dig när du rör dig. Om ni är 2 pers i samtalet zoomar den ut eller in för att ni ska vara med i bild. Testade Xbox Fitness med Kinect. Faktiskt kul och det var en bra träning Juste glömde nästan nämna att Kinect har en inbyggd IR-blaster som kan kontrollera din TV och högtalarsystem. Tänka sig att folk hatar Kinect...

7. Spelen (smaksak)
Detta är självklart beroende på dig som person. Jag har alltid mer föredragit Xbox spelen är Playstation spelen.

8. TV-tuner (finns ej än i Sverige)
Vet ej om detta kommer till Sverige men det bör det göra. En USB till TV tuner till Xbox One. Då kan du ansluta din antennkabel till Xboxen samt ha något i HDMI porten. Snacka om all in one

10. Menyerna (smaksak)
Jag tycker att UIt i XB1 är underbart. Snabbt att hitta och stilrent.

11. Tystare
Ja XB1 är fet och ful jämfört med PS4 men det finns en fördel med det. Den är faktiskt mycket tystare. När jag hade min PS4 var det inte ovanligt att den började låta som en liten dammsugare. Andra vänner jag har har samma problem med PS4. Min brorsa lämnade in sin på service då han trodde något var fel. Det är dock inte konstigt när man klämmer in mer prestanda i en mindre låda. Men jag har hellre en ful diskret och tyst låda än en snygg låda som låter som en dammsugare i vardagsrummet.

12. utbytbara batterier på kontrollen
Detta är en fördel och/eller en nackdel beroende på hur man ser det. Med PS4an får du en kontroll som har integrerade laddningsbara batterier ur boxen. Jätte bra. Med XB1 får du en kontroll med ett par vanliga batterier, inte speciellt kul. Mao fördel för PS4 kortsiktigt. Men vi vet alla att batterier inte håller för alltid. Detta hände mig med min PS3a. Hade flera kontroller där batteriet slutade fungera. Vilket gjorde att jag tvingades köpa en helt ny kontroll eller sitta med kabel ansluten till kontrollen. Om dina batterier dör i XB1 kontrollen så är det bara att byta ut dem. Mao fördel XB1 långsiktigt.

13. Uppdateringar
Microsoft uppdaterar XB1 varje månad och det har hänt otroligt mycket. Prestandan har gått upp den del. Det finns väldigt många nya funktioner som har tillkommit. Och i framtiden kommer Windows 10 samt DX12 till XB1. Vad detta innebär vet jag inte men det kan inte bli sämre Alla som testade XB1 när det lanserades och tyckte det var dåligt bör testa det nu och se själva hur mycket som har förändrats. Visst detta är sant för ALLA konsoller. Alla konsoller blir bättre med tiden men XB1 har verkligen skjutit i höjden tack vare detta.

TLDR;
Om du går över till konsoll köp en XB1 då det är den konsollen som är närmast en PC när det kommer till funktionalitet.
Detta är ENLIGT MIG.

/MVH omEn LabZ på XB Live

ah, tvärtom här, Xbox 360 samt Xbox One dosan är nog bland det mesta obekväma konstruktioner som gjorts, krampanfall efter en halvtimmes spel.
Kinect får man väl se om en väldigt dålig investering då majoriteten av användarna inte vill använda den, kanske kul den första timmen sedan är det bara en onödig grej som tar upp plats.

Sedan vad gällande spel har Sony en bra mycket starkare lineup och utvecklare i ryggen, Microsoft gjorde en hel del fel med Xbox One vid lanseringen och presentationen och det märks i försäljningssiffrorna, 21.1m PS4 samt 12m Xbox Ones.

Designmässigt så aa, behöver nog ingen större introduktion

Kan verkligen inte se en rekommendation av Xbone framför PS4, såvida inte alla dina polare som spelar online har konsolen förstås.
Men å andra sidan, det är min åsikt, vi har ju alla rättighet att framföra det vi tycker och tänker

Visa signatur

Asus ROG Swift PG348Q | MSI Tomahawk X570 WiFi | AMD Ryzen 5900X | Asus ROG 1000W | Corsair Vengeance 32GB DDR4@3200MHz | MSI GEFORCE® RTX 3080 VENTUS 3X OC EDITION | Fractal Design Meshify S2 | ASUS Xonar Essence STX | Noctua NH-D15 Cromax Black | WD Black SN750 nvme 1TB, KINGSTON KC2500 1TB, Samsung 850 EVO 1TB

Permalänk
Entusiast

Först och främst: Konsol och PC sett till kontroll går inte ens att jämföra. PC-spel är i regel designade för tangentbord och mus, vilket ger en överlägsen precision och kontroll jämfört med konsolernas handkontroller.
Visst kan man ansluta tangentbord och mus till konsolerna, men spelen är inte designade för det.
Detta är en av många orsaker till varför många gemensamma speltitlar mellan konsol och PC inte delar spelare mellan varandra. PC-spelarna har ett rejält övertag, och balansen skulle bli orättvis.

Nu när vi fått det ut i hetluften, kan vi hoppa på för och nackdelar mellan de olika systemen:

Konsol

  • Fördelar:

    • Konsol-exklusiva titlar.

    • Slå på och börja spela. Slipp installationsstrul. POnP: (Power On and Play)

    • Socialt på riktigt. Dra in några vänner i soffan och "spöa skiten ur varandra".

    • Priset på hårdvaran. Man får en komplett körklar lösning till ungefär samma pris av ett bra grafikkort till PC.

  • Nackdelar:

    • Uppgradera? Nej. Byt hela systemet. Bakåtkompatibelt? Inte så troligt.

    • Speltitlarna är statiska. DLC i all ära, men har titeln problem (buggar?), så är det något man får leva med. Konsoltitlar patchas inte / högst sällan på grund av sin statiska natur.

    • Plattformarna är låsta till multimedia och nöje. Har inte alls samma mjukvaruflexibilitet som en proper dator. Vill man göra annat än att titta på film och spela spel, så är konsolen en tråkig återvändsgränd.

PC:

  • Fördelar:

    • PC-optimerade genrer. Ja! Hela genrer som i stort fungerar bäst på PC. RTS, FPS, MMORPG ... med mera. Visst finns det motsvarande spetitlar för konsoler, men de är långt ifrån av samma kvalitet som de man hittar exklusivt till PC.

    • "Uppgradera"-deluxe. När man väl har en dator, är det lätt att hålla den aktuell flera generationer frammåt med enbart smärre utlägg. Mer RAM, bättre GPU, fetare CPU. Varje komponent kan uppgraderas vid behov.

    • Bakåt-kompatibilitet. Man behöver inte behålla en gammal dator separat bara för att man vill ha kvar äldre speltitlar. De är i regel bakåtkompatibla flera generationer bakåt, och med en smärre handpåläggning är en dator bakåtkompatibelt ända tillbaks till datorernas begynnelse. Yay! PONG FTW! *blipp*... *blopp* ... *blipp* ... *blopp* ... *blipp* ... *blopp* ... *blipp*

    • Emulatorer. Man är inte låst vid PC-titlar. Många gånger kan man spela även äldre konsoltitlar direkt på datorn med hjälp av så kallade emulatorer. Själv har jag en hel bunt Playstation -titlar, fast jag aldrig ägt en enda playstation-konsol.

    • Tillbehör-deluxe. Tillbehörs-utbudet till en PC får motsvarande utbud till vilken konsol som helst att blekna bort i jämförelse. Och många gånger fungerar konsol-tillbehören även på en PC men en mindre handpåläggning.

    • Så ofantligt mycket mer flexibel än en konsol. Arbete, Internet, Nytta, Nöje, Hobby... Man kan göra så oerhört mycket mer på en dator. Så mycket mer att konsolerna får ställa sig i hörnan och skämmas!

    • Patchar, Moddar, Expansioner, Hacks och en massa annat extra godis som är exklusivt till PC.

  • Nackdelar:

    • Jobb med skötsel och underhåll av operativsystem, drivrutiner, uppdateringar. En massa annat underhåll som inte existerar eller sköts helt transparent på en konsol. Huvudvärk för den late.

    • Skadlig mjukvara. En typisk PC är mycket sårbar om man inte är försiktig. Skulle inte ha installerat den där pinup-programmet. Nu är datorn smittad. Digital STD... Yäck!

    • Installera och uppdatera innan man kan sätta igång och spela. Orka vänta. Vafaaaan... Kom igen nu jag vill SPELA NU!!!!! Inte senare.

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)