Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Medlem

Windows 8 Boot problem

Hejsan!

Fick i uppdrag att hjälpa en kompis som har noll koll på dator med att fixa hans hans dator som alltid hade en sketchy start hemsida (när webläsaren fungerade) och kunde inte öppna spotify eller något annat program.
Självklart misstänkte jag virus och körde det bästa jag vet mot det nämligen AVG rescue CD som jag bootade upp med ett USB och sökte igenom datorn som hittade en hel del och tog bort det.

Sen när jag skulle försöka logga in hände inte så mycket. Får endast upp en svart ruta och ser muspekaren. Detta är då efter att jag fått upp inloggningsrutan och kunnat logga in (den reagerar på fel lösen osv) så det lär ju inte vara något fel på grafikkortet. Men sen får jag som sagt bara en svart ruta. Trycker jag CRTL+ALT+DELETE får jag upp den vanliga menyn men det händer inget när jag klickar på Aktivitetshanteraren.

Så jag har försökt klura ut hur man ska köra en startreparation i W8 men det var ju inte lika lätt som med föregående windows. Men jag har iaf laddat ner och installerat installation/reparations mediat för W8 ( på ett USB minne och bootat upp i det. Försökt köra en startreparation men den säger bara att det inte gick av oklar anledning. Försökt göra en sytemåterställning men det går inte för att då måste jag tydligen logga in (hur fan ska jag kunna göra det i det läget?!). Ja, jag har testat det mesta där men utan framgång. Den hittar ingen partition med windows på eller så är det något annat.

Förslag på vad man ska göra i detta skit OS eller?

Min nästa plan ju nu är att installera hans HDD i min speldator och ha han här o föra över de filer osv han behöver sedan göra en total ominstallation av hans dator och sedan föra över dem till han igen.. Men det är ju lite mekk med det sedan risk för mig om det skulle va skit kvar på hans dator..

Extremt tacksam för svar!

Permalänk
Medlem

Den smidigaste lösningen i det här fallet är att koppla i disken i din dator, plocka ut det som ska plockas ut (oroa dig inte för virus och sånt, chansen är väldigt liten att någon kommer hända om ni bara ska föra över lite bilder och sånt) sen formatera om disken helt. Fixa W8 på USB, boota upp i hans dator igen, voilá.

Visa signatur