Min skärm, en Nokia 446PRO har börjat...

Permalänk
Medlem

Min skärm, en Nokia 446PRO har börjat...

jiddra fett med mig för att vara helt ärlig...
nej men jag köpte den här skärmen för några år sen...typ 98/99 tror jag de va!

Har verkligen varit supernöjd me den men nu e jag som sagt förbannad på den!!
Den har blivit så jävla ljus att det har blivit svårt att titta på den...jag vet faktiskt inte om det här har kommit succesivt eller om det hände på en gång...men iaf.....min skärminställningar e som vanligt...ljusstyrka 0% och kontrast 100%
vilket jag aldrig har ändrat på...sedan har jag också winXP vanliga inställningar för gamma ljus å kontrast.....även om jag byter så hjälper det inte utan att sabba något....
en kompis till mig sa att min skärm va trasig och att det inte går att göra något åt.....har jag förstört min dyra skärm från 98/99 redan nu?

eller finns det något jag kan göra för att fixa den!:..något måste jag väl kunna göra?
snälla hjälp mig
skulle bli enormt tacksam för hjälp

Permalänk

Jag har själv samma problem och det här svaret fick jag av "nokia"supporten.

------------------------------------------------------------------------------------
Du kan få service på din Nokia moniotr på ett företag som heter Itworkshop. Dom kan kontrollera åt dig om det är garanti kvar etc.
It workshop nås på 0470-705400 eller www.itworkshop.se
MVH;Jan
Service&support Viewsonic

----------------------------------------------------------------------------------

En tillfälligt lösning kan vara att gå in i service menyn, där finns det något som heter G2 som du kan ställa ner på 0% så blir skärmen mörk igen. Åtminstånde i någon månad eller så, tills den får för sig att få en härdsmälta igen och börja stråla dig och dina grannar till döds.

För att gå in i menyn ska du hålla in meny knappen när du slår på monitorn tills lampan blir grön, då släpper du meny knappen och trycker på den en gång. sedan får du slå in en kod som jag tyvär har glömt.

Jag provade även att nollställa minet för monitorn i hopp att allt skulle återgå till fabriksinställningarna igen, vilket det gjorde, bortsätt från ljusstyrkan då som fortfarande var på tjernobylnivå. Därimot fick jag ägna några timmar åt att ställa in geometrin igen.