nättagg och strömförbrukning

Permalänk
Medlem

nättagg och strömförbrukning

Hej är det verkligt värt att skaffa ett gold märkt nättagg, ökar min strömförbrukning om jag skaffar ett som är för starkt ?.
en annan intressant fråga som slog mig ifall strömförbrukningen minskar hur lång tid tar det innan man tjänat igen pengarna på en dyr kontra biligare nättagg.

Den jag hjälp jag fått tidigare är att jag troligen klarar mig på 500-600w vilket låter logiskt då mitt föra var ett på 550w

mina komponenter:
Core i5 760, 2.8GHz 8MB,4gb ram kommer uppgradera till 8. /pga cad,2st vanliga hd,1st ssd
grafikkort 460gtx

Visa signatur

____________
snälla använd citat för att få snabbare svar.

Permalänk

ett kort svar från mig. ju högre verkningsgrad ditt aggregat har ju effektivare är det. och syns under tid på räkningen. sen handlar det inte om watt. utan kvalitet på komponenterna. men du kan idag lita på certifieringen 80+ bronze/silver/guld tex. tror det finns någon tillverkare som har en ännu högre märkning. har för mig den hete platinum, men minns inte riktigt. satsa på ett som är guld certat.

datorn i din signatur drar inga hiskliga mängder med ström dock. bättre köpa kvalitet och lägre "watt" än högre watt som inte håller vad det lovar.

Visa signatur

Fractal Design R5 - Asus Maximus ix Code - Intel 7700K - Cryorig H7 - Samsung 960 Pro - Corsair RM750 V2- Asus ROG Strix 2060 - AOC Q3277PQU - NAD D3020 - Shure Aonic 50 - Dali Evidence 470 - Monitor Audio Bronze BR5 - Denon Rcd-M40 - XTZ 8.17 - Mionix Zibal 60 - Mionix Naos 3200 - Tangent Amptser BT 2 - Wharfedale Diamond 210 - Sen några fler datorer - Hörlurar - Och vettefan vad man har dragit på sig under åren. Dessa är iaf. dem primära jag använder mest.

Permalänk
Medlem

verkningsgraden på nätagg är som störst runt 50% belastning och lägre vid låga och höga belastningar. därför är det bättre att ha ett så starkt agg att du ligger i det intervall där du har högst verkningsgrad vid vanlig användning. och för starkt agg så kommer idle-förbrukningen hamna utanför detta

guldcertifierade agg har strängare gränser för hur låg verkningsgraden får vara vid både låg, medel och hög belastning. så det gör ju även att du blir mindre känslig för att hamna utanför intervallet med högsta verkningsgraden. hög verkningsgrad innebär mindre värmeutveckling vilket ger bättre förutsättningar till tystare kylning och längre livslängd, sen om det är värt pengarna är upp till var och en.

Visa signatur

Ryzen 7600X - Geforce RTX 4080 - Custom Loop - Samsung 34" Ultra Wide
Intel i7 9700K - Radeon VII

Permalänk
Medlem

låter riktigt intressant.

tack för svaren, funderar på om det är värt att köpa ett 500w gold när det skiljer knappt 100kr mot starkare agg. Det känns väldigt svårt att hitta det som passar mig, eftersom jag uppfattat era svar som att alla guld nättagg är likabra. och då spelar det ingen roll om man kör med 600-700 eller mer watt. rätta mig ifall jag har fel

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=639522 som verkar intressant inte för att det är biligast men har sätt Sweclockers använda den under 650d testet.

förslag uppskattas med motivering.

Visa signatur

____________
snälla använd citat för att få snabbare svar.