Aktuella programmeringstutorials på nätet?

Permalänk
Medlem

Aktuella programmeringstutorials på nätet?

Hej, tänkte sparka igång programmering lite igen, men minns från förra vändan att det var svårt att hitta bra tutorials som var uppdaterade för nyare versioner av program och programmeringsspråk (t.ex att olika funktioner osv kan se olika ut efter ett par år).

Någon som vet någon bra, väl uppdaterad sida (kan en del, men tänker mig att det är lika bra att börja från början som repetition) med tutorials?

(Hade främst Java i tankarna, tidigare jobbat lite i Python och C++, men tror Java kan vara bra än så länge)

PS. Om alternativ finns så jobbar jag gärna utifrån spelutveckling (roligare inlärning!), med ett långsiktigt mål att göra något enkelt 2d-rpg eller så och kanske vidare till 3d och en minecraft-klon eller liknande.

PSS. Försökte söka lite på forumet och google, men hittade mest 5 år gamla saker

Visa signatur

Case: Hyte Y40 MoBo: Gigabyte Z790 Aorus Elite AX CPU: Intel Core i7 13700k Cooler: Arctic Liquid Freezer II 280mm GFX: Asus GTX 4070 Super Dual OC RAM: 64 GB Corsair Vengeance 6000 MHz SSD: WD Black SN850X 1 TB PSU: be quiet! Pure Power 12 M - ATX 3.0 - 850W Monitor: LG UltraGear 27GP850

Permalänk
Medlem

Nätoperatören HE.net har ju släppt några på http://code.he.net

Permalänk
Medlem

Vet inte om det är detta du eftersöker men jag tycker iallafall han som kör dessa tutorialsen är sjukt bra och pedagogisk!

http://thenewboston.org/index.php

Gå in på Tutorial sen är det bara att välja och vraka

Kanske är något?

Visa signatur

Om ni vill ha svar får ni Citera mina inlägg =)

Permalänk
Medlem

csharpskolan.se har guider på Svenska för XNA osv eftersom det lät som att du ville leka med spelprogrammering. Detta i C# dock. Newboston som ovanstående tipsade om är också bra, tänkte bara tillägga att han har guider på pygame.

Visa signatur

Windows användare sedan 1991. Numera MacBook Pro M1 Pro.