Permalänk
Medlem

120hz när man endast har hdmi/vga

Hej

Har sökt runt lite och ser en massa olika svar angående 120hz bildskärm om man bara har hdmi och vga anslutning. Men har fortfarande inte riktigt fått kläm på allt, så jag hoppas ni kan hjälpa mig.

Nu är jag en riktig färskning på detta så hoppas ni har förståelse.

Jag tänkte lägga en beställning på en ny skärm som då klarar 120hz men vad jag nu börjar inse är att det inte är någon ide då det inte går att få 120hz på grund av dom anslutningarna jag har?

För mig är 3D delen inte det viktigaste alls utan ha så hög hz som möjligt. Men om jag förstår det rätt så klarar inte hdmi mer än 60hz? Gäller detta bara vid 1080 eller samma sak vid lägre upplösningar? Och hur är det då via VGA? Går det att få ut, om inte 120, men iaf 100 i exempelvis lägre upplösningar?

Datorn jag har är en Asus G53SW-SZ047V. Där jag tror det är hdmi 1.4 om det spelar någon roll? Finns det någon skärm som klarar 100hz+ via hdmi 1.4? Eller hdmi 1.4 kanske inte ens stödjer 120hz?

Eller om man ska sammanfatta detta inlägg: Finns det någon skärm att köpa eller något sätt så man kan få en skärm som klarar över 100hz med de förutsättningar jag har?

/erik

Permalänk
Medlem

Om jag har förstått det rätt så måste man ha en DVI Dual-link kabel emellan.

Permalänk
Medlem

120hz går inte via HDMI, inte ens 1.4. Det krävs en DVI Dual-Link eller Displayport.

Svaret på din fråga är nej. Ditt grafikkort måste ha utgångarna: 2st DVI eller Displayport.

Permalänk
Medlem

Hej allihopa. Då kan jag samtidigt passa på att fråga angående 120hz skärm också. Och det är också ifall ATI har någon 3d funktion som funkar till ati korten bland annat det nya 7970 som jag införskaffat mig.

Permalänk
Medlem

Aj då, det jag var rädd för.. Tack för svar