Permalänk

Hjälp mig !?!!!

Hej ! för ca ett halv år sen fick jag helt svart skärm på min nya dator , och gjorde fel anmälan på inet.se och här kommer den " Hej inet.se !

jag har haft datorn nu ett tag och aldrig haft problem med den, fram tills idag 2012-02-28 !

Skulle starta datorn och eftersom min skärm är både tv och dator så har jag en fjärrkontroll som jag ställer in på " pc " för att komma till datorn så att säga, vilket jag gjorde även i detta fallet !

Men inget händer, står bara "ingen signal", Så jag blev lite fundersam eftersom jag inte har pillat på nått överhuvudtaget, så i alla fall så började jag byta från port 1 till port 2 och till port 3, för mitt grafikkort har 3 stycken portar, jag testade även med HDMI- kabel, men inget hände.

Efter många försök så får jag äntligen bild; men, fram kommer en svart bild med vit text där det står " Överklockningsförsöket har misslyckats " och en massa annat, men eftersom jag inte kan nått om överklockning så har jag INTE pillat på något sådant, det är just det som gör saken än mer konstig !

så i den rutan hade jag bara ett alternativ och det var att trycka på "enter/ Return" knappen, vilket jag gjorde också, Sen kommer jag in på Msi bios, men jag kan inget alls om hur det funkar så jag pillade inte på nått där heller utan tryckte bara ner det och försökte starata om datorn, jag lyckades och fram kommer en ruta där det står att datorn måste "repareras eller start repareras" och jag utför själva försöket men jag får en ruta där det står " Den här datorn kan inte repareras av start reparation" , och där har jag fastnat, det händer inget alls ..

Men det som är mest konstigt är just att datorn har överklockat sig själv automatsikt till nått jag inte har en blekaste aning om !

Skulle aldrig få för mig att pilla på nått som har med överklockning o göra liksom, jag kan inget om det och skulle aldrig pilla där.

Hoppas jag har gett er tillräckligt med info och hoppas ni löser detta !

Mvh ! "

Och jag ringe upp dom och snacka med dom, och det första han fråga va " har du stängt av strömmen utan att stänga av datorn " och jag svarade "ja" .. Och då sa han , " det är en typ säkerhets sak, datorn kan absolut inte bli överklockad själv utan att du pillar på nått " och så fick han hjälpa mig att återställa inställningarna på bios,

Men eftersom det var ca 6 mån sen så har jag glömt bort vart man skulle pilla ...Då mamma råka dra strömmen utan o stänga av datorn... Så jag får typ helt svart ruta , har dock kommit in på bios och är inte på " overclocking" avdelningen, men vågar inte pilla på nått..

Tänkte fråga om nån som kan hjälpa mig ? ..

Mvh

Visa signatur

xbox series s / nintendo switch / ps5

Permalänk

Du kan ställa in bios till fabriks inställningarna. Det borde heta någonting i stil med "set bios default settings" eller liknande!

Permalänk

samma problem hände för 4 mån sen och då ringede jag upp inet.se och fick hjälp med att gå in på Bios och overclocking och pilla där på nått, men jag kommer inte ihåg vad liksom.. ! aja får väl vänta till måndag .. :/

Visa signatur

xbox series s / nintendo switch / ps5

Permalänk
Skrivet av Kimolsson:

Du kan ställa in bios till fabriks inställningarna. Det borde heta någonting i stil med "set bios default settings" eller liknande!

har gjort så men får bara samma sak, man måste gå in på overclocking och pilla, och det vågar jag mig inte på så här helt ensam..

Får ringa till inet på måndag helt enkelt .. tråkigt o vara utan dator under helgen bara .. men men ..

Visa signatur

xbox series s / nintendo switch / ps5