Permalänk
Medlem

Vad ska jag tänka på vid ny skärm?

Tjenare!

Jag tänkte köpa en ny skärm dels för spel, men minst lika mycket för film. Just nu är jag inne på att gå upp i storlek till en 27" och tänker då:

Bör jag slå till och köpa med 2560x1440? Känns som att 1920x1080 blir lite för lite på en så pass stor yta?

Vad bör jag tänka på angående panel? Jag har aldrig riktigt förstått vad det innebär, men om det endast är betraktningsvinklar som påverkas så känner jag att det är ganska skitsamma?

Om jag inte tänkt använda 3D, vad finns då för fördelar med en 120Hz-skärm?

Hoppas att ni kan ge mig svar på mina funderingar! Och kanske även tips på skärmar?

MVH Simon

Permalänk
Medlem

1: köp ingen TN panel. Dem måste man titta rakt framifrån för att se något. Med tanke på att du ska kolla film mycket så kan det ju bra med en skärm med stor betrakningsvinkel. Förutsatt att du kollar med någon annan. VA och IPS är trevliga. Båda har enorm betrakningsvinkel på 178 grader tror jag. Dem är inprincip likadana förutom att IPS är lite tåligare dvs att om man petar på skärmen medans den är på så ser det bara konstigt ut. Det skiljer sig en stor del mellan bra respektive dåliga paneler. svärta, kontrast ochfärgdjup.Jag kan bara TN, VA och IPS. Vad som är bra och dåligt får någon mer kunnig svara på.

2: 120 Hz behöver du bara om du har dator nog att driva spel över 60 fps. Du borde inte skaffa en 120 Hz skärm om du inte är petig och riktigt duktig nog för att se skillnaden i flyt mellan 60 fps och 120 fps.

3: upplösning kan jag inte svara på

Visa signatur

Ducky shine 4
Ducky mini PBT caps