Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Åka till Kina och köpa Oppo Find 5

Permalänk
Medlem
Skrivet av Justbecause:

Vad har det att göra med att det upphörde 1997 som jag skrev?!

"Under det andra världskriget ockuperades Hongkong av Japan under åren 1941-45. Efter krigsslutet återfick dock Storbritannien sin koloni och Hongkong förblev en brittisk koloni fram till den 1 juli 1997, då hela området återlämnades till Kina. Ett avtal om ett fredligt kinesiskt övertagande av Hongkong undertecknades den 19 december 1984. Man enades om att Hongkong skulle få behålla sitt självstyre i minst 50 år efter övertagandet under parollen ”ett land, två system”. Försvar och utrikespolitik var däremot något som Kina skulle ta över ansvaret för."

Hongkong

Och det årtal du nämner som är 2002 nämns ingenstans

Skrivet av Justbecause:

Det är ju inte så konstigt eftersom det var en brittisk besittning fram till 1997...fast det ligger fortfarande i Kina, det är det som var hela grejen...för 100 år sedan var Hong Kong endast en liten fiskeby i Kina

Besittning var det inte fören efter avkoloniseringen.

Efter de fetade svarade jag,

Skrivet av Petterk:

Nej det var en brittisk koloni i imperiet och har varit så sedan första opiumkriget. Hongkong agerar mer självständigt än EU-länder när det kommer till lagar och visumregler, och handel t ex. Man kan säga att Hongkong är kinesiskt, men att säga i Kina blir fel konnotation. Kineser får t ex inte resa fritt mellan Hongkong och fastlandet och måste söka om papper (home return permit) för att åka hem till orten där de är född om de flyttat till Hongkong och det är alltså inte Hongkongpasset som ger den rätten, varken Hongkongpass eller PRC-pass betyder att du kan resa utan visum eller tillstånd. Eftersom det är olika regler även för utlänningar så blir det mycket mer som ett eget territorium utan arme (vilket de aldrig haft någon egen).

2002 är när Storbritannien ändrade sina lagar vad det gäller beroende territorium till Brittish Oveseas Territories alltså Brittiska utomeuropeiska territorier. Vad vi idag kallar brittiska besittningar.

*inlägg redigerat av moderator*

Permalänk
Medlem

Ingen som vill ta över min lur eller?

Visa signatur

https://www.passmark.com/baselines/V9/display.php?id=10783531...

h200i - i5 8600K 5.1ghz 1.38v - Kraken X52 - Corsair LPX 16gb 3200mhz - 970 EVO 500gb - 950 PRO 256gb - Asus 2070S Turbo EVO 2070mhz - Asus Strix z370-i - Razer BlackWidow Croma v2 -