Permalänk
Avstängd

Är dessa snabbkopplingar bra?

Funderar på att fixa vattenkylning för HTPCn tänkte använda detta passiva block och montera bakom mediamöbeln
http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p9125_Alphacoo...

För att man inte ska behöva tömma systemet varje gång man vill flytta datorn så tänkte jag använda snabbkopplingar

Tänkte mig denna

Hane
http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p5198_Phobya-q...

Hona
http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p5197_Phobya-q...

Är de bra? Håller de tätt på både han och honsida?
Vad är skillnaden på honan ovan och denna?
http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p5200_Phobya-q...

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Har inte använt dessa alls och vet inte om båda håller 100% tätt (misstänker att dom gör det) men båda ska ju sluta sig vid en urkoppling.

Vad du bör veta är att jag misstänker starkt att du kommer att få en del vatten läckage när du kopplar ur dels för att det tar ju några millisekunder innan dom sluter tätt och även den mängd vatten som finns mellan dessa två "tätningar".
Dock så är det nog inte så mycket vi talar om men mer än ett par droppar är det nog (och en droppe på fel ställe kan ju vara döden för elektronik) så man bör nog se till att använda trasa,papper,etc vid i (JA även vid i koppling JA),ur kopplingar.
Samt att det högst troligen kommer att läcka mer om man kopplar i,ur sakta dvs när man har flyttat på tätningen men inte låst fast kopplingarna i varandra än (och det då inte tätar till 100%).
Det är i alla fall så luft kopplingar uppför sig som var grunden för dessa.

Det står ju "Both sides seal safely when separated, at most 1 to 2 drops can spill out (therefore not 100% leakage-free). " men 1-2 droppar är nog lite överdrivet lite för att det låter bättre än 10 droppar.
Sen vet jag inte och det står inget om hur flödet i dessa kopplingar är jag misstänker att dom kan hindra en del då luft kopplingar hindrar ganska mycket flöde men det är inte så allvarligt när det gäller luft som är komprimerbart när det gäller vätska så är det en helt annan sak då är det genast så att en väldigt liten flödes hindring märks av mycket.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Medlem

Skinnee har testat quick disconnects från Koolance, där VL3N spillde noll (garanterar max spill 0,2 ml). De har i januari kommit ut med en ny variant kallad QD3. Söker man på nätet finner man att vissa användare har haft problem med honkopplingen på VL3N, där fjädern i vissa fall försvagats (enligt användarnas analys). Efter vad jag förstår efter snabbsöket, har de som gör RMA fått hjälp, åtminstone i USA. Informationen om QD3 är lite tunn, huruvida de ändringar som genomförts (bl a skruvar man fast en liten krage om jag förstått det rätt) är införda för att förbättra de problem som tidigare funnits.

http://skinneelabs.com/quick-disconnect-roundup/3/
http://koolance.com/help-quick-disconnect-shutoff-couplings

Permalänk
Avstängd

QD4 finns från aquatuning.de är den bättre än QD3? DE har även QD2 men inte 3

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Underligt att de inte har QD3 - det är väl den vanligaste storleken. QD4 är större slang. QD2 är tunnare slang.

Permalänk
Avstängd

Ah såg det senare, jag vill ju köra 3/8 :/

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag kan inte rekommendera Phobyas snabbkopplingar, dem håller inte tätt. Är själv på jakt efter nya och har tittat på Swiftechs nya som verkar lovande http://www.swiftech.com/Quickdisconnect.aspx

Visa signatur

Louqe Ghost S1 + L TopHat | ASRock Phantom Gaming ITX | Intel Core i9-9900K | Corsair Vengeance LPX 32GB | Gigabyte GeForce RTX 2080 Ti 11GB | Corsair SF750 Platinum | Samsung 970 EVO Plus 500GB | Intel 660P 2TB | Custom Vattenkylning CPU/GPU | Windows 11 Pro x64

Permalänk
Avstängd

Kanske får bli QD2 från aquatuning, 3/8 kanske är overkill för en HTPC ändå

Visa signatur