Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2005

Nybygge slår ut strömmen

Köpte nyligen detta http://www.inet.se/kundvagn/visa/6537371/2014-02-28 som jag senare byggde själv. Jag har aldrig tidigare byggt själv men använde mig av youtube-videos och tyckte själv att det gick bra. Installerade Windows 8.1 och den funkade utmärkt i ungefär en vecka fram tills idag. När jag startade den kördes den i en minut eller så, kom in på OS:et men sen så gick elen. Varje gång jag startar den nu så går elen. Hade den tidigare i ett grenkontakt men elen går även när jag kopplade den direkt i vägguttaget. Jag har ingen aning vad som kan vara fel och därför vänder jag mig hit för att se om någon har upplevt samma problem tidigare. Vad är det troligast det beror på och hur kan jag kontrollera det utan att riskera hela bygget?

Är tacksam för all hjälp jag kan få!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
\\Localhost
Registrerad
Mar 2006

vad menar du med att elen går?

löser proppen/automatsäkringen i säkringsskåpet eller vad menar du?

om det är så att säkring löser av datorn rekomenderas att inte använda den för isf låter det som kortis eller i värsta fall jordfel om det är jordfelsbrytaren som löser.

men testa att koppla ur strömkablarna från nätaggregatet ur allt i datorn stoppa ett gem eller liknande mellan den gröna kabeln och en av de svarta brevid i 24pin kontakten.

om proppen/jordfelsbrytaren löser då har du nog fått ett måndagsex till nätaggregat.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.7Ghz, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1500Mhz/7010Mhz.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2005

Det är 2 proppar som löser sig. Ska testa det du tipsar om men tänkte bara kolla hur vanligt det är att det funkar felfritt i 1 vecka för att sedan börja lösa proppar?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
örebro
Registrerad
Nov 2010

corsair cx, där har du boven

Intel Core i5 3570K @ 4.0GHz / Noctua NH-D14 | Gigabyte Geforce GTX 670 WindForce 3X| ASRock Z77 Pro4 | Cooler Master Silent Pro M 600W | Corsair Vengeance CL9 2x4GB LP | Seagate Barracuda 1TB 7200rpm| Fractal Design R4 | Acer 24'' G245HQbid |||| *Tillbehör* | Razer Megalodon 7.1 Headset | Razer Mamba | Citera gärna! Annars glömmer jag!! | Fri frakt för Swec!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Landeryd
Registrerad
Nov 2007

Bör ju bara vara en propp som går. Går jordfelsbrytaren?
Troligen nått skumt med nätdelen. Provat den på något annat uttag?

Dell U2412M, Fractal Design R4 svart,Asus P7P55D EVO s1156, Intel i5 750 @3.2Ghz, Thermaright MUX-120, Gigabyte HD6870, 2x4GB Corsair XMS3, 120GB Samsung 470 SSD, 2x1TB Samsung F3 HDD, Corsair VX 550W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Edsbyn
Registrerad
Sep 2011

Med största sannolikhet nätaggregatet som är trasigt, Maila inet så får du ett nytt

Stationära:- FD Define C - MSI Z87 G45 - 4770K @4,3Ghz + Corsair H110 med 2x Noctua NF-A14 - Corsair Vengeance PRO 2133mhz 2x8GB - XFX Pro series 850w - MSI GTX 1080 Gaming X -2x Samsung 850 EVO 250GB -
Bärbar: Asus G75VX - MSI GE73VR
Monitor: Asus PB278Q + LG 27EA73LM 27" Headset: Steelseries Siberia 800 Mus: Logitech G602 Tangentbord: Func KB-460

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ljungby
Registrerad
Jun 2013

Troligtvis något som hänt med nätagget för ingenting av delarna inne i själva datorn kan göra att propparna går.

Intel Core i7 4770k @ 4.5Ghz | Asus Z87-PRO | MSI GeForce GTX 980 Ti Gaming 6G | 4x4GB Corsair Vengeance 2133mhz | Fractal Design Define XL R2 Svart | Samsung 850 EVO 500GB | Samsung 850 Pro 256GB | Western Digital 4TB | Western Digital Red 3TB | Dell U2414H IPS skärm | EVGA Supernova G2 850W | Windows 7 Ultimate 64bit | Custom EK vattenkylning