Permalänk

Vilket moderkort med 1155 socket?

Hej!
Jag har haft problem med min nya processor samt moderkort. Jag skaffade Intel Core i5 3570k och även MSI B75A G41 moderkort till. Jag satte ihop alla delar själv och fick även hjälp av en person som kan ganska mycket om att sätta ihop delar i en dator för att få det att fungera osv. När jag väl hade satt ihop datorn så startades datorn, fläktarna gick igång, allt gjorde ljud av sig men efter drygt 5 sekunder så stängs datorn av, sedan startar den upp igen och gör samma sak. Om och om igen, det slutade aldrig. Jag köpte ett till moderkort som var samma moderkort. Det blev samma problem igen. Jag satte tillbaka mitt gamla moderkort och processor och då fungerade det. Jag hade suttit och hållt på med datorn hela dagen i cirka 2/3 dagar. Jag gav upp och lade det under sängen. Tiden gick, jag gick klart 9:an och nu när det är sommarlov tänkte jag ta tag i detta problem när jag har lite mer tid att hålla på med dessa saker. Hur som helst så undrar jag vilket moderkort som är bra och är trovärdigt. Priset för moderkortet ska vara 500-1500kr, det kan gå över men vill ej spendera så mycket pengar på ett moderkort, men vill ha något som är värt pengarna och funkar bra. Processorn jag har är Intel core i5 3570 3.4ghz socket 1155
så ett moderkort med 1150 socket. Har redan alla andra delar, grafikkort=Geforce gtx 560 ti, 8gb ram, fläktar till datorn samt CPU fläkt till min I5.
Tack för att ni har läst och tack i förväg!
Mvh Samuel

Permalänk
Medlem

Ska du överklocka?

Om det är akut kan du ju köpa något liknande denna:
http://www.tradera.com/item/341369/212281830/msi-h67ma-e45-b3...

Att lägga 1500kr på moderkort när resterande delar är så gamla så känns det korkat. Personligen hade jag hängt på tradera någon månad och letat efter ett passande.