Har en dålig router stor påverkan?

Permalänk
Medlem

Har en dålig router stor påverkan?

Förr har jag aldrig egentligen haft några som helst problem med min internetuppkoppling, men på senaste tiden har jag varit med om riktigt höga ping-spikes (uppåt 600) och bara allmänt segare. Dessutom brukar jag ibland behöva reconnecta, men det kan lika gärna bero på telefonen eller datorn. Routern jag har är en Linksys, tror jag (den står högt upp på ett skåp så kan kolla det senare), skulle tippa på att den köptes för cirka 8 år sedan. Den har körts nästan hela tiden, kanske avstängd någon semester eller så. Kan problemet bero på routern eller har vi helt enkelt riktigt skitinternet här hemma? Bor mitt i Stockholm så tycker det låter lite skumt.

Routern är iofs ganska långt borta och det är ett rum mellan (rummet där datorn är, ett rum mellan och rummet där routern är), men så stor skillnad borde det väl ändå inte göra?

Nätverkskort: Netgear WNA3100, tror jag.
Ner: 19,85 Mbit/s
Upp: 16 Mbit/s
Bredbandsbolaget
Enligt Bredbandskollen kör jag på fiber, har faktiskt ingen aning om det är fiber eller inte.

Visa signatur

:)

Permalänk
Rekordmedlem

Har du problem med wifi? Du är lite otydlig med det, är det problem med wifi så prova med kabel så att du får nått att jämföra mot, att du kan få hög latens med wifi kan bero på dina grannar snarare än din router.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.