Feministisk regering!? Vad tycker du?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Triffid:

Men kära huzzbutt, jag trodde du tidigare pudlat i denna frågan och erkänt att hormoner påverkar beteendet, har jag fel? Jag begriper könsdimorfism, du har flera gånger bevisat att du inte gör det. Du gör återigen samma fel som tidigare när du tror det endast handlar om fysiska skillnader.

wikipedia.org:
"Sexual dimorphism is a phenotypic differentiation between males and females of the same species. The prototypical example is for differences in characteristics of reproductive organs. Other possible examples are for secondary sex characteristics, body size, physical strength and morphology, ornamentation, behavior and other bodily traits."

Men ptja det är egentligen oviktigt ifall beteendeskillnader mellan kön hamnar under sexual dimorphism eller inte. Vad nu den korrekta facktermen råkar vara förändrar inte faktumet liksom. Du greppar bara efter halmstrån.

Jag hoppas du inser att exakt samma gäller de sociala orsakerna. Eller är det något specialfall där man inte har lika hög bevisbörda längre?

Vi kan liksom stanna vid detta citatet: "Det är inte möjligt att separera biologisk och social orsak till sociala beteenden" det är nog det vettigaste du skrivit senaste 10 posterna nämnligen.

Bottom line: Skall du verkligen fortsätta din tokstollefärd med att förneka en hel vetenskapsgren även efter att vi klargjort irrelevansen i det hela? vad är poängen? är det kul att älta detta ännu längre i tråden när vi kunde pratat om vad som faktiskt är intressant?

Skrivet av Huzzbutt:

Nej Triffid du begriper inte könsdimorfism, hade du varit öppen med att du extrapolerade beteenden från existensen av könsdimorfism så hade saken varit en annan, nu likställer du beteendena med de fysiska skillnaderna och där faller allt.

Nu strök jag under det du borde ha lagt märke till, bara den enkla lilla understrykningen omintetgör ditt resonemang som bygger på att det finns ett klarlagt absolut samband (possible betyder möjlig).

Du söker citera mig men misslyckas. När du sitter här och skriver så är det ett socialt beteende vars förutsättningar fåtts genom socialinteraktion under väldigt många år. Att du ens skriver något och kan kommunicera dina tankar, för att inte säga dina tankar är dig tillägnade genom socialinteraktion: Om du ska söka en biologisk orsak för detta så måste du eliminera förutsättningarna för vad du gör.

(Nu såg jag att jag skrivit fel i det du citerade: "Det är inte möjligt att separera biologisk från social orsak till sociala beteenden")

Jag förnekar ingen vetenskapsgren Triffid, jag påpekar bara det man inom fältet redan vet och det är enkom positivt

Om vi struntar i det vanliga tramset kring definitioner vi brukar hålla på med så kan man ju undra vilka övernaturliga förklaringar Huzzbutt och genusvetenskapen hittat för socialt beteende, "mönster" etc då de påstås vara något annat än observerbara fysiologiska skillnader/dimorfism.. Ja, hm, Huzzbutt? Du inser att implikationerna av ditt argument blir att de vi inte kan observera/förstår om människan måste vara samma, de får inte förkomma dimorfism i de vi inte kan observera för att du ska kunna hålla dig till din idiologi där de inte får förekomma könsnormer. De är ett antagande du gör på absolut 0 vetenskapliga grunder (i.e helt orimligt antagande) för det passar din ideologi. Att vi är likadana, men du vet inte, inte jag heller. Så låt oss då inte anta att det är samma, låt oss anta att de är olika, de är vad statistiken antyder det är vad som är rimligt med tanke på vidden av dimorfism/skillnader som vi kan observera.

Måste rusa till jobbet annars skulle jag vilja vara lite tydligare men de lär falla på döv öron oavsett såatde..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Huzzbutt:

Ditt inlägg var således helt meningslös, du gick in i en tråd och började gasta om något som varken skedde eller har skett i tråden.
Ditt beteende och de inlägg du gjorde var förvisso representativa för trådbidragen men irrelevansen kvarstår och för att använda en lämplig liknelse, det du gjorde var att gå in i nyhetskommentarerna om grafikkort för att ösa galla över "de som håller fast vid vodoo2"

Jag har redan sagt att om du tycker det får du anmäla inlägget, istället upprepar du dig tusen gånger, "gasta" är bra tjatigt nu.

En moderator eller liknande får gärna förklara vad som är felet, eller kanske felsöka. Har blockerat Huzzbutt men ändå får jag synliga svar?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Huzzbutt:

Lär dig hålla känslorna i styr.

Återigen så saknar du belägg för det du skriver och det du skriver visar att du inte har kompetensen för att dra de slutsatser som du vill komma med.

Att du sen inte klarar av att skriva ett enkelt stycke utan att i det närmsta bli hysteriskt gör bara saken tröttsam. Visst vasagos du gillar inte Lady Dahmer, varför skulle jag bry mig om det? Har du ett faktiskt och egentligt problem rörande feminismen antingen då på det teoretiska planet eller på ett relevant politiskt plan så ta upp det.
Men försök inte använda tråden för att tala ut om din rädsla för NoPoo rörelsens företrädare.

Har 100% kontroll på mina känslor

Ta Schyman tex ..en alkoholiserad skata som kissar på sig på biobesök och kastar runt sina nerkissade trosor på biobesökande och eldar up 100 000 kr för att visa löneskillnader istället för att ge dom till t.e.x behövande utsatta eller kvinnojouren eller nått vettigt

Dahmer behövar man inte ens gå in på för där kan man välja i det närmaste vilken qoute som helst och även om hon mest är en media hora så visar hon inte många tecken på stabilitet och även längre ner i hierarkin upprepas samma mönster där väldigt många har ungefär samma retorik som nationalsocialistisk front och är inte annat än labila fundamentalister och tycker inte det behövs en 300 sidors doktorsavhandling om feministers psykiska mående för att kunna se det uppenbara

Och rädsla nej mer irriterad då lokala förmågor började prata om genus tänk och om min dotter i samma mening och jag brukar inte var tyst irl utan säger vad jag tycker vilket skapade en smula dålig stämning och 3st feminazis som gick i väg högröda i ansiktet ..som faktiskt är sjukskrivna alla 3 för psykiska problem

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Snok3n:

Det är ju skrattretande att du tillämpar någon sorts humeansk skepticism mot biologiska förklaringar men tillåter dig själv att göra svepande påståenden om kausalitet när det gäller miljömässiga faktorer.

Du har slagit huvudet på spiken. Det går med fördel att ignorera användarnamnets (Huzz) texter, fram till att denne lever upp till de krav denne själv ställer på andra. Ett exempel bland andra är att bidra med källor för att styrka samtliga påståenden.

Visa signatur

Allting är gratis. Bara höja skatten.
http://imgur.com/gallery/hhD3J
I zenit av Roms storhetstid mutades romarna att rösta på senatorer i utbyte mot mutor
https://www.youtube.com/watch?v=gJ2tPMIh6u0

Permalänk
Medlem
Skrivet av Snok3n:

Det är ju skrattretande att du tillämpar någon sorts humeansk skepticism mot biologiska förklaringar men tillåter dig själv att göra svepande påståenden om kausalitet när det gäller miljömässiga faktorer. Sanningen är den att båda angreppssätten för att studera mänskligt beteende, både det miljö-sociala och genetiskt-biologiska, lider av samma problem att utreda orsaksförhållanden.

Jag har varit klar och tydlig med min kritik, varför du söker framställa den som något det inte är går mig helt förbi. Det jag sagt och återigen sagt är att socialt beteende endast kan mätas i och genom socialt beteende: Vi vet också att vi kan förändra utslaget av genom att förändra de sociala förutsättningarna. Att argumentera för biologin är meningslöst för du har inte samma möjligheter att härröra komplexa beteenden.

Skrivet av Selmalagerlöf:

Tack för länken... SCB är en mycket bra källa på statistik men dom har bara frågat 710 personer (355 kvinnor och antar samma mängd män), vilket jag och kanske många andra anser som är för lite. Finns det en större undersökning där det är flera testpersoner involverade?
Tack för länken :), jag hade svårt att hitta någon nuvarande statistik men tack endå.
Önksar att min googlefoo var lite starkare

Ang. lönestatistik så är det urvalet relativt välfungerande, spridningen är inte särdeles stor och då särskilt med tanke på att vi har stora centrala avtal.

Skrivet av Triffid:

Hur är det med läsförståelsen egentligen? om jag skall tolka det så du förstår wikipedia bättre så skriver de att det "vanliga" (prototypical http://dictionary.reference.com/browse/prototypical?s=t ifall det var ordet du inte förstod) exemplet på sixuell dimorfism är könsorganens skillnad men att det OCKSÅ kan vara " secondary sex characteristics, body size, physical strength and morphology, ornamentation, behavior and other bodily traits".

Det är iaf så jag tolkar den texten och jag är tämligen övertygad om att det är korrekt. Men återigen spelar det inte jättestor roll vad vi kallar detta.

Ett allmänt tips bara sådär är att söka reda på platsen i vilken man finner stöd för uttalandet, du vet lika väl som jag att en sammanfattning från Wikipedia inte är är särdeles produktiv. Därför klickade jag på innehållsförteckningen:

"Sex steroid-induced differentiation of adult reproductive and other behavior has been demonstrated experimentally in many animals. In some mammals, adult sex-dimorphic reproductive behavior (e.g., mounting or receptive lordosis) can be shifted to that of the other sex by supplementation or deprivation of androgens in fetal life or early infancy, even if adult levels are normal"

Ovanstående text är dock inte ett tecken på biologiskt styrda beteenden utan biologiskt föränderliga beteenden (vilket jag flera gånger har påpekat är något annat.)

Skrivet av Triffid:

Är din poäng nu att man kan särskilja hur mycket av ett beteende som är influerat från biologin? eller bara igen att man inte kan detta (vilket jag redan håller med om)? jag förstår inte vad du är ute efter helt enkelt. Sen ignorerade du passande nog kritiken om att du inte verkar fatta att du har lika svårt att "bevisa" att det är sociala faktorerna som påverkar om vi nu skall anamma din egen grad av beviskrav.

Är brandmansyrket (som nu även inkluderar akutvård) en biologisk funktion hos män? osv. Oavsett vad du väljer att studera Triffid så är alla beteenden mer komplexa än att peta i en komocka med en pinne praktiskt taget sociala och ju närmare du kommer dagens yrken och roller desto mindre direkt överlappning kommer du att ha med den ädle vildens ändamål.

Skrivet av Triffid:

Man vet att hormoner påverkar beteende och att det finns hormonskillnader mellan män och kvinnor (speciellt könshormonen då men även andra). Detta ger att vi kan förvänta oss beteendeskillnad mellan män och kvinnor förutsatt att alla andra förutsättningar är identiska. Du söker påstå antingen att skillnaden är noll, eller att vi inte vet att det borde finnas skillnader. Antingen förstår du inte hur vetenskap fungerar eller så har du fel fakta.

Och du begriper fortfarande inte frågan eller så svarar du helt enkelt på en fråga som inte är ställd för att du inte har någon lust att komma till punkt med att du inte kan komma på några biologiska funktioner som orsakar beteenden med ett sådant samband och korrelation att det delas längs med könstillhörigheten.

Skrivet av tomten51:

Om vi struntar i det vanliga tramset kring definitioner vi brukar hålla på med så kan man ju undra vilka övernaturliga förklaringar Huzzbutt och genusvetenskapen hittat för socialt beteende, "mönster" etc då de påstås vara något annat än observerbara fysiologiska skillnader/dimorfism.. Ja, hm, Huzzbutt? Du inser att implikationerna av ditt argument blir att de vi inte kan observera/förstår om människan måste vara samma, de får inte förkomma dimorfism i de vi inte kan observera för att du ska kunna hålla dig till din idiologi där de inte får förekomma könsnormer. De är ett antagande du gör på absolut 0 vetenskapliga grunder (i.e helt orimligt antagande) för det passar din ideologi. Att vi är likadana, men du vet inte, inte jag heller. Så låt oss då inte anta att det är samma, låt oss anta att de är olika, de är vad statistiken antyder det är vad som är rimligt med tanke på vidden av dimorfism/skillnader som vi kan observera.
Måste rusa till jobbet annars skulle jag vilja vara lite tydligare men de lär falla på döv öron oavsett såatde..

Tomten blandar ihop observerad effekt med orsak, inget nytt under solen.

Skrivet av Friterad:

Jag har redan sagt att om du tycker det får du anmäla inlägget, istället upprepar du dig tusen gånger, "gasta" är bra tjatigt nu.
En moderator eller liknande får gärna förklara vad som är felet, eller kanske felsöka. Har blockerat Huzzbutt men ändå får jag synliga svar?

För att jag är magisk.

Skrivet av lord_vasagos:

Ett inlägg som borde raderas.

Du kan inte hävda att du har kontroll över dina känslor samtidigt som du är helt oförmögen att beskriva andra människor utan att använda okvädelser. Det gör din kritik vansinnig eftersom huvuddragen är att dom andra individer är habila dårar men det ända du lyckas visa upp är ditt egna beteende, inte någon annans.

Förstår du problematiken?

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Medlem
Skrivet av wereaz:

Du har slagit huvudet på spiken. Det går med fördel att ignorera användarnamnets (Huzz) texter, fram till att denne lever upp till de krav denne själv ställer på andra. Ett exempel bland andra är att bidra med källor för att styrka samtliga påståenden.

Hrhr.

Ett av de största om inte det största problemet här på Sweclockers är att diskussionsdeltagarna är villiga att blanda ihop validitet med relevans. I de gamla SD trådarna så gick större delen av diskussionen ut på att förklara att oavsett hur hög validitet ett dokument har så är det inte nödvändigtvis relevant.

Tillämpat här så är källan gällande könsdiformism av hög valditet men av låg relevans, den styrker nämligen inte något av det den önskas styrka. Det här gäller även den lilla länkbomb som uppstod på förra sidan: flera länkar av hög trovärdighet men fullkomligt irrelevanta eftersom de inte stödjer tesen som de används för att stödja.

Det behövs inga källor för att bevisa brist eller förekomst av relevans, relevansen är en funktion av källan och frågeställningen.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Skrivet av Huzzbutt:

Jag har varit klar och tydlig med min kritik, varför du söker framställa den som något det inte är går mig helt förbi. Det jag sagt och återigen sagt är att socialt beteende endast kan mätas i och genom socialt beteende: Vi vet också att vi kan förändra utslaget av genom att förändra de sociala förutsättningarna. Att argumentera för biologin är meningslöst för du har inte samma möjligheter att härröra komplexa beteenden.

Du gör en kedja av vaga, substanslösa påståenden. Vissa av dina påståenden är dessutom bokstavligt talat nonsens eller så saknar du förmågan att uttrycka dig begripligt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Snok3n:

Du gör en kedja av vaga, substanslösa påståenden. Vissa av dina påståenden är dessutom bokstavligt talat nonsens eller så saknar du förmågan att uttrycka dig begripligt.

Kan du vara snäll att citera de "påståenden" som du finner problematiska. Jag är säker på att vi på ett konstruktivt sätt kan reda ut svårigheterna så att alla blir nöjda bara vi spelar med öppna kort.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Avstängd

@Huzzbutt:
Du behöver således skapa en utbildningstråd, där nybörjare i forumet kan lära sig hur en text skrives och hanteras på ett korrekt sätt. Uppenbarligen har skolan inte lärt skribenterna detta.
En tråd som denna skulle underlätta eftersom det i varje ny tråd som skapas inte behöver ältas och upprepas gamla sanningar utan man kan enkelt hänvisa till denna tråd.
I annat fall betvivlar jag din rationalitet och tolkar dig som en grälsjuk individ.

Visa signatur

Allting är gratis. Bara höja skatten.
http://imgur.com/gallery/hhD3J
I zenit av Roms storhetstid mutades romarna att rösta på senatorer i utbyte mot mutor
https://www.youtube.com/watch?v=gJ2tPMIh6u0

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Huzzbutt:

Du kan inte hävda att du har kontroll över dina känslor samtidigt som du är helt oförmögen att beskriva andra människor utan att använda okvädelser. Det gör din kritik vansinnig eftersom huvuddragen är att dom andra individer är habila dårar men det ända du lyckas visa upp är ditt egna beteende, inte någon annans.

Förstår du problematiken?

Jag ser inte något problem med okvädelserna då skata och mediehora beskriver dom väl och har du problem med att kalla ultraradikala feminister för labila så får du leta upp en oberoende expert bedömning som visar motsatsen ..jag är helt övertygad att sanningen ligger till min fördel och min kritik är inte vansinnig utan befogad och egentligen lite för snäll

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Medlem
Skrivet av wereaz:

Du behöver således skapa en utbildningstråd, där nybörjare i forumet kan lära sig hur en text skrives och hanteras på ett korrekt sätt. Uppenbarligen har skolan inte lärt skribenterna detta.
En tråd som denna skulle underlätta eftersom det i varje ny tråd som skapas inte behöver ältas och upprepas gamla sanningar utan man kan enkelt hänvisa till denna tråd.
I annat fall betvivlar jag din rationalitet och tolkar dig som en grälsjuk individ.

Om det vore ett utbildningsproblem så skulle det ha lösts av den skattefinansierade skolan, nej det rör sig helt enkelt om en ovilja eller vilja till att i vissa fall låta godtycket gå före.

Exempelvis:

Skrivet av lord_vasagos:

Jag ser inte något problem med okvädelserna då skata och mediehora beskriver dom väl och har du problem med att kalla ultraradikala feminister för labila så får du leta upp en oberoende expert bedömning som visar motsatsen ..jag är helt övertygad att sanningen ligger till min fördel och min kritik är inte vansinnig utan befogad och egentligen lite för snäll

Nu svajar du runt inne på validitet och då gäller att jag inte behöver hitta någon som överstiger din trovärdighet utan är likvärdig, Kalle 5 år hade räckt gott och väl.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Huzzbutt:

Om det vore ett utbildningsproblem så skulle det ha lösts av den skattefinansierade skolan, nej det rör sig helt enkelt om en ovilja eller vilja till att i vissa fall låta godtycket gå före.

Exempelvis:

Nu svajar du runt inne på validitet och då gäller att jag inte behöver hitta någon som överstiger din trovärdighet utan är likvärdig, Kalle 5 år hade räckt gott och väl.

Det ser ut som din skrivteknik, med tillägget att du inte tillför något eller svarar på frågor, utan endast refererar till snömos-termer.

DN-överklass är kanske något som faller dig i smaken.

Visa signatur

Allting är gratis. Bara höja skatten.
http://imgur.com/gallery/hhD3J
I zenit av Roms storhetstid mutades romarna att rösta på senatorer i utbyte mot mutor
https://www.youtube.com/watch?v=gJ2tPMIh6u0

Permalänk
Medlem
Skrivet av wereaz:

Det ser ut som din skrivteknik, med tillägget att du inte tillför något eller svarar på frågor, utan endast refererar till snömos-termer.

DN-överklass är kanske något som faller dig i smaken.

Citera gärna inläggen där jag refererar till snömos-termer så kan vi reda ut alla frågetecken på ett konstruktivt sätt.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Huzzbutt:

Citera gärna inläggen där jag refererar till snömos-termer så kan vi reda ut alla frågetecken på ett konstruktivt sätt.

Jag gör ingalunda. Däremot vill jag att du svarar på den fråga jag ställde för några inlägg sedan. Tyvärr kommer endast motfrågor, som sagt inte tillför något.

Visa signatur

Allting är gratis. Bara höja skatten.
http://imgur.com/gallery/hhD3J
I zenit av Roms storhetstid mutades romarna att rösta på senatorer i utbyte mot mutor
https://www.youtube.com/watch?v=gJ2tPMIh6u0

Permalänk
Medlem
Skrivet av wereaz:

Jag gör ingalunda. Däremot vill jag att du svarar på den fråga jag ställde för några inlägg sedan. Tyvärr kommer endast motfrågor, som sagt inte tillför något.

Jag misstänkte det,det brukar vara svårt att hitta de fel en förgrymmat sig över när det kommer till kritan.

Vad det gäller din fråga så undrar jag om det är den här du söker:

Skrivet av wereaz:

I detta fall:
Om Socialdemokraterna (ej endast ministern Morgan Johansson) i gemen står bakom att börsbolag med ojämställd könsfördelning i styrelserna skulle kunna upplösas, bör Socialdemokraterna då inte först eller samtidigt ha paragrafer i sina egna föreningsstadgar att om de inte själva är helt jämställda alltid, så skall de upplösas?

En fråga jag redan besvarat om inte till dig så till en annan användare med att det skulle vara att inskränka vårt rikes demokratiska processer. Du kan förstås omformulera dig och mena på att socialdemokraternas valberedning(ar) borde ha en liknande paragraf.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Medlem

Denna tråd:

1. Verkan
2. Fördomar
3. Orsak!

Till alldeles för stor del.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ninjaflipp:

Hur kan någon oavsett ståndpunkt läsa den här tråden utan att bli illamående av Huzzbutts inlägg?

Huzzbutts inlägg är av det mer intressanta slaget här på SweC på bra länge. Men det krävs kanske sin man för att uppskatta dem...?

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem
Skrivet av Friterad:

Jag har redan sagt att om du tycker det får du anmäla inlägget, istället upprepar du dig tusen gånger, "gasta" är bra tjatigt nu.

En moderator eller liknande får gärna förklara vad som är felet, eller kanske felsöka. Har blockerat Huzzbutt men ändå får jag synliga svar?

Det är nya SweC's fel.

Blockeringar fungerar annorlunda i den här versionen av siten; istället för att dölja andras inlägg blockeras bara PM och inlägg där de citerar dig. Anledningen till det är att vi vill minska risken för missförstånd där en grupp personer svarar varandra, men alla inte ser alla delar av konversationen. Skulle det vara någon vars åsikter du bara ogillar kanske det går att bortse från inlägget? Bryter det mot några regler så uppskattar vi också om du hjälper till med att rapportera det.

Visa signatur

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Orici:

Det är nya SweC's fel.

Blockeringar fungerar annorlunda i den här versionen av siten; istället för att dölja andras inlägg blockeras bara PM och inlägg där de citerar dig. Anledningen till det är att vi vill minska risken för missförstånd där en grupp personer svarar varandra, men alla inte ser alla delar av konversationen. Skulle det vara någon vars åsikter du bara ogillar kanske det går att bortse från inlägget? Bryter det mot några regler så uppskattar vi också om du hjälper till med att rapportera det.

Det var tråkigt.
Blockering fungerade helt perfekt i gamla SweClockers...

Visa signatur

“There will be people that are burdened by only having the capacity to see what has always been instead of what can be.
But don’t you let that burden you.”

Permalänk
Medlem
Skrivet av Orici:

Det är nya SweC's fel.

Blockeringar fungerar annorlunda i den här versionen av siten; istället för att dölja andras inlägg blockeras bara PM och inlägg där de citerar dig. Anledningen till det är att vi vill minska risken för missförstånd där en grupp personer svarar varandra, men alla inte ser alla delar av konversationen. Skulle det vara någon vars åsikter du bara ogillar kanske det går att bortse från inlägget? Bryter det mot några regler så uppskattar vi också om du hjälper till med att rapportera det.

Självklart kan jag ignorera det. Det han gör är ju att upprepade gånger vara irriterande och leka polis. Som du kanske vet så påstår han att mitt första inlägg var meningslöst osv osv, tycker han det får han anmäla det och inte stå och tjata

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Huzzbutt:

Nu svajar du runt inne på validitet och då gäller att jag inte behöver hitta någon som överstiger din trovärdighet utan är likvärdig, Kalle 5 år hade räckt gott och väl.

Men det är inte någon rättegång när bevisen samlas in och presenteras utan mina åsikter om radikala feminister som vädras och om du tycker trovärdigheten är som kalle 5 år för att jag inte lämnar en professionellt utförd psykologisk analys på den radikala feministiska rörelsens medlemmar som stärker mina påståenden när jag tycker deras ord och handlingar visar labilt psyke så är det inget jag ligger sömnlös över

kanske är det p.g.a olyckliga omständigheter, hormonell obalans, testosteron, tappad i golvet som barn, droger, det är jag inte är kvalificerad att avgöra så håller mig till labil för uppenbara problem har dom

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Medlem
Skrivet av lord_vasagos:

Men det är inte någon rättegång när bevisen samlas in och presenteras utan mina åsikter om radikala feminister som vädras och om du tycker trovärdigheten är som kalle 5 år för att jag inte lämnar en professionellt utförd psykologisk analys på den radikala feministiska rörelsens medlemmar som stärker mina påståenden när jag tycker deras ord och handlingar visar labilt psyke så är det inget jag ligger sömnlös över

kanske är det p.g.a olyckliga omständigheter, hormonell obalans, testosteron, tappad i golvet som barn, droger, det är jag inte är kvalificerad att avgöra så håller mig till labil för uppenbara problem har dom

Det enda du har gjort Vasagos är att spy galla och i det värvet är du likställd med vilken 5-åring som helst. Jag behöver inte göra mer än att konstatera att inget du säger är relevant och så är det med det.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Medlem

när allt är jämställt ur ett "soft" (normativt, samhällsvetenskapligt, feministiskt, gender osv) perspektiv kvarstår enkom de skillnader som härleds till fysikaliska variabler (biologi, arv osv).

diskussionen är just nu inte om könsdiskrimineringens orättvisa, och ingen har nog hittills i tråden argumenterat för att det inte finns kulturella betingelser av orättvisa förväntningar på individer baserat på kön.

feminism upplevs av flera "vanliga" dvs akademiskt oinsatta individer i tråden som något som har gått överstyr, och detta kan härledas till mediala synligheten av korkade påståenden från "feminister" med mer extrema synsätt. Likaså kan detta försvaras om man ser det som satir som sparkar uppåt (givet antagandet om att män är över kvinnor). Definitionen av feminism har dock inte ändrats, och de som en gång kallat sig för feminist kan fortfarande göra det utan någon ökad extremifiering av åsikt. Det handlar likväl om jämställda rättigheter som människa oavsett biologisk konfiguration.

Det finns dock en rädsla bland många, uppenbart i tråden, att ideologi är starkare är vetenskaplighet i diskussioner om feminism... att teorier med en stark ideologisk komponent ses som viktigare än vetenskapigt genomförd forskning. Teorier som inte är testningsbara och hypoteser som drivs utan att acceptera utmaning är INTE ett bra sätt att nå till sanningen. Om dessa teorier därför blir underlag för politiska beslut så är sannolikheten hög att besluten får dåliga konsekvenser, och landet blir sämre.

Denna tråd har utmynnat i en pajkastning om retorik och ad hominem argument och tyvärr verkar ingen vilja hjälpa andra att förstå synsätten på ett bättre sätt, utan håller sin linje samtidigt som fokus läggs på diskvalificering av inläggen hos motparterna.

Vi närmar oss partiledardebattnivå. Och den är värre än Kalle 5. Kalle 5 har nämligen 0 livserfarenhet och outvecklad kognitiv förmåga, men politiker är intresserade av att yttra sig starkt och kompromisslöst utan att vara emottaglig för alternativa synsätt eller fakta.

på swec bemöter vi normalt sån argumentationsteknik med "fanboi"
eller "trollolol"

Visa signatur

enthooEvolvTGlass; MSI-Z97Gaming9-ACK, 4790K, 32GbRAM, samsung840Evo, Intel520-240gb, Kraken-X61, evga980ti ACS2.0+, seasonic660Wplatinum. Sennheiser PC360, SiberiaV2. WACOMbambooA5. SaitekCyborgEVO. XboX1BTcontroller. NAD3020d + B&W 686 S2
+Lenovo thinkpad s540
World of Tanks, Elite:Dangerous (solo), Star Citizen, anything Co-op

Permalänk
Medlem
Skrivet av ox4:

när allt är jämställt ur ett "soft" (normativt, samhällsvetenskapligt, feministiskt, gender osv) perspektiv kvarstår enkom de skillnader som härleds till fysikaliska variabler (biologi, arv osv).

diskussionen är just nu inte om könsdiskrimineringens orättvisa, och ingen har nog hittills i tråden argumenterat för att det inte finns kulturella betingelser av orättvisa förväntningar på individer baserat på kön.

feminism upplevs av flera "vanliga" dvs akademiskt oinsatta individer i tråden som något som har gått överstyr, och detta kan härledas till mediala synligheten av korkade påståenden från "feminister" med mer extrema synsätt. Likaså kan detta försvaras om man ser det som satir som sparkar uppåt (givet antagandet om att män är över kvinnor). Definitionen av feminism har dock inte ändrats, och de som en gång kallat sig för feminist kan fortfarande göra det utan någon ökad extremifiering av åsikt. Det handlar likväl om jämställda rättigheter som människa oavsett biologisk konfiguration.

Det finns dock en rädsla bland många, uppenbart i tråden, att ideologi är starkare är vetenskaplighet i diskussioner om feminism... att teorier med en stark ideologisk komponent ses som viktigare än vetenskapigt genomförd forskning. Teorier som inte är testningsbara och hypoteser som drivs utan att acceptera utmaning är INTE ett bra sätt att nå till sanningen. Om dessa teorier därför blir underlag för politiska beslut så är sannolikheten hög att besluten får dåliga konsekvenser, och landet blir sämre.

Denna tråd har utmynnat i en pajkastning om retorik och ad hominem argument och tyvärr verkar ingen vilja hjälpa andra att förstå synsätten på ett bättre sätt, utan håller sin linje samtidigt som fokus läggs på diskvalificering av inläggen hos motparterna.

Vi närmar oss partiledardebattnivå. Och den är värre än Kalle 5. Kalle 5 har nämligen 0 livserfarenhet och outvecklad kognitiv förmåga, men politiker är intresserade av att yttra sig starkt och kompromisslöst utan att vara emottaglig för alternativa synsätt eller fakta.

på swec bemöter vi normalt sån argumentationsteknik med "fanboi"
eller "trollolol"

En diskussion av den typ du söker hade aldrig handlat om det specifika ämnet utan orsaken till det: i det här fallet så hade det varit vetenskapsteori och då hade det heller inte varit mycket till diskussion i och med att det vetenskapsteoretiska är ett ramverk och feminismen är ur det perspektivet är en godtagbar struktur.

Vilket för oss in på den distinktion du vill göra, skilja ideologi från forskning. De flesta av våra ideologier har ett underliggande vetenskapsteoretiskt ramverk: Rasismen hos SD, Idealismen hos Högern, Marxismen hos Vänstern.
Teorier såsom dessa är nödvändiga krav för forskning och de presenteras tidigt i varje uppsats och avhandling. För att ett vetenskapligt verk ska anses vara vetenskapligt så måste det ha ett objektivt perspektiv, ett objektivt perspektiv är emellertid omöjligt och därför har man ett öppet redovisat subjektivt perspektiv, inom fysiken är det rådande naturlagar och inom matematiken är det de rådande matematiska lagarna.

Vredet går dock till elva.

Jag misstänker att de flesta är här för att uttrycka sin åsikt om saker och ting och det är alltigenom gott, det är också gott att dessa åsikter bemöts. Nästa rimlig perspektiv är inte att övertyga motståndaren utan att övertrumfa den. När två politiker möts i en debatt så söker de inte övertyga varandra utan väljarna. Man kan tycka vad man vill om det, men det går igenom i de flesta sammanhang ty den specifika diskussionen utgör ingen grund för konsensus.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Huzzbutt:

En diskussion av den typ du söker ...
... ty den specifika diskussionen utgör ingen grund för konsensus.

Tack huzzbutt, jag fattar vart jag gått fel i läsningen av diskussionen.

Det som belästa feminister (då snackar jag om samhällsideologerna, inte de som tycker att jämställdhet är bra) har som ramverk för diskussion är en överideologi som inte handlar om att söka sanningen (i den mening en matematiker gör det), utan forma den utifrån egen begreppsbild. Diskussioner i ämnet handlar mer om maktspel än om lärdomar, och ämnet i sig formas så att det blir oangreppbart.

Jag är ändå glad att ha deltagit i diskussionen eftersom den gav mig ett bättre perspektiv på hur "debatten" egentligen är, vad den syftar till och varför konflikterna tenderar vara olösliga. Jag är naturvetare till professionen och har därför ett mindset som uppenbarligen inte lämpar sig för vidare deltagande i denna tråd. Liten disclaimer: med skrivna ordet i detta format är tonläget lätt att misstolka - därför vill jag förtydliga att det jag precis skrivit ska läsas neutralt, och inte med sarkasm, ironi eller bitterhet. Jag kommer alltid att ingå i diskussion eller debatt med ställningstagandet att mina ingångsåsikter måste vara öppna för revision, annars finns inget syfte med interaktionen. Som sagt: naturvetare, inte politiker/retoriker.

Visa signatur

enthooEvolvTGlass; MSI-Z97Gaming9-ACK, 4790K, 32GbRAM, samsung840Evo, Intel520-240gb, Kraken-X61, evga980ti ACS2.0+, seasonic660Wplatinum. Sennheiser PC360, SiberiaV2. WACOMbambooA5. SaitekCyborgEVO. XboX1BTcontroller. NAD3020d + B&W 686 S2
+Lenovo thinkpad s540
World of Tanks, Elite:Dangerous (solo), Star Citizen, anything Co-op

Permalänk
Moderator
Festpilot 2020, Antiallo

*Tråd låst pga pajkastande och en mängd olämpliga ordval i vissa inlägg*

Jag bedömmer om tråden skall rensas eller förbli låst när jag har mer tid.

/David, - Moderator

EDIT: Tråden förblir låst.

Visa signatur

 | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret | Geeks Discord |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin