Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Problem med in-ear/mikrofon

Permalänk

Problem med in-ear/mikrofon

(Hoppas tråden passar här under Ljud, annars får någon moderator flytta på den...)

Köpte Skullcandy Ink'd Mic'd för något år sedan, egentligen för att ha när jag tränar men så har det blivit dessa jag använder när jag spelar spel också. Har märkt att mikrofonen ibland varit aktiv när jag lirar spel och ibland inte, har inte brytt mig så mycket eftersom det inte varit spel som krävt någon kommunikation... men... skaffade GTA V nu när det kom till PC o då tänkte jag att där kan det ju vara bra att kunna snacka med andra. Vilket helt enkelt inte går - det kommer inget ljud. KOllat inställningar i både Windows & spelet men där ses bara datorns interna ljudkort (Realtek...). Någon som har en aning om man kan fixa till det här? Eller ska man bara ge fan i det o köpa ett "riktigt" headset istället?

(Och ja, jag har testat med dem i mobilen, funkar utan problem där)

Permalänk
Medlem

Det är ju en sådan 3.5 kontakt med 3 "pluggar"(vad de nu heter). Som funkar i mobilen osv, men tror inte de funkar öht till datorer? Förutom ljudet då givetvis. Har nog aldrig sett en sådan i något moderkort.

Visa signatur

Life is so wonderful, Life is so beautiful, Stay a while, No one gets out alive.
Life is so wonderful, Life is so beautiful, Just smile, No one gets out alive.

Permalänk

får väll köpa en splitter i så fall? vet inte riktigt vad dom heter men tror det finns så man splitta tex mobil headset till 1 > 2x3.5 för mic och ljud så du separer ljud gångarna till datorn

Visa signatur

[CPU: AMD Ryzen 5 5600X@ 4.85GHz ][GPU: ASUS GTX1070TI Strix][MB: Asus ROG Strix B550-F Gaming]
[RAM: G.Skill Aegis 32GB 3000MHz][DAC/Amp: Asus Xonar Essence One]
[Dator Lurar: Sennheiser HD650 & Beyerdynamic DT880 Pro 250Ω]

Permalänk

OK, tack för svaren! Undrar vilken mick det var som aktiverades ibland när jag lirade Garden Warfare, lätt förvirrande. Jag kan se ibland när jag t ex hostar till att mitt nick tillsammans med en högtalar-ikon visas, precis som när någon snackar. Men bara ibland... förvirrande som sagt.