Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Hjälp mig att klura ut det här med bärbara högtalare

Permalänk

Hjälp mig att klura ut det här med bärbara högtalare

Tjena! Behöver hjälp och tänkte att ni säkert kan hjälpa till.
Jag har två stora passiva högtalare (antar jag att det är? Bara högtalarsladdar från dem, ingen ström etc.) som jag ska använda utomhus med min telefon för musik. Jag har förstått att en standard telefon inte orkar driva sådana högtalare och att man behöver en förstärkare eller dylikt. Går det att seriekoppla någon aktiv högtalare/förstärkare så att jag kan använda mina högtalare istället för att lägga pengar på ett nytt stort ljudsystem.
Förstår att det är rörigt, men jag har inte riktigt koll på vad jag skriver om och då blir det så ibland. Tacksam för hjälp

Permalänk
Medlem

du behöver en förstärkare, kolla impedansen(ohm) på dina högtalare och effekt(watt) sen köper du en förstärkare utifrån dina högtalares krav. Sen finns det förstäkare med bluetooth etc utifrån dina önskemål. För står inte vad du menar med seriekoppla du kopplar in högtalarna i förstärkaren sen din telefon i den.

Permalänk

SOM TIDIGARE SAGT BÖRJA MED ATT VISA BILDER VAD DET ÄR FÖR HÖGTALARE VI PRATAR OM!
och eventuella klisterlappar på baksidan som talar om speccifikationerna för dessa så ska vi nog kunna guida dig fram till nått.

detta är ett exempel på hur baksidan på en simpel förstärkare ser ut.

telefonen kopplas in via porten som heter AUX/Input och högtalarna ska sitta på de andra portarna märkta med RIGHT och LEFT där röd är + och svart är - kabeln dvs högtalarna ska sitta i en ledig röd och en svart port var.

dvs serie och parralellkopplingar kan du glömma helt såvida vi inte snackar om att bygga själva högtalaren också för att du bara har själva elementen.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

Denna förstärkare borde vara var mans egendom...
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1124749

Dynavox DA-30

Den såldes/säljs också som: Sonic T-amp Gen2, OPI T-Amp Gen2, Orb och Stellar Labs (Stellar Labs, anges till 30W men ska läsas som 2x15W).

Sonic T-amp Gen2

OPI T-Amp Gen2

Orb Audio Mini-T

Stellar Labs 50-10145

Annars ger de 2x15W och har den underbara finessen att de kan drivas av 8st AA-batterier.
Dynavox DA-30 spelar upp mot ett dygn, +20 timmar på en uppsättning AA-batterier.

Har själv en OPI T-Amp Gen2, sedan 2010 som länge drivit ett par Dynavoice Magic S-4v1 högtalare som köksstereo. Ersatt den där med en Dynavoice D-amp2.
Nu används OPI T-Amp Gen2 som förstärkare av ett par Dynavoice Comet C1 som datorhögtalare i sovrummet.

Fördelen är att man lätt kan ta ut OPI:n ut på altanen och låta den driva ett par gamla plasthögtalare från en kasserad kompaktstereo. utan att behöva dra strömsladd. Den har också 3,5mm hörlursuttag om man vill använda den som en hörlursförstärkare...

Beror på TS högtalare om detta lilla underverk är något att ha för TS.

Visa signatur

Huvuddator: i5-6600K, GTX 970, 8GB DDR4 2660MHz, Maximus VIII Gene MK, 120GB SSD+250GB SSD+240GB SDD, Linux Mint 18.2/Win7

Mest använda datorn Acer E3-112: Linux Mint 18.1, helt fläktlös, N2830 500GB 750EVO. För surf+film+musik vid "nanna kudde dax.