Ang säkerhetskopiering Win 10 laptop

Permalänk
Medlem

Ang säkerhetskopiering Win 10 laptop

Det finns ju så mycket nu när det gäller säkerhetskopierings funktioner och vad som ska kopieras pr automatik och inte samt vars? Och är dock inte allt för mycket insatt i detta och hur jag ska gå tillväga utan rätt oinsatt.

- Tex manuellt skapa en återställningspunkt eller pr automatik att skriva över den vid nya uppdateringar av filer till ett valt begränsat GB område eller fullt område?

- Spara filhistorik löpande på HDD eller på en extren usb-enhet eller virituell HDD eller vi behov och välja mapp eller fil?

- Göra en systemavbildning av hela OP systeme vilket jag anser är icke nödvändigt nu att säkerhets kopiera hela windows på hela 100 GB !! Men man kan väl komprimera det sen. Om det nu även inkl egna tillagda filer som tillkommet som filmer etc med stora GBs.

************************************************************

1 - Till saken. Win 10 har gjort det lite krånkligt för mig här. Jag vill ju skapa eller aktivera en återställningspunkt som är inte allt för avlägsen tex just nu idag denna tid och datum på det jag har installerat på HDD som anses fungera bra.

1.1 - Dvs att jag vill ju INTE radera allt på HDD dvs (formatera/ tot systemåterställning/ fabrik) ...
1.2 - och jag vill INTE heller att göra en automatisk delvis återställning (dvs att ta bort alla win uppdateringar och installerade appar MEN BEHÅLLA sina egna filer som tillkommet, musik, dok, spel, bilder, osv.)

1.3 - Jag vill ha möjlighet förutom dessa punkter 1.1 och 1.2 att välja en tidpunkt och helst att den automatisk har några tidpunkter efter varann allt eftersom jag använder datorn. Dvs tex idag och som en vecka på tex max 3 återställningspunkter som påverkas såklart av vad jag installerat tof på datorn eller får för problem med dator ev. Dvs får jag virus som jävlas med datorn direkt med installerat program. Så vill jag kunna återställa datorn gärna så nära bakåt i tiden som möjligt från eländet så bara det programmet raderas och försvinner ut i cyberspace liksom.

Har aktiverat systemskydd manuellt efter win 10 updaten, och angett max GB område manuellt på systemskydd på usb-inkopplat, recovery samt Win C: hdd system. Vad kommer att hända nu? hur många återställningspunkter kommer jag få på vardera eller bara på C :HDD. Hur ofta uppdateras det och utbytts återställningspunkter?

************************************************************

2 - Skapa en återställningsenhet (extern usb minne) på minst 32GB, men varför står det att. Allt innehåll på enheten tas bort av 1TB ? Av vilken orsak? Varför kan jag inte välja att spara på HDD på datorn? För att sedan överföra det till en extern HDD eller virtuell? eller varför kan jag inte välja nätverksplats för virituellt köpt eller fått HDD minne på nätet?

************************************************************

3 - Varför kan jag inte välja att spara filhistorik på HDD på datorn? (Filhistorik är på eller av som jag vill) För att sedan överföra det till en extern HDD eller virtuell för att överskrivas med nytt material ej samma? eller varför kan jag inte välja nätverksplats?

3.1 - Hur kan jag synkronisera fil-historik och vad som som jag väljer att spara pr automatik löpande uppladdning/ internetuppkopplong eller vid start och stopp manuellt till en virituell HDD, tex google drive eller bara det inbyggda online till Onedrive.?

Permalänk
Medlem

Möjligtvis har jag löst delvist vissa frågetecken på dessa punkter ovan men mycket tacksam för länkar och svar på allt?