Dator fastnar ofta i Windows-boot logon vid omstart

Permalänk
Medlem

Dator fastnar ofta i Windows-boot logon vid omstart

Hejsan, jag har sedan jag köpte min nya Newton R3 1000W PSU haft problem med boot. Det händer fortfarande, men mindre och mindre. Det som händer är att datorn sitter i moderkorts-splashen i flera minuter innan den bootar Windows. Det händer ibland att BIOS laggar så mycket att man kan kalla det ett bildspel (inte ens 1 FPS), men det har inte hänt på väldigt länge nu.

Men så har det uppkommit ett till liknande problem sedan jag köpte en USB-hub (3.0). Nu fastnar datorn nästan alltid när jag startar om den eller startar den för "första gången" efter strömmen gått ur den. Den fastnar i Windows-boot logon nämligen. Ni vet den Windows 10-logon som kommer upp och ett litet rullande hjul nedanför, där fastnar datorn. MEN. Kugghjulet dyker inte upp. Så jag ser bara Windows 10-logon och inget laddar.

Vet inte om det är värt att nämna men inga USB-enheter funkar vid det tillfället (jag tror dock det ska göra så just under den fasen i Windows-boot?) men men.

Specs borde ni se i min signatur och jag kör som sagt Windows 10 Pro.

Tog en random bild på Google, så här ser det ut:

Permalänk
Vila i frid

Vad händer om du byter tillbaks till det nätaggregat du hade förrut?

Permalänk
Medlem
Skrivet av hasenfrasen:

Vad händer om du byter tillbaks till det nätaggregat du hade förrut?

Det hann jag inte testa, en kompis lånar det just nu eftersom problemet inte uppstod direkt, det var först när jag samtidigt bytte mitt chassi tror jag det uppstod. Det var väldigt länge sen nu, men definitivt väldigt kort efter att jag bytte PSUn.

Jag skulle kunna ta tillbaks det gamla en dag och testa men det är såklart inte säkert det hjälper. Men finns där något som ni just nu kan föreslå innan jag testar det?