Vad händer i världen? Finns det en hemlig agenda?

Permalänk
Medlem

@Stoff3th3m4n: Som vanligt från din sida generaliseringar och personangrepp, du vet inget om min världsbild, hur jag röstar eller någonting annat, du tror dig givetvis detta, plötsligt så var din egna åsikt inte alltför komplex. Jag tror vi hade kunnat hjälpa många fler om det politiska klimatet faktiskt hade varit lite mer sunt, om människor som du inte valt att sätta etikett på alla som försöker lyfta problemen. Jag tror på att dem flesta vill hjälpa till skillnad från dig, men jag är även klok nog att förstå att det kommer givetvis ske på bekostnad av andra, oftast dem som står längre ner på samhällsstegen. Arbetslösheten och segregationen kommer bli än större i dem områdena det redan är oroväckande högt i. Jag vet att nya medborgare utan kapital inte kommer bo brevid förmögna ansvariga politiker, inte ens i närheten heller. Jag vet vilken utveckling det brukar bli när du lämnar folk utan val, utan möjlighet till arbete och egen försörjning.

Du tror att dem där 23% är någonting jag tror? Jag tror ingenting, men jag tror man borde stödja dem liberala krafterna som finns inom den muslimska världen, men visst försvara du sharia.
http://www.theguardian.com/uk-news/2016/apr/11/british-muslim...

Jag kan gärna skicka dig en kopia på min värnpliktiga krigsplacering, redo att försvara det landet och dem rättigheterna möjligtvis du tar förgivet.

Visa signatur

=)

Permalänk
Medlem
Skrivet av lolight:

Bra, du talar ur skägget. Det är precis så som alla från vänstern, socialister, ateister tror.
Nästan alla som är starkt vänster och också Ateister. Det finns en stark koppling där mellan. Är man vänster, är man troligen också ateist, samt tror starkt forskning. Ja, man har en övertro på forskningen, eller vetenskapen som de säger.
Därför tror alla från vänster att alla invandrare så småningom kommer droppa detta med gud osv. Men det stämmer inte. När de rycks från sina rötter. Ökar tron på gud och ja, de radikaliseras faktiskt också. Man kallar det för ghettoisering.
Vad religion är, vad du har fel osv får vi nog ta en annan gång.

Du har ingen som helst uppfattning om hur folk talar och vad folk tänker.

Det finns väl inte en enda människa i det här landet som tror att t ex muslimer som placeras i invandrartäta och segregerade områden kommer att skippa sin gudstro. Speciellt inte när det finns religiösa skolor och väldigt lite tryck utifrån att kritisera religionen eller visa på sekularismens enorma fördelar.

Jag förstår inte heller varför du låser upp dig på ateister. Men å andra sidan förstår jag inte mycket du skriver. Speciellt inte på ämnet om religion där du hela tiden ger sken av att vara hemskolad i en kristen sekt - där du tycks tro att kristendomen har någon som helst relevans i 2016 års Sverige som annat som en sidoaktivitet, en hobby, för några.

Permalänk
Medlem
Skrivet av backspace:

@Ozzed: Det är väl tveksamt om det finns någon yttranderättsfrihet idag eftersom det kommit fram att folk som inte stöttar nuvarande invandringspolitik är främlingsfientliga och därmed rasister.
Och sen så får man ju inte glömma bort journalister som blivit tillsagda hur de ska vinkla artiklar för att inte gynna de som är emot sagda invandringspolitik.
Journalister som blir hotade utav sina kollegor när de ifrågasätter invandringspolitiken.

Detta är nog bara toppen på isberget eftersom allmänheten inte får veta så mycket förrän media, politiker och polismyndighet bestämmer sig för att dela med sig eller när någon råkat försäga sig.

Det är ett skrämmande samhälle vi lever i och jag hoppas det blir bättre i framtiden även om det för stunden ser mörkt ut.

Hur man upplever att staten agerar i frågan ändrar inte lagen. Det står inte i YGL eller TFF att man måste gilla en viss invandringspolitik.

Och även i samhället, när man pratar med folk, så hör det till ens yttrandefrihet att sätta ettiketter på folk. Här i tråden är det ju tydligt att många tycker att media är vänstervriden. Tänk om de skulle hålla på så. "Jaha, här får man inte ens vara för en generös invandringspolitik utan att bli stämplad som vänstervriden". Och?? Spelar det någon roll vilken stämpel man får sålänge man får säga vad man vill (förutom de specificerade undantagen) utan att staten ingriper? Nej det gör det inte. Att avpixlat osv finns kvar är ett väldigt tydligt exempel på det. De är en nagel i ögat på väldigt många så hade man kunnat plocka bort dem med hänvisning till att brott begåtts så hade man nog gjort det.

Sen kan man också gräva djupare i anledningen till varför man ogillar invandringen. Är det inte rasism (att man har något emot andra raser) eller islamofobi (att man är rädd för islam, som många i tråden här verkar vara), så återstår kostnadsargumentet.

Man ogillar invandringen för att det kostar. OK... Men varför är det i så fall just invandringen som inte får kosta? Det finns massor av utgifter som staten har. Varför ska det vara prio ett att skära i invandringen?

Enda argumentet jag set rill att välja ut just invandringen att skära i är att man är rasist eller xenofob. Annars har jag svårt att få ihop retoriken. "Jag har inget emot invandrare eller islam, men jag tycker vi ska göra livet sämre för dem, och för de som följer religionen.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

Om du ställer krav på vilka som skall få bo i landet, att de måste assimileras osv, då har du ju satt upp en "plan" för hur du vill "skulptera" kulturen från statligt håll. Med Svenska ögon sett måste alltså invandrare "bli som Svenskar", om de skall accepteras.

Men ett lands kultur flyter ju omkring lite hipp happ av sig själv, om man inte aktivt motarbetar det genom diverse förbud. Det är så jag menar, så assimilering i sig tycker jag är lite vridet.

För mig räcker det att man som bosatt här självklart följer våra lagar som vi har, och de resulterar ju i att man inte tvingar folk att ha kläder de inte vill ha, inte ägnar sig åt hedersvåld, och inte ägnar sig åt terrorism, eller snor saker, och det är väl de vanligaste klagimålen folk brukar ha på invandrare, så det borde vara lugnt tänker jag.

Vilka länder har en kultur som flyter? Och vad ska du göra den dagen Islam har 51% av rösterna och de kommer att tvinga din barn att bära burka?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av lolight:

Vilka länder har en kultur som flyter? Och vad ska du göra den dagen Islam har 51% av rösterna och de kommer att tvinga din barn att bära burka?

Ingen kommer bli tvingad att bära burka förstår du väl. Islam är fredens religion. Du ser själv vad stabilt och fredligt det är i mellanöstern och på samma gång rasar krigen i EU och Skandinavien.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Friterad:

Jag tycker det är väldigt konstigt faktiskt, att en del brott inte har gått upp alls, kanske t.o.m gått ner lite. Har sett dessa grafer tidigare. Det är konstigt eftersom enligt BRÅ så är det större chans att en invandrare begår brott än en svensk, det gäller t.o.m invandrare från våra grannländer, dock är chansen störst bland invandrare från mellanöstern, asien och afrika. Och antalet invandrare har ju ökat väldigt mycket. Därför är det konstigt att siffrorna är som dom är. Ganska svårt att veta orsaken, kanske en del områden i Sverige har fått mindre brottslighet, andra kanske det har ökat. Ett annat problem med statistiken är ju också att den räknar in anmälda brott, offer osv. Har inte sett någon som räknar gärningsmän. Det kanske är fler gärningsmän än tidigare fast samma mängd brott? Om en person rånar en butik så är det ett brott som begås, är det fyra som rånar butiken så är det fortfarande ett brott som begås, fast av flera personer. Bara lite spekulation.

Granskar man statistiken lite närmare så är det inte så konstigt. Invandrare begår inte fler brott än svenskar om man jämför dem med svenskar i samma socialgrupp, snarare tvärtom. Alltså begår underklassen fler brott än andra klasser, som de alltid har gjort, och invandringen har knuffat upp fler svenskar från denna klass och då begår de färre brott när de inte är längst ner på skalan längre.

Skrivet av lolight:

Först: Tack för ett långt inlägg, du har tagit dig tid att skriva något utförligt, och det är alltid bra. För det ger så mycket mera än korta svar.
Nja, det jag menade är att vår lagstiftning är sina rötter direkt från vår kristendom. Jag vet att det nu finns de som hävdar att så inte längre är fallet och att rådande moral och lagar, är resultatet av vår moderna upplysta tid, osv. Men jag är mer tveksam. Den är naturligtvis en mix av olika saker.

Så du påstår att utan kristendomen så hade vi inte förstått att mord och stöld inte var bra? För det är ganska grundläggande saker liksom, även barn i sandlådan förstår att de inte borde stjäla varandras leksaker exempelvis.

Citat:

Man kan dock se på andra länder som vi kallar "medeltida" och deras lagstiftning. Det finns dock inget som hindrar att vi kommer dit igen. Som exempel kan vi ta Somalia, som hade mycket bättre moral, lagar osv innan islam gjorde sitt intåg och förstörde det landet. Nu går alla kvinnor i stora tygstycken. Förr var de halvnakna.

Somalia är ett härke men det beror förstås på mångårigt inbördeskrig (som har en hel rad orsaker, bland annat västs imperialism och motsättningar mellan olika folkgrupper i landet), svält och fattigdom, inte på islam. Sen använder förstås de med makt islam som en ursäkt för att få igenom vad de vill, på samma sätt som exempelvis Europas "blåblodiga" gjorde under medeltiden.

Citat:

Ja, är glad att du skrev detta. För det är pudelns kärna. Det är verkligen så som 87% eller vad man ska kalla dem, tror. Jag försöker alltid se saker ur alla perspektiv och har verkligen funderat på hur dessa 87% resonerar. Och det var precis så som jag trodde att de tänker.

Det är ingen hemlighet. Hade du hängt med i debatten så hade du inte behövt fundera så mycket på hur "vi andra" resonerar.

Citat:

Som jag skrev tidigare. Ni tror verkligen att innerst inne är alla bara moderna människor och tänker som svenskar gör.
Få de bara leva här och växa upp i vårt moderna land. Så kommer de att så småningom bli som vi svenskar är. De kommer att Assimileras och deras kulturyttringar och religion kommer bara att vara en spännande krydda? Ja, det är så ni tänker.

De är människor precis som vi och är ute efter samma saker som vi är (exempelvis trygghet och frihet) så det finns ingen anledning att tro att de inte skulle assimileras in i vårt samhälle. Deras religion kommer förstås att blekna med tiden precis som vår har gjort när de får mer kunskap om verkligheten och omvärlden. Självklart är detta avhängigt integration vilket vi inte är så bra på och således kan det i en del fall dröja tills nästa eller näst-nästa generation men förr eller senare så kommer de att bli upplysta precis som vi blev.

Citat:

Jag tror inte på det. I ryggen har jag forna tiders nationalism, så som Sossarna var tidigare. Dvs folkhemmet, ingen invandring.

Världen ser inte ut som på femtiotalet och du kan inte vrida tillbaka klockan dit. Sen tror jag du har en övertro på det förflutna, vi är alla invandrare någonstans liksom, mina förfäder kom hit på 1500-1600-talen exempelvis, så att fokusera på korta perioder där vi inte hade så mycket inflytande utifrån och tro att vårt välstånd kommer av dem är en feltolkning.

Citat:

Och jag har Japan, ingen invandring alls. Eller andra länder, det är bara vi som är sådana här. Så extrema. Ni dissar alla andra som orationella. Där går skillnaden i synsätt.

Det är roligt att du påstår att alla andra inte är som oss men ändå tar du bara upp Japan hela tiden. Det går inte så bra för Japan nu, mycket på grund av att deras befolkning blir allt äldre på grund av välstånd (= mindre barnafödande) och väldigt liten invandring.

Citat:

Ok då. Kalla det för limmet, eller man brukar prata om hur människor litar till varandra. Här har vi haft världens högsta tillit.
Och du inte vill kalla det för kultur. Kanske är fel ord.

Men vad tror du tilliten beror på liksom? Vi har haft ett stabilt samhälle under lång tid och folk fick det bättre från att vi införde allmänna val och politikerna blev tvungna att anpassa sig efter allmänheten tills någon gång efter 1980 när nyliberalismen började få fäste och kurvan började peka neråt igen, och således litar man på staten. Kommer man från Syrien eller Somalia så har man inte den historiken och således har man inte den tilltron till staten utan istället fäste man den på exempelvis familjen eller kyrkan. En del har förstås svårt att förstå denna aspekt av Sverige när de kommer från den typen av länder och när Sverige fallerar i integration och liknande men deras barn eller barnbarn som kommer att växa upp här kommer förstås att se vårt samhälle som deras och så vidare.

Citat:

Nationalism är ingen kultur. Det är en ställningstagande att man ser konceptet med nationsgränser som bra fungerande. Och varför har man då skapat dessa nationsgränser från början? Det kan du kolla. Jo som jag skrev. För att det fungerar så bra. Det minskar krig och det ökar välstånd och frihet.

Nu börjar vi komma in på en mer filosofisk debatt men människor har en tendens att gruppera sig och ju större grupperingar desto mer makt till den som styr gruppen liksom. För att behålla den makten var det förstås viktigt att avgränsa gruppen tydligt så att man fick den att se sig som en grupp och såg på andra grupper som utomstående och därmed nationalism. Det hindrade förstås inte att de med makt fortsatte att försöka expandera "sin" grupp till att innefatta fler områden och fler människor, som med imperialismen eller stormaktstiden exempelvis.

Citat:

Du skriver så, jag håller inte med.

Vad är det du inte håller med om? Att vår process för att stifta lagar i det mesta ser ut som övriga demokratiska länders processer för att stifta lagar? Att det inte är en del av en specifikt svensk kultur? Jag menar, det är förstås en del av vår kultur precis som det är en del av Chilensk kultur eller Japansk kultur, ett demokratiskt parlament, alltså valt av folket, bestämmer vilka lagar vi ska ha och sen följer folket det mer eller mindre.

Citat:

Greker är extremt lika svenskar. Så där ser jag inga svårigheter alls.

Hur då menar du? För att de är kristna? Och exempelvis turkarna är inte extremt lika oss för att de är muslimer (trots att de är bra mycket mer lika grekerna än vad vi är)? Dina fördomar spelar in ganska hårt här.

Citat:

Jag ser inte den utvecklingen. Jag tror att landet istället för att bli nästan så som det varit förr. Att vi kommer förändra de som kommer och deras barn. Till att landet istället blir mycket mera som det är från där de kommer från.
Om vi pratar om MENA människor då. Som jag skrev invandrare är väldigt olika och på olika nivåer. Det bara är så.

Det bara är så är inget argument. Att invandrare är olika är inget jag argumenterar emot, de är de precis som vi svenskar också är olika och på olika nivåer. Men de är likväl människor och strävar efter samma saker vi människor i detta land.

Citat:

Bra, du talar ur skägget. Det är precis så som alla från vänstern, socialister, ateister tror.
Nästan alla som är starkt vänster och också Ateister. Det finns en stark koppling där mellan. Är man vänster, är man troligen också ateist, samt tror starkt forskning. Ja, man har en övertro på forskningen, eller vetenskapen som de säger.

Jag tror att vi skiljer oss på hur vi ser på samhället och kunskap ganska rejält. Vetenskap är motsatsen till religion i mina ögon, ta reda på fakta, verifiera och presentera den och gör om detta ju bättre man blir på att ta reda på faktan mot att hitta på något helt ur det blå och låtsas att det är sanningen oavsett hur mycket bevis det finns för motsatsen. Alla världsreligioner har förstås gått ifrån detta nu i deras större inriktningar, exempelvis säger inte Vatikanen att jorden är 6000 år; att jorden är universums mitt eller att pi är exakt tre som det står i bibeln och det är förstås för att det bevisligen inte är så. Men guds ord är fortfarande ofelbara man ska bara tolka dem mer bildligt...

Sen att många vänstermänniskor skulle vara ateister kan mycket väl stämma, men det är inte så konstigt. Ateism följer intelligens och kunskap precis som bokstavstro på religion följer motsatsen.

Citat:

Därför tror alla från vänster att alla invandrare så småningom kommer droppa detta med gud osv. Men det stämmer inte. När de rycks från sina rötter. Ökar tron på gud och ja, de radikaliseras faktiskt också. Man kallar det för ghettoisering.

Jo, det finns en risk för det men det har inte att göra med deras religion direkt utan med segregering och misslyckad integration. Om de flesta muslimer hamnar i ett område med bara andra muslimer och deras barn får gå i muslimsk skola och så, så kommer förstås integrationen, i bemärkelsen att frångå sin bokstavstro på religionen, att ta väldigt mycket längre tid. Men det är inte oöverkomliga problem på något sätt. Ställ samma krav på muslimska skolor som på andra om att redovisa fakta på exempelvis naturkunskapen och att hålla de religiösa idéerna till religionsundervisningen så kommer barnen att lära sig att religionen inte är sanningen i alla frågor. Och även om merparten av muslimerna i Sverige skulle bo i områden med andra muslimer så är de ju fortfarande i Sverige och får följa svenska lagar, får ta del av det svenska välfärdssystemet, jobbar på svenska företag och liknande så de blir ju integrerade i alla fall.

Citat:

Vad religion är, vad du har fel osv får vi nog ta en annan gång.

Ok.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Mr.Borka:

Det finns väl inte en enda människa i det här landet som tror att t ex muslimer som placeras i invandrartäta och segregerade områden kommer att skippa sin gudstro. Speciellt inte när det finns religiösa skolor och väldigt lite tryck utifrån att kritisera religionen eller visa på sekularismens enorma fördelar.

Jag förstår inte heller varför du låser upp dig på ateister. Men å andra sidan förstår jag inte mycket du skriver. Speciellt inte på ämnet om religion där du hela tiden ger sken av att vara hemskolad i en kristen sekt - där du tycks tro att kristendomen har någon som helst relevans i 2016 års Sverige som annat som en sidoaktivitet, en hobby, för några.

Invandrare placeras inte någonstans. De väljer själva var de vill bo. Och de väljer områden där det redan bor andra invandrare från egna kulturen. Vi ser samma sak i USA. Det bildas städer som tex är spansk språkiga och där det enbart bort folk frå egna gruppen. Om de så är från Mexiko eller så kan det bildas städer där det till 80% bor svarta.

Om du tror att muslimer kommer att sekulariseras tror du enormt fel. Bara att kolla på den historiska utvecklingen för Egypten och vad som hände där.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av snajk:

Granskar man statistiken lite närmare så är det inte så konstigt. Invandrare begår inte fler brott än svenskar om man jämför dem med svenskar i samma socialgrupp, snarare tvärtom. Alltså begår underklassen fler brott än andra klasser, som de alltid har gjort, och invandringen har knuffat upp fler svenskar från denna klass och då begår de färre brott när de inte är längst ner på skalan längre.

Somalia är ett härke men det beror förstås på mångårigt inbördeskrig (som har en hel rad orsaker, bland annat västs imperialism och motsättningar mellan olika folkgrupper i landet), svält och fattigdom, inte på islam. Sen använder förstås de med makt islam som en ursäkt för att få igenom vad de vill, på samma sätt som exempelvis Europas "blåblodiga" gjorde under medeltiden.

Det är ingen hemlighet. Hade du hängt med i debatten så hade du inte behövt fundera så mycket på hur "vi andra" resonerar.
De är människor precis som vi och är ute efter samma saker som vi är (exempelvis trygghet och frihet) så det finns ingen anledning att tro att de inte skulle assimileras in i vårt samhälle. Deras religion kommer förstås att blekna med tiden precis som vår har gjort när de får mer kunskap om verkligheten och omvärlden.

Man skulle kunna sammanfatta det du skriver med att "Islam / religionen kommer att blekna med tiden och inte vara relevant för vårt lands samhällsutveckling". Det är så du tror eller tycker. Jag anser det bara vara fel, fel.

Somalia, var inte ett land som strängt följde Islam för bara 30 år sedan. Men med invandring från andra länder och att Islam fick fotfäste i det landet. Så blev det så. Det landet är nu förlorat. Det beror inte på korruption eller fattigdom. Många svenskar går fortfarande omkring och tror att Afrika är väldigt fattigt. Det är det inte längre. Många länder har samma nivå som länder i tex öststater.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lolight:

Vilka länder har en kultur som flyter? Och vad ska du göra den dagen Islam har 51% av rösterna och de kommer att tvinga din barn att bära burka?

Alla? Eller tycker du det finns något land vars kultur ser likadan ut idag som för 100 år sedan, t. ex? Teknikutveckling är en viktig del i kulturen, och den går idag fortare än någonsin.

Jag ser det inte för troligt att ett islamistiskt parti med en sådan aganda kommer komma in i riksdagen ens en gång, så det är nog lugnt...

Och Burka? Det har jag aldrig ens sett personligen.

Jag bor i ett invandrartätt område i Jönköping och det närmsta jag kan komma är att en och annan bär Hijab. Aldrig ens sett någon med Niqab.

Men sedan finns det ju en annan aspekt också. OM det nu är så att 51% av Svenskarna vill ha Burka så är det ju ett demokratiskt beslut i så fall, och då får man väll finna sig. Annars är man ju bara en låtsasdemokrat.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Vad har hänt med Sweclockers? Jag minns en tid när trådar som denna inte existerade och det var ett forum för nördar dit man kunde gå för att få råd om allt mellan skrivare och spel till ljudanläggningar. Nu har forumet invaderats av SDare, Putinkramare och sionister.

Permalänk
Skrivet av Friterad:

Jag tycker det är väldigt konstigt faktiskt, att en del brott inte har gått upp alls, kanske t.o.m gått ner lite. Har sett dessa grafer tidigare. Det är konstigt eftersom enligt BRÅ så är det större chans att en invandrare begår brott än en svensk, det gäller t.o.m invandrare från våra grannländer, dock är chansen störst bland invandrare från mellanöstern, asien och afrika. Och antalet invandrare har ju ökat väldigt mycket. Därför är det konstigt att siffrorna är som dom är. Ganska svårt att veta orsaken, kanske en del områden i Sverige har fått mindre brottslighet, andra kanske det har ökat. Ett annat problem med statistiken är ju också att den räknar in anmälda brott, offer osv. Har inte sett någon som räknar gärningsmän. Det kanske är fler gärningsmän än tidigare fast samma mängd brott? Om en person rånar en butik så är det ett brott som begås, är det fyra som rånar butiken så är det fortfarande ett brott som begås, fast av flera personer. Bara lite spekulation.

Spekulera och tyck vad du vill, jag är mer intresserad av fakta. Det verkade på ditt tidigare inlägg som om du hade belägg för att Sverige är otryggare än någonsin. Ge mig gärna dina källor. Jag har försökt visa på flera sätt nu att det inte är mycket mer otryggt nu än förr.

Permalänk
Medlem
Skrivet av wow_jon:

Vad har hänt med Sweclockers? Jag minns en tid när trådar som denna inte existerade och det var ett forum för nördar dit man kunde gå för att få råd om allt mellan skrivare och spel till ljudanläggningar. Nu har forumet invaderats av SDare, Putinkramare och sionister.

I Feedback-forumet finns ett förslag om att förbjuda politiska diskussioner på Sweclockers. Det tänker de dock inte göra men de säger att de är "väl medvetna om problemen", och att det jobbas på en lösning.

Jag skulle vilja ha tillbaks blockeringsfunktionen. Den du blockerar ser inte dina inlägg och du ser inte hens inlägg heller. Så skulle forumet bli mer trevligt för alla och man skulle slippa trollande och personangrepp.

Edit: länk http://www.sweclockers.com/forum/trad/1418746-ta-bort-politis...

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av lolight:

Man skulle kunna sammanfatta det du skriver med att "Islam / religionen kommer att blekna med tiden och inte vara relevant för vårt lands samhällsutveckling". Det är så du tror eller tycker. Jag anser det bara vara fel, fel.

Du tycker det är fel på grund av vad? Din magkänsla? You shouldn't listen to your gut, your gut has shit for brains...

Citat:

Somalia, var inte ett land som strängt följde Islam för bara 30 år sedan. Men med invandring från andra länder och att Islam fick fotfäste i det landet. Så blev det så. Det landet är nu förlorat. Det beror inte på korruption eller fattigdom. Många svenskar går fortfarande omkring och tror att Afrika är väldigt fattigt. Det är det inte längre. Många länder har samma nivå som länder i tex öststater.

Men om Somalias alla problem beror på islam varför har då inte andra islamistiska länder samma problem? Och Afrika är fattigt, inte alla länder men Afrika är den fattigaste världsdelen totalt sett och merparten av de fattigaste länderna i världen finns där, framför allt söder om Sahara.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

I Feedback-forumet finns ett förslag om att förbjuda politiska diskussioner på Sweclockers. Det tänker de dock inte göra men de säger att de är "väl medvetna om problemen", och att det jobbas på en lösning.

Jag skulle vilja ha tillbaks blockeringsfunktionen. Den du blockerar ser inte dina inlägg och du ser inte hens inlägg heller. Så skulle forumet bli mer trevligt för alla och man skulle slippa trollande och personangrepp.

Edit: länk http://www.sweclockers.com/forum/trad/1418746-ta-bort-politis...

Hahah, en HEN kan nog inte skriva några inlägg alls på något forum

Var tvungen att googla för att se vad det var.

Menar du att det inte går att se personens inlägg?

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av snajk:

Men om Somalias alla problem beror på islam varför har då inte andra islamistiska länder samma problem? Och Afrika är fattigt, inte alla länder men Afrika är den fattigaste världsdelen totalt sett och merparten av de fattigaste länderna i världen finns där, framför allt söder om Sahara.

Kan vi nämna vilka frihetsbejakande, fullt fungerande länder som existerar där Islam är huvudreligionen? Jag känner inte till något faktiskt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Granskar man statistiken lite närmare så är det inte så konstigt. Invandrare begår inte fler brott än svenskar om man jämför dem med svenskar i samma socialgrupp, snarare tvärtom. Alltså begår underklassen fler brott än andra klasser, som de alltid har gjort, och invandringen har knuffat upp fler svenskar från denna klass och då begår de färre brott när de inte är längst ner på skalan längre.

Att brott begås mer av underklassen är ingen nyhet, men som vi vet så blir det fler och fler i underklassen eftersom fler och fler kommer in, inte har jobb, kanske inte har någon vidare bra utbildning i förhållande till vad vi har för krav.

Skrivet av Caldetron:

Spekulera och tyck vad du vill, jag är mer intresserad av fakta. Det verkade på ditt tidigare inlägg som om du hade belägg för att Sverige är otryggare än någonsin. Ge mig gärna dina källor. Jag har försökt visa på flera sätt nu att det inte är mycket mer otryggt nu än förr.

Än någonsin vet jag inte, och det har jag aldrig sagt. Har varit otryggare tider, men organiserad brottslighet ökar säkerligen till exempel. Svårt att mäta just organiserad brottslighet dock. Dödligheten ska ha minskat men enligt BRÅ så har tydligen dödligt våld i kriminella konflikter ökat (länk)

Som sagt så ökar befolkningen mest i underklassen pga invandring, något egentligen alla borde känna till är ju att brottsligheten är större hos folk med ekonomiska problem. Beror ju också på vilken typ av brott, vore konstigt om t.ex våldtäkt skulle ske mer bland underklassen.

Sen som jag redan nämnt så kan det vara flera gärningsmän, problemet är att det inte tycks finnas statistik på det. Utan endast om offer, anmälda brott... Hittar ingenting som pekar på hur många gärningsmännen är idag kontra för 10, 20, eller 30 år sedan.

Det finns ingen som kan "vinna" denna diskussionen eftersom vi inte har tillräckligt med fakta, och det vi har finns det legitima argument för hos båda sidor, så fram tills vi har mer information vet vi egentligen inte mycket. Vi kan bara skapa våran egen uppfattning utifrån det vi har.

Permalänk
Skäggig legend

HEN är en höna.

Spontant finns det krigare på båda sidorna här på forumet, de kommer kunna diskutera vad som är rätt eller fel tills den ena eller andra slutar. En sak är säkert: Fler och fler vågar ta mer plats i debatten, svaret blir dock tyvärr väldigt illa, de blir kallade för rasister, nationalister (vilket är vackert i sig) och andra slagord. Varför gör ni detta mot folk som blir av med jobbet p.g.a. det?! Varför ska man ens bli av med det för att man vågar öppna munnen?

Jag har sagt det förut och säger det igen. Jag har varit vänster, (som ung och dum) - blev Moderat, kloka och ansvarstagande politik, nu är det SD. Jag vill inte bli kittlad i bakdelen av Moderaterna längre.

Visa signatur

Tråden om Skägg!
My cave...
Ryzen 5 3600@4,3Ghz - 16GB CL16 - RTX 3070 - Kingston Fury M.2 2TB
🎧Schiit Hel + DT-770 PRO - NAD C316 - B&W 685 - LG 65" OLED B6
 Watch Series 5 4G - Macbook Pro 13" 2015 - iPhone 11 PRO 256GB 

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

I Feedback-forumet finns ett förslag om att förbjuda politiska diskussioner på Sweclockers. Det tänker de dock inte göra men de säger att de är "väl medvetna om problemen", och att det jobbas på en lösning.

Jag skulle vilja ha tillbaks blockeringsfunktionen. Den du blockerar ser inte dina inlägg och du ser inte hens inlägg heller. Så skulle forumet bli mer trevligt för alla och man skulle slippa trollande och personangrepp.

Edit: länk http://www.sweclockers.com/forum/trad/1418746-ta-bort-politis...

Håller med om det med blockering av användare, dock så förstår jag inte riktigt. Om du nu vill ha bort politiska diskussioner, varför är du då med och bidrar i dessa?

Skrivet av XHI:

HEN är en höna.

På ett annat språk, ja. Ska du klaga över att "semester" egentligen betyder "termin" då det gör det på engelska?

Permalänk
Skäggig legend

Och till att några vill förbjuda politisk debatt här i forumet borde tänka om. Att man anklagar folk, gör personangrepp är overkill. Jag vill gärna läsa vad folk tycker och tänker på båda sidorna eftersom många har rätt i sak medan andra kanske lär sig något. (gäller båda sidorna).

Och såklart finns det rötägg som borde blockeras från sida. Samma sak där, båda sidorna.
(jag måste sätta på kaffe och bajsa nu) <3

Visa signatur

Tråden om Skägg!
My cave...
Ryzen 5 3600@4,3Ghz - 16GB CL16 - RTX 3070 - Kingston Fury M.2 2TB
🎧Schiit Hel + DT-770 PRO - NAD C316 - B&W 685 - LG 65" OLED B6
 Watch Series 5 4G - Macbook Pro 13" 2015 - iPhone 11 PRO 256GB 

Permalänk
Skäggig legend
Skrivet av Friterad:

Håller med om det med blockering av användare, dock så förstår jag inte riktigt. Om du nu vill ha bort politiska diskussioner, varför är du då med och bidrar i dessa?

Okej, det var fan rätt kul.

Skrivet av Friterad:

På ett annat språk, ja. Ska du klaga över att "semester" egentligen betyder "termin" då det gör det på engelska?

Hela ordet och meningen med Hen och hur det används är enligt mig tokigt. Många använder Hen istället för "personen som parkerade på min parkering är dum" alltså: Hen som parkerade på min parkering är dum" - därför är jag emot att bli påtvingad ett hittepåord som jag kallar det.

Visa signatur

Tråden om Skägg!
My cave...
Ryzen 5 3600@4,3Ghz - 16GB CL16 - RTX 3070 - Kingston Fury M.2 2TB
🎧Schiit Hel + DT-770 PRO - NAD C316 - B&W 685 - LG 65" OLED B6
 Watch Series 5 4G - Macbook Pro 13" 2015 - iPhone 11 PRO 256GB 

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Alla? Eller tycker du det finns något land vars kultur ser likadan ut idag som för 100 år sedan, t. ex? Teknikutveckling är en viktig del i kulturen, och den går idag fortare än någonsin.

Jag ser det inte för troligt att ett islamistiskt parti med en sådan aganda kommer komma in i riksdagen ens en gång, så det är nog lugnt...

Och Burka? Det har jag aldrig ens sett personligen.

Jag bor i ett invandrartätt område i Jönköping och det närmsta jag kan komma är att en och annan bär Hijab. Aldrig ens sett någon med Niqab.

Men sedan finns det ju en annan aspekt också. OM det nu är så att 51% av Svenskarna vill ha Burka så är det ju ett demokratiskt beslut i så fall, och då får man väll finna sig. Annars är man ju bara en låtsasdemokrat.

Om 51% skulle vilja att vi ska börja slakta Norrmän och tvinga dom slava för oss skulle det vara ok, för att det är ett demokratiskt beslut? Nazismen var ju ett demokratiskt beslut. Om KD skulle få 51% och tvinga alla att gå till kyrkan på söndagar, vore det ok, för att det är demokratiskt? Antar att judarna fick finna sig i att bli mördade. Nazisterna var väl trots allt i majoritet?

Permalänk
Medlem
Skrivet av XHI:

Okej, det var fan rätt kul.

Hela ordet och meningen med Hen och hur det används är enligt mig tokigt. Många använder Hen istället för "personen som parkerade på min parkering är dum" alltså: Hen som parkerade på min parkering är dum" - därför är jag emot att bli påtvingad ett hittepåord som jag kallar det.

Jag vet varför en del inte gillar ordet, men att dra in hönan i det hela är ju löjligt eftersom det inte är från svenskan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av burner1:

Hahah, en HEN kan nog inte skriva några inlägg alls på något forum

Var tvungen att googla för att se vad det var.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTnSsg8btTQAlXXYeZD6R5UX6kF2TJmfF6MGotjyU1oFP7z-31tQPE56Oc

Menar du att det inte går att se personens inlägg?

Hen är ett könlöst pronomen. Om du inte vill använda det så låt bli. Men kom för helvete inte med pekpinnar åt andra! HEN HEN HEN HEN HEN!!!

Skrivet av Friterad:

Håller med om det med blockering av användare, dock så förstår jag inte riktigt. Om du nu vill ha bort politiska diskussioner, varför är du då med och bidrar i dessa?

Jag skrev det i förslagstråden. Jag har problem att låta bli när jag ser saker som jag upplever som galenskapen.

Skrivet av Friterad:

Om 51% skulle vilja att vi ska börja slakta Norrmän och tvinga dom slava för oss skulle det vara ok, för att det är ett demokratiskt beslut? Nazismen var ju ett demokratiskt beslut. Om KD skulle få 51% och tvinga alla att gå till kyrkan på söndagar, vore det ok, för att det är demokratiskt? Antar att judarna fick finna sig i att bli mördade. Nazisterna var väl trots allt i majoritet?

Ja, det är väl det som är poängen med demokrati? Dock skulle många av de exempel du beskriver behöva gå igenom två riksdagar innan det kan genomföras, eftersom en grundlagsändring skulle behövas.

Sen vet du väl (hoppas jag) att Nazisterna inte alls tog makten på demokratiskt vis, utan Hitler Cuppade sig in, så nej, Nazisterna är inte ett bra exempel, och man får väl hoppas det inte upprepas.. Men Muslimer idag får ju av vissa skulden för allt, så som judarna gjorde på 30-talet... Så det kan ju hända att historien upprepas.

Men tycker man inte att demokratiska val ska vara det som styr hur landet utvecklas så kan vi ju inte ha demokrati. Då får vi byta till typ teknokrati, eller kanske despotism?

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Maarus:

@Stoff3th3m4n: Som vanligt från din sida generaliseringar och personangrepp, du vet inget om min världsbild, hur jag röstar eller någonting annat, du tror dig givetvis detta, plötsligt så var din egna åsikt inte alltför komplex. Jag tror vi hade kunnat hjälpa många fler om det politiska klimatet faktiskt hade varit lite mer sunt, om människor som du inte valt att sätta etikett på alla som försöker lyfta problemen. Jag tror på att dem flesta vill hjälpa till skillnad från dig, men jag är även klok nog att förstå att det kommer givetvis ske på bekostnad av andra, oftast dem som står längre ner på samhällsstegen. Arbetslösheten och segregationen kommer bli än större i dem områdena det redan är oroväckande högt i. Jag vet att nya medborgare utan kapital inte kommer bo brevid förmögna ansvariga politiker, inte ens i närheten heller. Jag vet vilken utveckling det brukar bli när du lämnar folk utan val, utan möjlighet till arbete och egen försörjning.

Du tror att dem där 23% är någonting jag tror? Jag tror ingenting, men jag tror man borde stödja dem liberala krafterna som finns inom den muslimska världen, men visst försvara du sharia.
http://www.theguardian.com/uk-news/2016/apr/11/british-muslim...

Jag kan gärna skicka dig en kopia på min värnpliktiga krigsplacering, redo att försvara det landet och dem rättigheterna möjligtvis du tar förgivet.

Tycker du själv att du är bättre som lägger ord i munnen på mig?

Det som skiljer sig mellan dig och mig är att jag skyller inte den ökade segregationen på invandrarna eller på deras religion eller seder. Hade det funnits en politisk vilja att bryta utvecklingen finns det också utrymme för att göra det, men tyvärr finns det inte många krafter i riksdagen idag som faktiskt vill det. Vi behöver inte skapa ett "vi och dem" klimat för att hitta lösningar.

Jag försvarar absolut inte sharia-lagar utan försöker enbart påpeka att frågan inte kan ses i svart eller vitt, som jag för övrigt hoppades på att du skulle förstå.

Personligen tror jag att vi måste sluta acceptera att stormakterna i världen idag destabiliserar Mellanöstern. Självklart ska vi som du säger stödja de liberala krafterna, men inte in i absurdum så att hela regionen destabiliseras. Precis som på alla demokratiska platser i världen är det en process som måste ske, vi ser ju med fasa på vad som händer när det sker "över en natt". Det är inte folkets fel att de blivit förtryckta i århundraden, men frigörelseprocessen måste ske gradvis för att undvika blodiga inbördeskrig där civila får betala priset.

Vad gäller flyktingvågen till Europa står det ju pinsamt klart att politikerna i Bryssel inte varit förberedda på något som alla sett. Man har försvarat sin älskade fria rörlighet och nu ser vi följderna av den. Jag tycker inte att det är ok att Sverige får bära en så stor del av bördan och därför att det var rätt att sätta stopp, däremot måste vi ha som ambition att hjälpa människor. Här får jag faktiskt känslan av att vi trots allt är lite överens.

Det jag vänder mig emot i den här diskussionen är svartmålningen av muslimer. Är det någon mer här i tråden som träffar hundratals unika individer i månaden, som är muslimer, som tycker att de har likvärdig erfarenhet så är det bara att tala ut. Jag har aldrig träffat någon som inte svär och förbannar IS, de hatar dem! Sen kan det säkert kan finnas några enstaka som är extrema precis som i alla andra grupper och religioner. Människorna jag möter i mitt arbete vill inget hellre än att leva i fred och komma in i samhället i Sverige, dock finns det förstås saker de behöver hjälp med såsom hemska upplevelser som gör att saker och ting tar tid.

Jag reagerar starkt mot generalisering, svartmålning och hemmasnickrade åsikter om vilken folkgrupp som helst. I det här fallet gäller det muslimer, och där kan jag faktiskt säga att jag har reell erfarenhet av att möta människorna i denna folkgrupp. Så låt oss diskutera lösningar istället för att attackera människogrupper.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

Hen är ett könlöst pronomen. Om du inte vill använda det så låt bli. Men kom för helvete inte med pekpinnar åt andra! HEN HEN HEN HEN HEN!!!

Jag skrev det i förslagstråden. Jag har problem att låta bli när jag ser saker som jag upplever som galenskapen.

Blev bara så förvånad att du kallar folk för hönor.

Sedan när duger inte person/personerna länge?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Friterad:

Jag vet varför en del inte gillar ordet, men att dra in hönan i det hela är ju löjligt eftersom det inte är från svenskan.

Det är inte "hen" heller. Det är ett politiskt påfund ett hittepåord. Inte Svenska.

Skrivet av Friterad:

Nazismen var ju ett demokratiskt beslut...Nazisterna var väl trots allt i majoritet?

Tysklands invånarantal 1933 var ~ 65 miljoner. Vid tiden för maktövertagandet så bestod Nationalsocialistiska partiet av ~850 000 medlemmar. Detta betyder att 1.3% av Tysklands befolking var Nationalsocialister.

http://www.popularhistoria.se/lasarfragor/2011/06/hur-manga-t

Om vi tar Islam som islamisterna hämtar sin inspiration från... - för att hålla oss till samtalsämnet.

...så representerar Islamisterna 10-15% av den muslimska befolkningen i världen, långt fler än Nationalsocialisterna.

http://sv.danielpipes.org/6015/rakna-islamister

Skrivet av Ozzed:

Hen är ett könlöst pronomen. Om du inte vill använda det så låt bli. Men kom för helvete inte med pekpinnar åt andra! HEN HEN HEN HEN HEN!!!

Sluta skrika.

http://www.familjeliv.se/forum/thread/68693735-hen-ar-inte-ko...

http://genusdebatten.se/om-hen-ar-tredje-kon-varfor-anvanda-h...

Permalänk
Medlem
Skrivet av XHI:

Okej, det var fan rätt kul.

Hela ordet och meningen med Hen och hur det används är enligt mig tokigt. Många använder Hen istället för "personen som parkerade på min parkering är dum" alltså: Hen som parkerade på min parkering är dum" - därför är jag emot att bli påtvingad ett hittepåord som jag kallar det.

Må kanske för dig vara tokig men är det inte dags att släppa det och gå vidare?
Eller ska vi kanske börja säga att ren är endast ett djur, banan är t.ex. en väg som man kör runt på, kort är endast längden på något, men är endast en skada, fil är mjölkprodukt m.m.
Förstår du vad jag försöker säga? Bara för att ett ord har en annan betydelse (i det här fallet i ett annat språk) så betyder det inte att det kan ha flera olika. Bara löjligt att haka upp sig på något varje gång någon använder det.

Vårat språk utvecklas och kommer alltid att göra det, men det betyder inte per automatik att vi alla måste använda orden som läggs till utan det är upp till var och en.

Visa signatur

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Hen är ett könlöst pronomen. Om du inte vill använda det så låt bli. Men kom för helvete inte med pekpinnar åt andra! HEN HEN HEN HEN HEN!!!

Jag skrev det i förslagstråden. Jag har problem att låta bli när jag ser saker som jag upplever som galenskapen.

Ja, det är väl det som är poängen med demokrati? Dock skulle många av de exempel du beskriver behöva gå igenom två riksdagar innan det kan genomföras, eftersom en grundlagsändring skulle behövas.

Sen vet du väl (hoppas jag) att Nazisterna inte alls tog makten på demokratiskt vis, utan Hitler Cuppade sig in, så nej, Nazisterna är inte ett bra exempel, och man får väl hoppas det inte upprepas.. Men Muslimer idag får ju av vissa skulden för allt, så som judarna gjorde på 30-talet... Så det kan ju hända att historien upprepas.

Men tycker man inte att demokratiska val ska vara det som styr hur landet utvecklas så kan vi ju inte ha demokrati. Då får vi byta till typ teknokrati, eller kanske despotism?

Intressant, först så tog Nazisterna makten demokratiskt. Men nu så gjorde dom inte det? Självklart så tog dom makten pga majoritet, kanske inte helt och hållet ensam majoritet dock, var väl samarbete med ett annat parti som gav dom majoritet. Men våld användes också mot andra partier, kommunistpartier osv.

Sa jag att demokrati inte skall vara det som styr? Höjde ögonbrynen när du skrev att man får finna sig i det, om en majoritet vill något man inte själv vill eller kanske skulle vara omoraliskt. Lite problemet med representativ demokrati, då den inte riktigt representerar vad folket tycker, eftersom man inte är tvungen att följa det som man har lovat och sagt att man står för. Det var ju knappast en majoritet av tyskarna som ville att man skulle massmörda judar, handikappade.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Larsioni:

Det är inte "hen" heller. Det är ett politiskt påfund ett hittepåord. Inte Svenska.

Alla ord är påhittade. Är ordet "dator" inte svenska för att det inte fanns för 200 år sedan?

Citat:

Tysklands invånarantal 1933 var ~ 65 miljoner. Vid tiden för maktövertagandet så bestod Nationalsocialistiska partiet av ~850 000 medlemmar. Detta betyder att 1.3% av Tysklands befolking var Nationalsocialister.

http://www.popularhistoria.se/lasarfragor/2011/06/hur-manga-t

Om vi tar Islam som islamisterna hämtar sin inspiration från... - för att hålla oss till samtalsämnet.

...så representerar Islamisterna 10-15% av den muslimska befolkningen i världen, långt fler än Nationalsocialisterna.

http://sv.danielpipes.org/6015/rakna-islamister

Medlemmar i ett politiskt parti =/= antal som röstar på partiet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Friterad:

Alla ord är påhittade. Är ordet "dator" inte svenska för att det inte fanns för 200 år sedan?

De flesta ord som tillkommer ett språk har en organisk samt språklig förankring, vad avser ordet dator så tror jag inte att det kom till pga politiska åsikter / agendor.

Skrivet av Friterad:

Medlemmar i ett politiskt parti =/= antal som röstar på partiet.

Ja visst, och hade partiet varit populärare samt med större folklig förankring så hade fler röstat. Speciellt med tanke på att de satte 6.5 miljoner arbetslösa Tyskar i arbete, sanerade ekonimin - kallat för det stora ekonomiska undret osv.

Efter att Frankrike föll så ökade sympatierna för Nationalsocialisterna, för att det skall förstås så måste vi gå tillbaka till första värdskriget. Men nu har vi kommit ifrån ämnet lite.