Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Dator startar inte när grafikkort är instatt

Permalänk
Medlem

Dator startar inte när grafikkort är instatt

Hejsan

Kortfattat så försöker jag sätta ihop en dator av gamla delar som fungerat tidigare och det enda som händer är att moderkortet lyser (fläkten snurrar nästan igång under en kort sekund, sen är den tyst).

Jag har provat att plocka bort grafikkortet, vilket resulterade i att den startade upp som vanligt.

Jag provade byta ut den 6+2pin pcie kabel som satt i en koppling på nätdelen, men det blev ingen skillnad. (kollade så att kabel och grafikkort fungerade på annan dator).

jag provade att starta om datorn med grafikkortet insatt i moderkortet utan att koppla på Strömförsörjningen till kortet 2st 6-pin pcie kablar. Vilket resulterade till att Datorn startade, men pep högljutt. (Antar att anslutningen till moderkortet fungerar?

Har någon ett annat tips?

Jag har provat andra grafikkort, med samma resultat. Datorn startar ej.

Tacksam för råd eller tips

Permalänk
Hedersmedlem

Som den klistrade tråden föreslår, lista samtliga delar, annars blir det väldigt svårt att kontrollera t ex kompatibilitet.

Du skriver att du byter strömkablar mellan datorer. Eftersom det inte finns någon standard på modulära kablar till nätagg så kan kabelbyten bränna upp anslutna komponenter om nätaggen inte är identiska.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Hedersmedlem

Svårt att säga något speciellt om du inte listar komponenterna men min första tanke är att moderkortets BIOS behöver uppdateras för att fungera med grafikkortet du försöker använda.