Permalänk
Medlem

Kan tillägga utifrån min erfarenhet att gymnasiet kommer bli så otroligt mycket bättre. Mer människor med liknande intresse.

Permalänk
Medlem
Skrivet av pwntato:

Visa Mamma o Pappa den här tråden

Håller med ovanstående.

Sen skulle jag säga att verkar vara medveten om din egen situation vilket är väldigt bra, endast då kan man faktiskt göra något åt det.

Prata med dina föräldrar och berätta hur du känner så kanske ni kan hitta något sätt som gör det bättre för dig!

Permalänk

Du behöver nog hitta en ny vänkrets, kanske välja gymnasie efter intresse etc.

Visa signatur

RT 5600 | RTX 3070 | 32GB 3600Mhz ddr4
i7 8650u | UHD 620 | 16gb ddr3

Permalänk
Medlem

Nu talar jag inte utifrån samma problembild som du, jag hade alltid vänner i skolan, har alltid varit väldigt social och framåt. Mitt problem grundade sig i en stor övervikt som jag hade. Vilket gjorde att det verkliga livet blev jobbigt och ansträngande, det var helt enkelt enklare att sitta framför datorn och vara social än att göra saker ute med vännerna.

För mig var det i alla fall så att jag spenderade ett stort antal timmar i veckan 6-8 timmar varje vardag, 12-15 timmar varje helgdag. På grund av att det var bekvämt och det var en miljö jag kände mig trygg i.

Efter att jag tog tag i min vikt och kom ner till en nivå som jag kände mig bekväm med och som gjorde att jag inte längre tyckte att det var fysiskt och psykiskt jobbigt att vistas ute så blev tiden jag spenderade framför datorn/spel allt mindre. Jag träffade min nuvarande Sambo och idag så har jag knappt tid till att sitta vid datorn utanför arbetstid, och jag spelar kanske bara nån timme i veckan.

Så mitt råd är att om du själv upplever att det är ett problem, försök att ta tag i själva rotorsaken till att du sitter såpass mycket vid datorn.

Permalänk
Medlem

Jag tycker de flesta här verkar blunda för det verkliga problemet: det heter ostbågar, inte ostkrokar.

Visa signatur

i7 8700k – Scythe Mugen 5 Rev.B-kylare // Galax RTX 3080 SG // 16GB G.Skill DDR4 3200 // Corsair RM750i // Phanteks Eclipse P400 TG

Permalänk
Medlem

Du går i 9:an. Du börjar snart gymnasiet. Fortsätt att sköta skolan så kommer allting lösa sig, ingen panik. Livet är långt och du befinner dig i början av ditt. Du kommer hitta likasinnade längs vägen, garanterat. "Show me your friends and I'll show you your future". Vikten av att ha rätt sorts vänner är större än man kan tro. Bättre att ha få bra än en massa looser-polare som utnyttjar dig eller drar ner dig i skit.

Blygheten och rädslan att tala inför andra går att träna bort. Vad är det du är rädd för egentligen? Fundera på det och varför det är så viktigt. När du hittar problemet, "own the problem" och fundera på om det är så viktigt vad andra tycker, egentligen. När jag slutade bry mig om andras åsikter blev allting enklare. Nån tycker man är en mes. "Ok so what, han är ett arsle, varför skall jag bry mig om vad han tycker." Fokusera på det positiva och inte det negativa. Jag fyller snart 40, lite erfarenhet har jag skrapat ihop iallafall.

Visa signatur

Better to have and not need, than to need and not have.

Permalänk
Medlem

jag känner igen din oro/ångers. I grundskolan va jag också duktig, men populär och hade MÄNGDER med vänner som jag hängde med. Men i runt årskurs 8-9 så slutade jag umgås med folkmassor, stämningen var omogen och pressande. Då hade jag ett par goda vänner kvar men de bodde en bra bit utanför stan. Så jag satt ofta hemma vid datorn istället, mådde då som du beskriver nu.
Sen ryckte jag in i lumpen, och tappade alla. Datorn blev min tillflykt i det civila efter det.
Insett nu efter ett par år av psykisk ohälsa att det är bättre nu än innan. jag har flyttat hemifrån. bosatte mig 50mil från resten av min sociala krets, familj och vänner. Men har destofler vänner online och de bidrar med så mycket mer än att hänga hos några och festa eller se film. Jag åker ner till min gamla goda vänner ibland. men här i uppsala har jag kanske 2 personer jag träffar ibland. Men spelar/pratar med dem varje dag online.

Har absolut noll intresse för att supa och tycker att ungdomar idag är jävligt löjliga och omogna.

Jag mår bra med denna livsstilen. Jobbar och spelar i min "ensamhet" och för några månader sen träffade jag en tjej som är lika nördig som jag. Som också har lite social fobi och orkar inte med människor i massa. Perfekt för mig

@HickeHiskelig: Spelberoende är när man inte kan sköta sitt vanliga liv. kan man göra det och spela så är det en livsstil. Sålänge det inte går ut över din hälsa.
Man kan vara nörd och må bra. Jag ser inte min tid vid datorn som bortkastad.
Vad spelar du? kanske kan lira tillsammans någon gång?

Visa signatur

Citera för garanterat svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av erieri02:

@HickeHiskelig:
känns lite som du är rädd för att bli ''beroende'' själv ser jag det som en hobby/intresse
är det så att du inte kan låta bli datorn 1 dag är det sådär.. med som du skrev i tidigare inlägg låter du datorn vara några dagar och satsar stenhårt inför prov vilket betyder att du tar ansvar. (som många jag kände inte gjorde..)

växte själv upp med föräldrar som hade obefintligt intresse för elektronik.. och ansåg att det förstörde hjärnan
dom satte upp massa regler som t.ex är du ute 2 timmar får du sitta vid datorn 2 timmar och sånt...
det höll på så genom min uppväxt men det minskade lite då jag jag fick mitt första sommarjobb och byggde en helt egen dator för egna intjänade pengar

men det som satte punkt för deras åsikt om att jag var ''spelberoende'' var då jag kunde börja argumentera att det var en intresse och inget beroende och om jag ville kunde jag låta datorn stå och att om jag sitter vid datorn i 3 timmar är det inte 3 timmars spelande som de trodde t.ex om jag sitter 3 timmar vid datorn under 1 kväll kanske jag spelar 1-2 och sedan surfar jag runt och läser på om den senaste tekniken resterande tid dvs mycket mer än bara spelande
eller att jag hellre satt vid datorn på kvällarna istället för att sitta 2-3 timmar vid tv.n och se vem vill bli miljonär eller så ska det låta som de såg (eller något annat)

Det är en intressant aspekt och något att fråga föräldrarna, "jag lägger lika mycket tid på.spel som på läxor och som ni gör framför Tv:n, innebär det att jag är beroende av skolan och ni av Tv:n?". "Och i så fall, varför är ert tidsfördriv ok, men inte mitt?".

Sedan var det någon som påpekade att det är skillnad på att träffas och att chatta och det kan jag hålla med om, men @hiskelhiskelig har ett socialt sammanhang i skolan i vilket TS träffar andra varje dag i flera timmar om dagen, så det är inte så att TS isolerar sig. TS har helt enkelt inte lyckats hitta ngn på dennes nivå som är så intressant att det inte är intressantare att chatta med oss.

Det är också uppenbart att TS är här för att andra (föräldrarna) lägger över sin oro på hen, vilket gör TS orolig. "Är det fel på mig?". Så till TS, nej det är inget fel på dig! Det är andra som inte förstår dig, vilket i sin tur delvis är helt naturligt (ingen kan förstå någon annan fullt ut) och delvis är ditt eget fel för att du inte lyckats förklara för dina föräldrar hur du känner och hur det leder till att du hellre ägnar dig åt datorn istället för att ringa någon. Som introvert är det helt naturligt att slappna av utan människor, något som en extrovert har svårt att förstå.

Skrivet av Anton341:

Nu är du ju väldigt ung, men det låter definitivt som du har en introvert personlighet. Jag är själv introvert, så jag känner igen mig i din situation. Kan säga att det tog lång tid innan mina föräldrar (mig inkluderat) förstog att det berodde på min personlighet. Nu vet jag inte riktigt hur det är för dig, men mitt problem var att jag aldrig kunde relatera till folk. Förstog aldrig dom där typiska tonårs intresserna, vilket ledde till att jag ofta spenderade helgerna ensam. Enligt terapeuten jag pratade med på den tiden, beror det på att min mentala ålder är så mycket högre än min kronologiska. Samt att jag har en extremt ovanlig personlighetstyp (INFJ).

Poängen är, man behöver inte oroa sig så himla mycket om att spendera tid med andra, eller att man ska "passa in" hela tiden... Trivs man att vara ensam så gör man. Jag spenderade inte mycket tid med andra, jag passade inte in, jag festade inte, och jag spelade en massvis med spel... Och vad hände med mig? Jo, jag flyttade till Kalifornien för att följa min dröm. Jag började studera grafisk design och träffade en massa intressanta och trevliga människor. Idag har jag många nära vänner, och jag håller fortfarande kontakten med min familj. Dom kanske bor tusentals mil bort, men vi har faktiskt aldrig varit närmre.

Förhoppningsvis, kan detta ge dig hopp om din egen framtid.

Kul att höra att du lyckats stå emot trycket och använda din styrkor för att ta dig dit du vill! Jag har en hypotes om att just INFJ och de närliggande personlighetstyperna är vanligare på ett forum som detta än vad se är i en slumpvis utvald skara personer (eller på t.ex. Facebook).
Idag finns också ett ganska hårt tryck från "samhället" att man skall vara extrovert. Hellre extrovert än brilliant är känslan man kan få, vilket tvingar introverta att ta på sig extroverta personlighetsdrag, även om de helst skulle slippa. Det är ju ok för dem som hämtar kraft och inspiration ur samspelet med andra. Det är ngt annat för oss som behöver ha 3 timmar för oss själva för att orka med att delta i det sociala samspelet på t.ex. jobbet.

Permalänk
Skrivet av Wastafari:

jag känner igen din oro/ångers. I grundskolan va jag också duktig, men populär och hade MÄNGDER med vänner som jag hängde med. Men i runt årskurs 8-9 så slutade jag umgås med folkmassor, stämningen var omogen och pressande. Då hade jag ett par goda vänner kvar men de bodde en bra bit utanför stan. Så jag satt ofta hemma vid datorn istället, mådde då som du beskriver nu.
Sen ryckte jag in i lumpen, och tappade alla. Datorn blev min tillflykt i det civila efter det.
Insett nu efter ett par år av psykisk ohälsa att det är bättre nu än innan. jag har flyttat hemifrån. bosatte mig 50mil från resten av min sociala krets, familj och vänner. Men har destofler vänner online och de bidrar med så mycket mer än att hänga hos några och festa eller se film. Jag åker ner till min gamla goda vänner ibland. men här i uppsala har jag kanske 2 personer jag träffar ibland. Men spelar/pratar med dem varje dag online.

Har absolut noll intresse för att supa och tycker att ungdomar idag är jävligt löjliga och omogna.

Jag mår bra med denna livsstilen. Jobbar och spelar i min "ensamhet" och för några månader sen träffade jag en tjej som är lika nördig som jag. Som också har lite social fobi och orkar inte med människor i massa. Perfekt för mig

@HickeHiskelig: Spelberoende är när man inte kan sköta sitt vanliga liv. kan man göra det och spela så är det en livsstil. Sålänge det inte går ut över din hälsa.
Man kan vara nörd och må bra. Jag ser inte min tid vid datorn som bortkastad.
Vad spelar du? kanske kan lira tillsammans någon gång?

Tack för svaret:)
Just nu spelar jag mycket cs, av någon anledning kommer jag inte in på mitt origin konto där jag har hela bf serien. Vad spelar du själv?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

är alla stockholmare inkompetenta?

Permalänk
Medlem
Skrivet av HickeHiskelig:

Gick in i köket nyss och tog en skål ostkrokar, och då är mamma där och börjar tjafsa om hur mycket jag spelar, att jag är spelberoende, att jag hellre sitter på mitt rum och spelar än att träffa vänner. Mitt svar till det var att vända ryggen till och gå därifrån.

Hur träffar man nya vänner när man bor på en sån liten ort där jag bor? Det är 30 minuters buss in till den större staden, 50 till en ännu större stad.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av HickeHiskelig:

Okej, så nu klagade pappa på att jag sitter och håller på med mobilen, mitt svar till det var "får jag inte det eller? Stör du dig på det?" han svarar då med du överanstränger ju hjärnan hela tiden, hela tiden, hela tiden. Du sitter alltid och kollar på mobilen eller sitter vid datorn. Din hjärna mår inte bra av det, du blir stressad osv osv... "
Jag hade tänkt beställa ett corsair k70 rgb från komplett nu när det är rea och allt men det är nog bara att ge upp dem tankarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Som många sagt, du behöver prata och förklara för dem hur du känner dig. Jag ser mig själv ganska exakt i din sits för typ 15-20 år sedan. Kan säga att det är lite faror med det, helt klart, men inte så illa som föräldrarna verkar tro. Men du måste reda ut det, för deras oro kommer annars bara att bli värre

Du behöver en sak dock... en vän du kan lita på "IRL" så att säga. Gärna två, men börja med en. En person som du kan prata med, som du kan umgås med och en som du kan göra saker med. Klaner/grupper/teams osv. Det hjälper, tro mig, det gör underverk för den "ensam känslan" ska bli mindre. Det är han/hon du kan göra hobby saker med och lite då och då slippa datorn (vilket faktiskt är skönt ibland). Det är egentligen inte svårare än att bjuda på sig själv och hitta den runt om en som man fungerar med. Den man jag jobba med på projektet i skolan och umgås efter skolan med.

När det gäller skolan, cigg och så.. är detta ett utmärkt ämne att ta till föräldrarna. För de måste förstå att "vara ute och umgås" idag är att vara ute och festa, röka och busa. Det var det för 15 år sedan, och det har inte ändrats vad jag vet. Så om din mor/far hellre vill se dig ute och härja, så är där något fel... De förstår inte att alternativen inte alltid är bättre.

Och du kan ju fråga din pappa hur mycket TV han tittar... svaret lär vara en fin undanflykt och lite vagt svar, då det troligen är mer än han vill erkänna. Youtube/Mobilen är den nya TVn. Enda jag vill varna dig för är ergonomin... Tänk på nacken och tummen, två skador som sker lätt, och inte är kul när du blir äldre. Han har dock en poäng... stress. Men han förstår kanske inte att titta på en youtube film kan vara väldigt avkopplande, även att spela icke krävande spel kan vara avkopplande.

Att du bor så isolerat är utan tvekan en nackdel i denna situationen, då man mer eller mindre isoleras tills man får bil. Men internet är där en kanonbra mellanväg som fungerar om man använder den rätt. Du har inga problem i skolan, tvärt om, verkar lyckas bra, så spelberoende, nej, det har du inte. Men jag oroar mig lite för att du inte har någon att prata/umgås med...

Det råd jag kan ge dig är... spela inte spel för att spela. Utan försök hitta spel där du kan hitta vänner. Personer du kan prata med och lära känna. Då umgås du med dem, och inte med spelet. Spelet är bara... parken ni umgås på, så att säga. Finns allt från skype/TS osv för att umgås, och hittar du vänner i Tyskland, England osv blir din engelska ofta mycket bättre än både dina föräldrar och dina klasskamrater som inte gör det, tro mig. Jag själv har förvånat många på TS när jag pratar renare engelska än engelsktalande själva.

Själv fastnade jag i EVE Online för måååånga år sedan. Man var med i stora grupper och hade kompisar på alla möjliga sidor klotet. Vi träffades 1 gång om året för att just umgås utanför spelet med allt från paintball till kortspel eller annat kul. Detta dock gjorde det som inte ska ske, och började påverka skolan. Man var trött kan jag säga dig när man skulle göra matte i huvudet efter att ha ställt alarmklockan till 4 på morgonen för att försvara ett torn mot ryssar i spelet. Så håll koll så det inte går den vägen...

Du inser att något inte är rätt iaf, vilket är svåra biten. Så sikta på att fixa bristen på kompisar/vänner du kan prata med. Umgås med personerna, även om det är online och från andra länder.

Skrivet av utsatt_unge496:

Sätt inte för hög tillit till gymnasiet, att socialisera är en kost i sig. Ofta så bildas tighta grupper snabbt och många känner varandra sedan innan. Får du inte in en fot i en grupp under de första månaderna blir det väldigt svårt. Jag kommer ihåg att jag tänkte ungefär samma sak som du (var dock inte i samma situation men liknande). Något jag skulle säga till mitt 15-16 åriga jag skulle vara att inget löser sig av sig självt, vänskaper kommer inte av sig självt och konversationer flyter inte av sig självt. Av vad jag tolkar det så är sannolikheten stor att det blir som med tårtbakandet. Du hammar tyst brevid. Men försök att ta plats och att vara aktiv, jag tror att att du kommer att simma motströms ett tag nu.

Håller med, och bättre blir det inte heller i högskolan. Där är nollningen i så hög sprithalt att jag är förvånad att inte det blir ett inferno med första tändaren till folks cigg.

Men ofta kan där bli lite olika "utkast", av grupper. Dvs det bildas grupper med folk som gillar typ samma saker, och det är viktigt att vara aktiv första tiden. När du sedan vet vem och vad alla är, lär du dig snabbt vem som är potentiell kompis och vem som du aldrig vill umgås med. Du behöver inte umgås med alla

Utan hitta de andra utstötta och likasinnade, och börja umgås med dem. Du kan få vänner för livet på detta sätt, men allra minst får du någon/några att umgås med under de närmaste 3-4 årna. Värsta som kan ske är att inget sker... så man måste vara lite aktiv.

Permalänk
Skrivet av Paddanx:

Som många sagt, du behöver prata och förklara för dem hur du känner dig. Jag ser mig själv ganska exakt i din sits för typ 15-20 år sedan. Kan säga att det är lite faror med det, helt klart, men inte så illa som föräldrarna verkar tro. Men du måste reda ut det, för deras oro kommer annars bara att bli värre

Du behöver en sak dock... en vän du kan lita på "IRL" så att säga. Gärna två, men börja med en. En person som du kan prata med, som du kan umgås med och en som du kan göra saker med. Klaner/grupper/teams osv. Det hjälper, tro mig, det gör underverk för den "ensam känslan" ska bli mindre. Det är han/hon du kan göra hobby saker med och lite då och då slippa datorn (vilket faktiskt är skönt ibland). Det är egentligen inte svårare än att bjuda på sig själv och hitta den runt om en som man fungerar med. Den man jag jobba med på projektet i skolan och umgås efter skolan med.

När det gäller skolan, cigg och så.. är detta ett utmärkt ämne att ta till föräldrarna. För de måste förstå att "vara ute och umgås" idag är att vara ute och festa, röka och busa. Det var det för 15 år sedan, och det har inte ändrats vad jag vet. Så om din mor/far hellre vill se dig ute och härja, så är där något fel... De förstår inte att alternativen inte alltid är bättre.

Och du kan ju fråga din pappa hur mycket TV han tittar... svaret lär vara en fin undanflykt och lite vagt svar, då det troligen är mer än han vill erkänna. Youtube/Mobilen är den nya TVn. Enda jag vill varna dig för är ergonomin... Tänk på nacken och tummen, två skador som sker lätt, och inte är kul när du blir äldre. Han har dock en poäng... stress. Men han förstår kanske inte att titta på en youtube film kan vara väldigt avkopplande, även att spela icke krävande spel kan vara avkopplande.

Att du bor så isolerat är utan tvekan en nackdel i denna situationen, då man mer eller mindre isoleras tills man får bil. Men internet är där en kanonbra mellanväg som fungerar om man använder den rätt. Du har inga problem i skolan, tvärt om, verkar lyckas bra, så spelberoende, nej, det har du inte. Men jag oroar mig lite för att du inte har någon att prata/umgås med...

Det råd jag kan ge dig är... spela inte spel för att spela. Utan försök hitta spel där du kan hitta vänner. Personer du kan prata med och lära känna. Då umgås du med dem, och inte med spelet. Spelet är bara... parken ni umgås på, så att säga. Finns allt från skype/TS osv för att umgås, och hittar du vänner i Tyskland, England osv blir din engelska ofta mycket bättre än både dina föräldrar och dina klasskamrater som inte gör det, tro mig. Jag själv har förvånat många på TS när jag pratar renare engelska än engelsktalande själva.

Själv fastnade jag i EVE Online för måååånga år sedan. Man var med i stora grupper och hade kompisar på alla möjliga sidor klotet. Vi träffades 1 gång om året för att just umgås utanför spelet med allt från paintball till kortspel eller annat kul. Detta dock gjorde det som inte ska ske, och började påverka skolan. Man var trött kan jag säga dig när man skulle göra matte i huvudet efter att ha ställt alarmklockan till 4 på morgonen för att försvara ett torn mot ryssar i spelet. Så håll koll så det inte går den vägen...

Du inser att något inte är rätt iaf, vilket är svåra biten. Så sikta på att fixa bristen på kompisar/vänner du kan prata med. Umgås med personerna, även om det är online och från andra länder.

Håller med, och bättre blir det inte heller i högskolan. Där är nollningen i så hög sprithalt att jag är förvånad att inte det blir ett inferno med första tändaren till folks cigg.

Men ofta kan där bli lite olika "utkast", av grupper. Dvs det bildas grupper med folk som gillar typ samma saker, och det är viktigt att vara aktiv första tiden. När du sedan vet vem och vad alla är, lär du dig snabbt vem som är potentiell kompis och vem som du aldrig vill umgås med. Du behöver inte umgås med alla

Utan hitta de andra utstötta och likasinnade, och börja umgås med dem. Du kan få vänner för livet på detta sätt, men allra minst får du någon/några att umgås med under de närmaste 3-4 årna. Värsta som kan ske är att inget sker... så man måste vara lite aktiv.

Segt att det inte blir bättre i högskolan, trodde att det var mer föreningsliv som man kuna vara med i. Om man dessutom bor i någon slags korridor trodde jag att man skulle bonda lite med de andra. Men det kanske beror på vilken högskola.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 3600 | Sapphire R9 280

Permalänk
Medlem

Intressant tråd. Det verkar som de flesta touchat på de saker jag själv tänkte, dvs inte spelberoende, introvert, och ev två saker till då jag tror det är en kombination av faktorer.

Jag fattar mig kort, det låter som att du använder datorn som en "out", något att ge en paus från allt "oväsen" i det dagliga livet. Du känner dig obekväm i sociala situationer så där kan du inte vara dig själv. Du kan däremot vara dig själv framför datorn då du där är själv med dina egna tankar, och utan yttre störelsemoment (vilket även förklarar dina kåpor). Det låter som klassiskt (och normalt) introvert beteende.

En annan liten tanke jag hade som kanske inte ens är nämnvärd men som jag av någon anledning dedikerar flera paragrafer till är att du verkar ha ett beroende, jag vet inte vad det heter på svenska men att du har "dependency" av att någon annan leder dig, att du är uppfostrad till att vara en följare. Du verkar ha två väldigt direkta och ledande föräldrar som att istället för att ställa öppna frågor ställer ledande frågor. De verkar uttrycka sina åsikter rakt ut i ett lite "såhär är det"-manér. Exempel på öppna frågor är "Hur mår du?" och "Varför sitter du vid datorn så mycket?" medan ledande frågor är "Mår du bra/dåligt?" och "Är du datorberoende?". I min erfarenhet är ledande frågor ett tecken på ignorans, vilket ger dig chansen att utbilda och förklara.

Varför jag hade ovanstående lilla tanke var att såna föräldrars beteende tenderar att inte låta deras barn lära sig själva då de konstant leder barnen i tankebanorna ("Vad är det för fel på dig?" leder till -> "Jaha, det är något fel på mig", för ett dumt litet exempel). Min poäng är att ta sociala situationer en i taget och försök ta med dig något från den som en självtänkade, fristående individ, testa något nytt för att se vilken respons du får, osv. Testa dig fram, lär dig vem du är, vem du vill vara och hur du vill bli uppfattad. Inget extremt, börja med småsaker. Fortsätt göra småsaker. That's it.

Ta initiativ till en öppen dialog med dina föräldrar där du delar med dig dina tankar om varför du agerar som du gör samtidigt som du ger dem ett A4 du skrivit ut från nån hemsida med "skillnaden mellan extrovert och introvert" eller motsvarande (så de ser att du inte hittar på utan baserar dina åsikter på något som faktiskt existerar).

Dina föräldrar säger och frågar de saker de gör för att de bryr sig om dig. De kanske gör det lite klumpigt, mest sannolikt för att de helt enkelt inte förstår (vilket är varför de frågar), men det kan vara en bra idé att försöka stilla deras eventuella oro så de istället för att kritiserar ditt beteende gör vad de kan för att hjälpa och avlasta.

Permalänk
Medlem
Skrivet av utsatt_unge496:

Segt att det inte blir bättre i högskolan, trodde att det var mer föreningsliv som man kuna vara med i. Om man dessutom bor i någon slags korridor trodde jag att man skulle bonda lite med de andra. Men det kanske beror på vilken högskola.

Jo det beror troligen på både inriktning, skola och klassen du kommer med. Sprit är dock enormt stor del av det. Det finns de som är där för att råplugga, utan tvekan. Du kan dock räkna dem bland de mer mogna/äldre. För många dock är det 8 veckors rotation av:
1. bakfull... sover mest.
2-5. Går på några lektioner och försöker hänga med på labbar. Man spenderar mest tid med att läsa sig grunderna man behöver för att kunna klara kursen. AKA de kurserna man gjorde tidigare men inte kommer ihåg.
6. Börjar sätta sig ordentligt med böcker och upptäcker hur mycket man måste lära sig och öva, börja först nu förstå en del av labbarna man gjort.
7. Pluggar 23/7, sover knappt.
8. Tenta vecka Mån-Fre... helgen efter blir de så fulla att de glömt allt vad kursen handlar om.
1. bakfull... sover mest.
osv.

Det är konstig mentalitet, och man typ dras med och gör massa dumt på v 2-5 man inte borde, istället för att plugga. Mao man behöver vara asocial för att lyckas plugga. :/

Korridorer har dessutom fester nästan varje helg, så ska du plugga får du nog räkna med att sitta i skolan på lör/sön. Där har du dock din "bonding"
De är hjälpsamma utan tvekan, och äldre teknologer tex brukar hjälpa yngre, problemet är att man pluggar för att klara en tenta, inte för att lära sig, så många kommer *helt ärligt* inte ihåg vad de ens läste förra året.

Permalänk
Skrivet av Paddanx:

Jo det beror troligen på både inriktning, skola och klassen du kommer med. Sprit är dock enormt stor del av det. Det finns de som är där för att råplugga, utan tvekan. Du kan dock räkna dem bland de mer mogna/äldre. För många dock är det 8 veckors rotation av:
1. bakfull... sover mest.
2-5. Går på några lektioner och försöker hänga med på labbar. Man spenderar mest tid med att läsa sig grunderna man behöver för att kunna klara kursen. AKA de kurserna man gjorde tidigare men inte kommer ihåg.
6. Börjar sätta sig ordentligt med böcker och upptäcker hur mycket man måste lära sig och öva, börja först nu förstå en del av labbarna man gjort.
7. Pluggar 23/7, sover knappt.
8. Tenta vecka Mån-Fre... helgen efter blir de så fulla att de glömt allt vad kursen handlar om.
1. bakfull... sover mest.
osv.

Det är konstig mentalitet, och man typ dras med och gör massa dumt på v 2-5 man inte borde, istället för att plugga. Mao man behöver vara asocial för att lyckas plugga. :/

Korridorer har dessutom fester nästan varje helg, så ska du plugga får du nog räkna med att sitta i skolan på lör/sön. Där har du dock din "bonding"
De är hjälpsamma utan tvekan, och äldre teknologer tex brukar hjälpa yngre, problemet är att man pluggar för att klara en tenta, inte för att lära sig, så många kommer *helt ärligt* inte ihåg vad de ens läste förra året.

Nu tycker jag att du är negativ! Det finns absolut lugnar korridorer! På min har vi bara fest två gånger per termin. Alla super inte dygnet runt, varken i korridoren eller på skolan.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av HickeHiskelig:

Tack för svaret:)
Just nu spelar jag mycket cs, av någon anledning kommer jag inte in på mitt origin konto där jag har hela bf serien. Vad spelar du själv?

Skickades från m.sweclockers.com

Om du inte är rädd, lite upp mig på steam, Wastafari "totte" svart profilbild med vita tangenter W.A.S.D.
Kommer vara afk tom slutet på februari. men kan kanske lira någon match då?

Visa signatur

Citera för garanterat svar

Permalänk

Tja!

Jag känner igen mig i det du skriver och har själv upplevt det. Du är inte spelberoende!
Många av mina bästa vänner har jag träffat via spel och vi är ett riktigt nördgäng, inget fel med det.
Tycker att du ska visa den här tråden för dina föräldrar! (Vet att det kan vara lite läskigt, men det är bara att samla mod och göra det). Försök få dem att förstå.
Även fast du kanske inte tror det nu så kommer du träffa många härliga människor i ditt liv och få många vänner med samma intressen!
Önskar ärligt talat att jag var lika klok som dig i din ålder. Fortsätt göra det du tycker om så löser sig resten!

Visa signatur

7700K Delid 5.0Ghz @1.295V, GTX1080, 3333Mhz DDR4 16-18-18-36, Corsair 750RM, Corsair LE 480GB, Corsair H100i V2.

Permalänk
Skrivet av HickeHiskelig:

jag vet egentligen inte hur jag ska börja men jag tror jag är spelberoende. det är något som man såklart inte vill inse att man är. jag går just nu i nian med så bra betyg man bara kan ha. jag har fått stipendium för högsta meritvärde 2 år i rad nu och kommer få det i år också. jag har ingen olovlig frånvaro alls under min tid på högstadiet vilket jag också är väldigt stolt över men det jag inte har är vänner, tror jag iallafall. jag ser mig själv som extremt osocial, jag har inte träffat mina "vänner" på fritiden sedan sommarlovet ungefär. då åkte vi runt på mopeder och så, allas var trimmade men inte min så då fick man ju åka sist:(. när vi var ett gäng som åkte så var det oftast folk jag inte kända som var med och då blev jag tillbakadragen och tyst. jag tycker inte heller om att prata inför många människor eller att räcka upp handen i klassrummet, jag är rädd för att säga fel.
jag isolerar mig på mitt rum med mina brusreduserande hörlurar ås att jag inte ens hör när mina föräldrar ropar när det är mat. jag får mycket skit lav dem för att jag aldrig är med vänner och att jag bara spelar hela tiden. dem vill såklart mitt bästa. om jag skulle gå ut till köket för att t.ex. prata med mamma så blir jag oftast "nervös" och går runt eller sitter och håller på med något. den tid jag inte spelar kollar jag på youtube, snapar med folk, kollar på film eller tränar. jag spelar uppskattningsvis 25-30 timmar i veckan.
jag är osocial, känner mig "osynlig", inte mobbad och inte direkt utanför. när det är skoldag försöker jag hänga på mina "vänner" och följa efter dem, det är alltid en trygghet att vara med i en "grupp" eller ett "gäng". jag ska få ett nytt rum nu och vill att hela rummet ska kretsa runt min pc setup, jag ska ha 40" tv med XO och rgb led bakom ett 2 meter långt skrivbord och t.om. rgb led i datorn. det finns en ungdomsgård här där jag bor och har gått dit en gång sen räckte det för mig, jag och 2 äldre vänner skulle baka tårta men det kändes bara fel, jag stog mestadels bredvid och kollade på.
jag ser framemot gymnasiet, jag ser det som en nystart i livet med channs att kunna skaffa nya vänner men kommer nog bara vara tillbakadragen och tyst och sen bli lika osocial där...
dem flesta vänner jag har är sånna som festar och pratar om el-cigaretter. själv har jag aldrig varit på en fest. känns som om detta "problem" bara kommer fortsätta att växa.

och ni som har orkat läsa igenom allt detta, vad har ni för åsikter?

Satt och har suttit i samma sits... Dock så hade jag inga vänner och jag var skit mobbad, Det har blivit bättre med åren men det ligger ju fortfarande i huvudet liksom... Jag älskar min dator och hatade människor en gång i tiden... Men jag har till och med skaffa mig ett par goa vänner och en flickvän ;D så allt löser sig i sinom tid Gymnasiet är en helt annan grej... Jag går nu industriteknik efter ett extra år pga av matte svårigheter och och annat. Men allt har blivit mycket bättre nu under gymnasiet. Allt är en helt annan natur där, Man snackar om allt möjligt och det finns alltid en ''dator-nörd'' eller dator älskare att prata med Men vart har du sökt och vilken linje?

Visa signatur

Cpu: i7 6700k
Ram: 32gb
Moderkort: ASUS z170 Pro Gaming
Grafikkort: GeForce GTX 1070 SEA HAWK

Permalänk
Medlem

Om du snart skall börja gymnasiet, och väljer något du är intresserad av. Så tror jag att det där med vänner kommer lösa sig då du kommer hamna i en klass / grupp med mer likasinnade personer.

Visa signatur

In the real world, size matters. And the big guy always win.

Jag har en svart dator med skärm och tangentbord.

Permalänk
Moderator, Testpilot
Skrivet av HickeHiskelig:

jag vet egentligen inte hur jag ska börja men jag tror jag är spelberoende. det är något som man såklart inte vill inse att man är. jag går just nu i nian med så bra betyg man bara kan ha. jag har fått stipendium för högsta meritvärde 2 år i rad nu och kommer få det i år också. jag har ingen olovlig frånvaro alls under min tid på högstadiet vilket jag också är väldigt stolt över men det jag inte har är vänner, tror jag iallafall. jag ser mig själv som extremt osocial, jag har inte träffat mina "vänner" på fritiden sedan sommarlovet ungefär. då åkte vi runt på mopeder och så, allas var trimmade men inte min så då fick man ju åka sist:(. när vi var ett gäng som åkte så var det oftast folk jag inte kända som var med och då blev jag tillbakadragen och tyst. jag tycker inte heller om att prata inför många människor eller att räcka upp handen i klassrummet, jag är rädd för att säga fel.
jag isolerar mig på mitt rum med mina brusreduserande hörlurar ås att jag inte ens hör när mina föräldrar ropar när det är mat. jag får mycket skit lav dem för att jag aldrig är med vänner och att jag bara spelar hela tiden. dem vill såklart mitt bästa. om jag skulle gå ut till köket för att t.ex. prata med mamma så blir jag oftast "nervös" och går runt eller sitter och håller på med något. den tid jag inte spelar kollar jag på youtube, snapar med folk, kollar på film eller tränar. jag spelar uppskattningsvis 25-30 timmar i veckan.
jag är osocial, känner mig "osynlig", inte mobbad och inte direkt utanför. när det är skoldag försöker jag hänga på mina "vänner" och följa efter dem, det är alltid en trygghet att vara med i en "grupp" eller ett "gäng". jag ska få ett nytt rum nu och vill att hela rummet ska kretsa runt min pc setup, jag ska ha 40" tv med XO och rgb led bakom ett 2 meter långt skrivbord och t.om. rgb led i datorn. det finns en ungdomsgård här där jag bor och har gått dit en gång sen räckte det för mig, jag och 2 äldre vänner skulle baka tårta men det kändes bara fel, jag stog mestadels bredvid och kollade på.
jag ser framemot gymnasiet, jag ser det som en nystart i livet med channs att kunna skaffa nya vänner men kommer nog bara vara tillbakadragen och tyst och sen bli lika osocial där...
dem flesta vänner jag har är sånna som festar och pratar om el-cigaretter. själv har jag aldrig varit på en fest. känns som om detta "problem" bara kommer fortsätta att växa.

och ni som har orkat läsa igenom allt detta, vad har ni för åsikter?

Du låter som om du är en tonåring.

Det är mycket som händer med dig och din kropp just nu och jag tror att du håller på att "frigöra" dig från dina föräldrar vilket är ett normalt steg i utvecklingen. Jag skulle dock råda dig till att prata med dina föräldrar så mycket du orkar och förklara hur du känner. Precis som du har gjort med oss här.

Jag tror inte du är spelberoende.

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt

Permalänk
Medlem
Skrivet av _MmattiasS_:

Nu tycker jag att du är negativ! Det finns absolut lugnar korridorer! På min har vi bara fest två gånger per termin. Alla super inte dygnet runt, varken i korridoren eller på skolan.

Skickades från m.sweclockers.com

Är inte negativ. Detta är vad som skedde runt om mig, med mig, efter egen erfarenhet. Om detta var värsta fall scenario, och du har bättre erfarenhet, berätta om den. Men jag måste ju säga hur min var då det är den jag har att referera till.

Där var lite fest och så, varje helg, utan att överdriva. Nationerna har hålligång varje helg. Visst... alla dricker inte sig spyfulla varje dag dock, inte så menat, men det fanns gott om de som tog alla chanser att göra det runt om mig.

Permalänk

Nu känns det som om det behövs en update. jag har 36 timmar på 2 veckor nu och jag har träffat vänner men inte mycket. det har varit vid melodifestivalen och några andra gånger. jag har blivit frågad om jag vill gå på bio men det blev inte av på grund av att den gick för sent. har också blivit frågad om jag ville börja gymma och jag sa såklart ja men sen blev det inget mer med det. jag är osäker om jag ens får gymma eftersom jag inte har åldersgränsen uppfylld. det känns som om mina föräldrar har lugnat ner sig lite, sen så tror jag att det blir bra nu när snön smälter och moppen åker fram.

Visa signatur

är alla stockholmare inkompetenta?

Permalänk
Medlem

@HickeHiskelig: Hur har det gått över två år efter senaste update?

.

Visa signatur

[AMD Ryzen 9 3900X] [ASUS GeForce RTX 2080 Ti] [LG OLED 55 C9 som skärm] [Samsung HW-Q96R till ljudet]