Så tar du bort Onedrive från Windows för gott

Permalänk
Medlem
Skrivet av m3lk0r:

Varför är alla så anti OneDrive? Tycker det är kanon.

undrar jag också. som en person som inte tycker om och inte använder det själv alltså, någon gång har det hjälpt när jag råkat ha backup på drive och någon annan gång hade jag önskat att jag hade. Visst, då är mitt problem att jag inte hade backup, men onedrive kan ju hjälpa till det med. På ett sätt är det smidigt, men samtidigt är det klydd jag inte orkar med att fixa hur jag vill och antar att det är skälet till att jag själv är "anti-onedrive", det bör vara ännu simplare och bör finnas mer kontroll över det kanske. Men vad vet jag, jag varken använder, vet om eller knappt ens har tänkt på det därav mina röriga tankar.

Permalänk
Medlem

Jag använder Ccleaner för att ta bort mycket av den skiten som medföljer i windows.

Permalänk
Medlem

Off topic. Det är sjukt störande att man inte får välja fritt vilka mappar som ska säkerhetskopieras. Google hade det fram tills för typ två år sen, sen blev det samma stympade upplägg som ms har. (Betalade för 2 TB men avsade mig prenumerationen när de ändrade villkoren).

Nu har jag köpt filezilla pro och kan iaf tanka till OneDrive på ett kontrollerat sätt. Att föra över 500 gig bilder med ordinarie web-verktyg funkade inte för mig.

Permalänk
Medlem

Onedrive är helt okej, synd man inte kan välja vilka mappar man vill säkerhetskopiera vilket gör det helt värdelöst för min del.

Permalänk
Avstängd

kan någon berätta vad som är bra med onedrive typ något väldigt smart man kan använda det till

Permalänk
Medlem
Skrivet av zakru:

Onedrive är helt okej, synd man inte kan välja vilka mappar man vill säkerhetskopiera vilket gör det helt värdelöst för min del.

Vad är det som gör att du inte bara kan använda typ FreeFileSync eller liknande och kontinurligt kopiera de mappar de vill ha backup på till en lokal delning av one-drive som sen synkas till molnet. Alternativt ha de mappar som du vill ska synkas under en lokal onedrive mapp.

Jag har en lokal mapp som synkas på två datorer där jag lägger sånt som jag vill ska synkas. Men backup och sånt synkar jag till en nas med backup nas.