Permalänk
Medlem

Problem med en Dell 5150

En korridorare har fått lite problem med sin Dell 5150 (Inspiron tror jag) -laptop. Felet började med att hon fällde ner luckan en gång när hon var i XP. När man sedan fäller upp luckan igen ska det komma en återinloggningsruta, men det gjorde det inte denna gången. Istället var skärmen helt svart. När hon startade om datorn kommer en "windows stängdes inte av korrekt, vill du starta i felsäkert eller normalt"-typ av ruta. Vilket val man en väljer så stannar datorn med en helsvart skärm direkt efter man tryckt något där.

Det enda jag kollat än så länge är att det inte är fel på laptopens skärm, eftersom samma sak händer när man kopplar in min monitor.

Någon som har någon aning?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Det där låter hel skumt. Kolla så att själva knappen som trycks ner när man fäller ner luckan inte har fastnat. Iförsig borde hon då inte få en bild när hon startar datorn häller.

Permalänk
Medlem

Kan vara så att hiberfil.sys (vet inte riktigt vad den heter) är korrupt och då är det nog så att det enda sättet att komma åt datorn är att deleta denna fil genom att logga in i återställningskonsolen.

Permalänk
Medlem

Kollade båda era råd, men de hjälpte inte.
Dock så är problemet nu löst. Jag satte igång en chkdsk /r och burken satte igång och fixade grejjer med hårddisken. Detta tog lite mer ström än vad jag hade tänkt mig, så batteriet dog mitt i. När jag startade om så fungerade allt plötsligt. Antar att chkdsk hann reparera vad det än var som strulade i tid.

Visa signatur