Ställa in virtuella Minnet

Permalänk
Medlem

Ställa in virtuella Minnet

För er som e trötta på att vänta på att systemet ska rensa virtuella minnet efter att ni avslutat ett spel eller prog finns en lösning som gör laddningstiderna nästan obefintliga.
Gå in i system, under fliken avancerat och klicka under prestanda på inställningar, avancerat fliken och klika på ändra under virtuellt minne.
Rekommenderar att man inte stänger ner virtuella minnet helt då vissa program använder det och kan sluta fungera.
Byt plats på v-minnet, helst på en anna disk (inte annan partition på samma disk!), om ni bara har en enda disk hoppa över detta.
Sen när ni gjort detta är det dags att ändra på storleken på minnet och viktigare än det att hindra windows från att utöka minnet när det börjar bli fullt. Detta drar en hel del processor kraft när man stänger ner tyngre program som spel etc
Ställ in egen storlek och välj minimum och max 1 eller 2mb.
Dessutom behövs bara en enda växlingsfil, så har ni flera tag bort dem.
Klart, klicka verkställ och prova med att starta ett spel, kör det ett tag och stäng sen ner spelet så ska ni se att man slipper den enorma laddningstiden det annars skulle ta för windows att rensa v-minnet och ta bort eventuella expansioner på det.

En grej att tänka på är att man ska ha gott om minne för detta att fungera korrekt, men 512mb och mer borde räcka...

Visa signatur

Intel E6600 | Gigabyte DS-4 | Sapphire Radeon HD 4870 | 4096 MB Corsair Value S. PC4200 | 2*320GB Barracuda Sata HDD i Raid0 | Aerocool ExtremeEngine 3T Chassi | BBB 100/10

Permalänk
Medlem

hmm....ska tänka på d...