Bredbandsbolaget endast begränsad anslutning

Permalänk
Medlem

Bredbandsbolaget endast begränsad anslutning

Jag har flyttat till en ny lägenhet med bredbandsjack men får det ej att fungera. Verkar inte som den får någon IP adress har testat med två olika datorer och nätverkskablar. Bredbandsbolaget hade ingen lösning utan kunde skicka en tekniker som kostar 1500:- om det inte är fel i deras utrustning. Har fått papper med användarnamn etc. men jag tror dom helt enkelt glömt att koppla på mitt abonnemang. Någon som varit med om liknande strul? Jag fick inte alls något bra intryck av deras support typ frågade om jag hade inaktiverat nätverkskortet. Jag är ingen idiot har haft bredband i snart 5 år.

Permalänk
Medlem

har du link med deras switch till att börja med? (man kan missa det)

Visa signatur

Chassi: BIGTower. CPU: Intel P4 3.0Ghz @ 3,9Ghz (30% överklock). RAM 1024 MB ddram Kingston (400Mhz). Moderkort: ASUS P4P800-E Deluxe. HDD: Div. hdd:s (3,9TB ATA100-133) Grafik: ATI X850XT. Ljud: SB Live 5.1. Skärm: Samsung SyncMaster 1200NF 22"

Permalänk
Medlem

Ja någon slags kontakt får den lampan lyser på nätverkskortet och eftersom det är DHCP så ska man få en IP adress automatiskt.
Jag tycker det är dåligt att dom inte kan tala om vilken dag teknikern kommer så att man kan planera att vara hemma den dagen. Och jag hoppas verkligen att jag slipper betala för den tiden då mitt bredband inte fungerar.

Permalänk
Medlem

Kolla så att DHCP-tjänsten inte är avslagen.
Alltså själva servicen "DHCP Client".

Visa signatur

Workstation: i9-13900K @ 6.1 GHz - Asus Z790 ProArt - G.Skill 6400MHz 2x32 GB - Asus TUF 4080 16 GB
Samsung 990 Pro MVMe 1 TB - Kingston Renegade MVMe 4 TB - Asus 990 Pro NVMe 4TB
ASUS ROG Strix Aura 1000W - EK-Nucleus AIO CR360 - LianLi O11 Dynamic EVO
LG 38GL950G - Sound Blaster Katana V2X Soundbar - Corsair RGB Strafe - G-Wolves Sköll
Server: i7-6700K @ 4.2GHz - Asus Maximus VIII - Corsair DDR4 4x16 GB - Samsung 950 MVMe 256GB - Samsung EVO 1 TB

Permalänk
Medlem

herakles, abonnemanget aktiverar du själv. Samtliga portar är öppna för bruk, men du begränsas till att bara nå en aktiveringssida då du bara får en intern ipadress (10.x.x.x)
Dvs abonnemanget är "aktivt" dock inte aktiverat.
Teknikerföretaget kommer kontakta dig och göra upp om när det passar, du behöver inte sitta och vänta på att nån ska droppa förbi.
Debiteringen av abonnemanget startar inom ett visst antal dagar från det att du reggade dig, annars sker det inte föränn tjänsten är igång...det är inga problem att skjuta på första fakturadatum.

Visa signatur

who's your mommy?

Permalänk
Medlem

Nu fungerar bredbandet klåparna hade spärrat min port troligen pga att den gamla hyresgästen hade någon obetald räkning. Det tog dom flera dagar samt tre samtal till supporten att lösa. Jag tycker det är skrämmande dåligt betyg på deras support. Det borde vara det första dom kollar dom två första jag pratade med kunde ingenting blev t.ex. hänvisad till ett företag som heter Nätverksakuten som inte har något att göra med detta.